Boliden

Elkraftingenjör

till Elavdelningen

 

Boliden Rönnskär i Skelleftehamn är ett av världens effektivaste smältverk som utvinner metaller ur råvaror från gruvor och olika typer av återvinningsmaterial. Framförallt produceras koppar, guld, silver, bly och zinkklinker. Rönnskär har idag cirka 890 medarbetare.

 

 

Vi söker nu en elkraftsingenjör till vårt team!

Elavdelningen på Rönnskär består av 59 medarbetare; elektriker, tekniker, chefer och ingenjörer. Vår nuvarande elingenjör närmar sig pension och vi vill hitta dig som över tid ska ersätta rollen. 

 

 

Arbetsuppgifter

Som elkraftsingenjör arbetar du med att stödja vid felsökning och reparation av högspännings- och lågspänningsutrustningar.  Du kommer agera expert och delta i projekt vid installation och driftstagning av kraftdistributionsanläggningar. Uppgifterna kan även bestå av att driva individuella projekt. Du stöttar organisationen att vi uppfyller ställda krav från myndigheter och driver utvecklingen av fördelningsnät och utrustningar. Till stor del kommer du även att arbeta med fortsatt utveckling av Rönnskärs framtida planer, specifikt då med kompetens kring kraftdistribution och energianvändning.

 

Tillsammans i teamet ansvarar ni för att rutiner och dokumentation följs och är uppdaterade samt informerar och utbildar resurser inom verksamhetsområdet.

 

Tjänsten är en tillsvidareanställning hos oss på Rönnskär. I rollen kan det bli aktuellt med beredskap och att ibland gå in och ersätta arbetsledning.

 

 

Utbildning/Kvalifikationer

Vi söker dig som är en engagerad person med erfarenhet av liknande arbetsuppgifter. Du har en ingenjörsexamen med elkraftteknisk inriktning samt erfarenhet av högspänning och ställverk. Som person har du goda färdigheter i att kommunicera, bygga relationer samt att samarbeta med andra människor. För att lyckas i jobbet är du noggrann, strukturerad och självgående. Vidare ser vi att du är flexibel och resultatorienterad samt tar ansvar för dina arbetsuppgifter. Du ser utmaningar i ständiga förbättringar. Du behärskar svenska och engelska i tal och skrift. B körkort är ett krav.

 

Meriterande är om du har:

• Praktisk erfarenhet av hög och lågspänningsställverk.

• Praktisk erfarenhet av eldistributionsnät.

• Praktisk erfarenhet av beräkningar och inställningar av reläskydd

• Erfarenhet av arbete mot styrsystem

• El-auktorisation

 

 

Information

För ytterligare upplysningar kring tjänsten, vänligen kontakta

David Lindqvist, david.lindqvist@boliden.com, tfn 0910-77 38 40

 

Facklig information

Facklig information lämnas av

Joachim Pettersson, Sveriges Ingenjörer, 0910-77 37 45

Mikael Norrby, Unionen, 0910-77 37 76

Anders Wikström, Ledarna, 0910-77 31 75

 

Välkommen till ett spännande jobb!

Vi kan erbjuda ett intressant och spännande jobb med utmaningar, givande sociala kontakter och en företagskultur baserad på goda värderingar!

 

Ansökan

Vi arbetar aktivt med att öka mångfalden på vår arbetsplats och välkomnar alla sökande. Din ansökan behandlas enligt GDPR och lämnas via ansökningsikon. Frågor angående din ansökan besvaras av Charlotte Lindkvist, Talent Acquisition Partner, tfn 0910-77 33 03.

 

Vi vill ha in din ansökan senast den 30 oktober 2021.

 

Intervjuer och urval sker löpande.

 

 

 

Ansök nu 

 

 

Sista ansökningsdag : 30 oktober . Arbetsort : Rönnskär . Publicerat : 1 oktober

Kategorier : Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från Boliden

Alla jobb hos Boliden

Liknande jobb Elkraftingenjör