Boliden

Mediatekniker för Gruvmedia - ventilation, vatten, luft och pump

Garpenberg

Full time

JOB_007738

 

Vi söker nu en mediatekniker med fokusområde ventilation och som vill vara med och bidra till vår utveckling.

 

Arbetsuppgifter

Rollen innebär att du ansvarar för mätning av luftflöden och tryck i ventilationstuber, orter, schakt och fläktar i gruvan, tar fram underlag för dimensionering av fläktar och tuber till olika brytningsområden samt ska du kunna beräkna effekter och värmebehov. Du förväntas vara driven i förbättringsarbeten och vara delaktig i olika projekt. Du är ett stöd till arbetsledning och bidrar med teknisk support inom ditt yrkesområde. En del av arbetet innebär planering, viss projektering och dokumentation. I din roll är du en viktig spelare vid produktionsplanering samt en viktig informationsspridare för att bringa klarhet i ventilationens uppbyggnad och funktion för våra medarbetare. Din roll kommer att vara en intim del av vårt aktiva arbetsmiljöarbete. Du jobbar självständigt med problemlösning och har förmågan att själv söka reda på relevant information.

 

Som mediatekniker är du direkt underställd sektionschefen för gruvservice. Viktiga samarbetspartners finns närmast på site inom Gruvventilation under jord samt Gruvventilations anläggningar ovan jord, Gruvplaneringen, Produktionen, Underhållet, Förrådet, Stab och HR samt Externa leverantörer, tillverkare och konsulter.

 

Tjänsten är en tillsvidaretjänst, men provanställning kan komma att tillämpas. Tillträde efter överenskommelse. Arbetstiden är dagtid under jord.

 

Kvalifikationer

Till den här tjänsten söker vi dig som har en teknisk utbildning från gymnasiet, yrkeshögskolan eller en relevant högskoleutbildning. Du har goda kunskaper om hur man fysiskt bygger upp en ventilationsanläggning och vad som krävs för att underhålla den. Du har grundläggande kunskaper om arbetsmiljölagar som styr nivågränsvärden. Att du har B-körkort är ett krav, liksom att du behärskar engelska i tal och skrift samt goda datakunskaper, gärna i program som Maximo och behärskar du programvaror så som ABB 800XA och/eller Ventsim är det meriterande.

 

Som person är du ansvarstagande, strukturerad och tålmodig. Du har lätt för att ta egna initiativ och är analytisk och prestigelös. Att du är säkerhetsmedveten är en självklarhet, liksom att du har en god samarbetsförmåga. Vid haverier händer det att du behöver rycka ut vid behov och det ställer krav på att du är flexibel.

 

Vi ser gärna att du har kunskap om gruvproduktion, gruvmedia och ventilationssystem i gruva. Tidigare erfarenhet från en ledarroll eller projektledarroll är meriterande, liksom erfarenhet av förbättringsarbete.

 

Vi förutsätter att du delar våra grundläggande värderingar; omsorg, mod och ansvar. Vi vet att mångfald är en framgångsfaktor och eftersträvar mångfald bland våra medarbetare med tanke på kön, ålder, etnicitet, erfarenheter m.m. Hos oss deltar alla medarbetare aktivt för att nå en säker och bra arbetsmiljö och arbetsmiljöfrågor har högsta prioritet.

 

Boliden Garpenberg har en rökfri arbetsmiljö. Boliden har även nolltolerans mot alkohol och droger. Innan erbjudande om anställning måste slutkandidaten genomgå en obligatorisk hälsokontroll där alkohol- och drogtest ingår.

 

Information

Ytterligare information lämnas av Lennart Lehtola, Sektionschef Gruvservice, 0225-360 95.

     

Facklig information

Facklig information lämnas av Kent Hedin, Ledarna, 0225-369 50, Jacob Wallén, Unionen, 0225-362 62, Ditte Möller-Lasskogen, SACO, 070-220 06 82.

 

Ansökan

Har du frågor om ansökan kontakta Emma Svensson, HR, 070-219 41 69.

 

Välkommen med din ansökan senast den 30 september 2023.

Vänta dock inte med din ansökan, intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

 

 

Ansök nu 

 

 

Sista ansökningsdag : 30 september . Arbetsort : Garpenberg . Publicerat : 7 augusti

Kategorier : Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från Boliden

Alla jobb hos Boliden

Liknande jobb Mediatekniker för Gruvmedia - ventilation, vatten, luft och pump