Boliden

Arbetsmiljöingenjör

till Boliden

 

Våra grundläggande värderingar är; omsorg, mod och ansvar. Hos oss deltar alla medarbetare aktivt för att nå en säker och bra arbetsmiljö. Hos oss har arbetsmiljöfrågor högsta prioritet. Boliden Stab Gruvor har ca 300 anställda och omfattar bl.a avdelningarna HR & Hållbarhet, Ekonomi, Teknik, Affärsutveckling och Prospektering.

 

Har du ett stort engagemang gällande hälsa och säkerhet samt är intresserad av möjligheten att arbeta i en spännande bransch? Då har vi jobbet för dig! Till Boliden Gruvors Arbetsmiljöavdelning söker vi en arbetsmiljöingenjör som vill bidra till att göra våra arbetsplatser säkrare.

 

 

Arbetsuppgifter

Boliden arbetar aktivt med och har höga krav på hälsa och säkerhet, därför letar vi nu efter en person hängiven arbetsmiljöfrågor och som brinner för att göra förbättringar inom området.

 

Din arbetsuppgift blir att arbeta med och utveckla det systematiska arbetsmiljöarbetet inom Boliden Gruvor. Du ska vara sakkunnig och en strategisk resurs i arbetsmiljöfrågor och kunna utgöra ett stöd till våra verksamhetsområden i Finland, Sverige och Irland. Som arbetsmiljöingenjör kommer du att samverka med medarbetare inom Bolidens verksamheter för att utveckla arbetsmiljön och arbetssätt. Du kommer även ingå i revisionsteam, genomföra interna utredningar, planera och utföra utbildningar.

 

Dina expertkunskaper finns med fördel inom något/några av följande områden: riskhantering, säkerhets- och skyddsfrågor, brandskydd, kemikaliesäkerhet.

 

Hos oss deltar alla medarbetare aktivt för att nå en säker och bra arbetsmiljö.

Boliden och våra medarbetare präglas av värderingarna Omtanke, Mod och Ansvarstagande.

 

Stationeringsorten är företrädelsevis Boliden. Tjänsten är en tillsvidare anställning. Tillträde efter överenskommelse.

 

 

Utbildning/Erfarenhet

Du är arbetsmiljöingenjör eller har annan relevant utbildning, exempelvis brandskyddsingenjör, på universitet/högskolenivå. Du har flera års erfarenhet och kunskap om gällande lagstiftning på området arbetsmiljö. Erfarenhet av strategiskt arbete med riskhantering och/eller praktisk erfarenhet av arbetsmiljöfrågor inom gruvbranschen eller tung industri är meriterande.

 

Som person är du driven och har god förmåga att arbeta strukturerat och i projektform. Vi ser gärna att du är självgående, kreativ och ha förmågan att samarbeta i grupp. Det är en självklarhet att du kan företräda Bolidens säkerhetskultur.

 

Då verksamhetsområden finns både i Irland och i Finland, utöver i Sverige, ser vi även att du skall kunna uttrycka dig muntligt och skriftligt på såväl svenska som engelska, finska är en merit.

 

Eftersom resor förekommer i arbetet är körkort B ett krav.

 

 

Upplysningar

Ytterligare upplysningar kring tjänsten, vänligen kontakta Annika Kruuna, Avdelningschef Arbetsmiljö Gruvstaber, Boliden Gruvor, tfn 0910-77 43 30. Mail: annika.kruuna@boliden.com

 

Facklig information

Facklig information lämnas av Holger Rilinger (SACO), tfn 0910-70 57 59, Andreas Mårtensson (Unionen), tfn 0910-77 42 39, Peter Markström (Ledarna), tfn 0910-77 40 09.

 

Välkommen till ett spännande jobb!

Vi kan erbjuda ett intressant och spännande jobb med utmaningar, givande sociala kontakter och en företagskultur baserad på goda värderingar!

 

Ansökan

Vi arbetar aktivt för att öka mångfalden på vår arbetsplats och välkomnar alla sökande. Din ansökan behandlas i enlighet med GDPR. Frågor angående din ansökan besvaras av Janne Lindmark, Senior Talent Acquisition Partner tfn 0910-77 42 62.

 

Kontakt från rekryterings- och bemanningsföretag samt mediasäljare undanbedes bestämt då vi sköter rekryteringen själva.

 

Vi vill ha in din ansökan senast den 29 augusti 2021. Urval kommer att ske löpande under ansökningsperioden.

 

 

Ansök nu 

 

 

Sista ansökningsdag : 29 augusti . Arbetsort : Boliden . Publicerat : 14 juli

Kategorier : Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från Boliden

Alla jobb hos Boliden

Liknande jobb Arbetsmiljöingenjör