Boliden

Sektionschef - Pilotverk och Lab

Boliden Gruvor söker Sektionschef - Pilotverk och Lab till Teknikavdelningen – Processteknik
Våra grundläggande värderingar är; omsorg, mod och ansvar. Hos oss deltar alla medarbetare aktivt för att nå en säker och bra arbetsmiljö. Hos oss har arbetsmiljöfrågor högsta prioritet. Boliden Stab Gruvor har ca 300 anställda och omfattar bl.a avdelningarna HR & Hållbarhet, Ekonomi, Teknik, Affärsutveckling och Prospektering.

Avdelningen för processteknik har som främsta uppdrag att stödja anrikningsverken inom AO Gruvor med allt ifrån problemlösning i driften till förprojekteringar av nya anläggningar och processer. Processteknik har de senaste åren också arbetat mycket tillsammans med Bolidens egen miljöavdelning för att utveckla och förbättra vattenrenings- och efterbehandlingstekniker. Vi genomför även flera projekt på uppdrag av prospekteringsavdelningen vid undersökningar på nya fyndigheter.

Till hjälp att genomföra projekten har Processteknik ett mycket välutrustat pilotverk och laboratorium. I pilotverket finns alltifrån pilotkvarnar, mobilt pilotflotationsverk, lakutrustning, filter etc till avancerad analysutrustning som svepelektronmikroskop för minerlogiska studier.

 

Arbetsuppgifter
På pilotverk och lab arbetar åtta fast anställda. Dessutom förekommer ofta visstidsanställningar och examensarbetare för specifika projekt. Som sektionschef ansvarar du för att planera, leda och fördela arbetet. Du ansvarar också för drift och underhåll av utrustning och lokaler. För detta finns en årlig budget som följs upp på månadsbasis. Det ligger även på sektionschefens ansvar att planera och genomföra större pilotförsök.

Tjänsten avser en tillsvidareanställning på heltid med Boliden som stationeringsort. Tillträde sker enligt överenskommelse.

 

Utbildning/Erfarenhet
Du bör vara civilingenjör eller motsvarande, gärna med utbildning mot mineralteknik eller kemiteknik. Erfarenhet från arbetsledande befattning inom gruvindustrin eller annan processindustri är meriterande. Eftersom arbetet innebär ett stort eget ansvar är det viktigt att du kan arbeta självständigt. Arbetet kräver också att du har synnerligen god samarbetsförmåga och att du kan uttrycka dig väl i tal och skrift, både på svenska och på engelska. Körkort B är ett krav.

 

Upplysningar
Ytterligare upplysningar kring tjänsten, vänligen kontakta Andreas Berggren, Avdelningschef Processteknik, tfn 0910-77 43 52. 

 

Facklig information
Facklig information lämnas av Holger Rilinger (SACO), tfn 0910-70 57 59, Andreas Mårtensson (Unionen), tfn 0910-77 42 39, Peter Markström (Ledarna), tfn 0910-77 40 09.

 

Välkommen till ett spännande jobb!
Vi kan erbjuda ett intressant och spännande jobb med utmaningar, givande sociala kontakter och en företagskultur baserad på goda värderingar!

 

Ansökan
Vi arbetar aktivt för att öka mångfalden på vår arbetsplats och välkomnar alla sökande. Din ansökan behandlas i enlighet med GDPR. Frågor angående din ansökan besvaras av Talent Acquisition Partner, Jonas Lindgren, jonas.lindgren@boliden.com.

Kontakt från rekryterings- och bemanningsföretag samt mediasäljare undanbedes bestämt då vi sköter rekryteringen själva.

Vi vill ha in din ansökan senast den 9 augusti 2021


Boliden är ett metallföretag med fokus på hållbar utveckling. Våra rötter är nordiska, marknaden global. Kärnkompetensen finns inom prospektering, gruvor, smältverk och metallåtervinning. Boliden har cirka 6 000 medarbetare och en omsättning på 50 miljarder kronor. Aktien är noterad på NASDAQ OMX Stockholm, segment Large Cap.

www.boliden.com

 

 

 Ansök nu

 

Sista ansökningsdag : 9 augusti . Arbetsort : Boliden . Publicerat : 2 juli

Kategorier : Chef & Ledning


Senaste jobben från Boliden

Alla jobb hos Boliden

Liknande jobb Sektionschef - Pilotverk och Lab