Axis Communication

Bolagsjurist – Legal Counsel

VAD ÄR AXIS?
Axis erbjuder en mångkulturell arbetsplats med en öppen företagskultur. Vi tillåter och uppmuntrar våra anställda till självständigt tänkande. Redan från dag ett får du möjlighet att bidra med din kompetens i ett företag som tror på innovation och den enskilda individen. På Axis får du möjligheten att bygga ditt nätverk för framtiden. Här samlar vi duktiga och kreativa människor som alla arbetar mot samma mål – att vara nummer ett. Kom in i gemenskapen och bidra med just din kunskap!

Axis är marknadsledande inom nätverksvideo och en drivande kraft i skiftet från analog till digital videoövervakning, vilket gör en tryggare, smartare och säkrare värld möjlig. Axis erbjuder nätverksvideolösningar för professionella installationer som inkluderar produkter och lösningar baserade på innovativa och öppna teknikplattformar.

Vi söker nu en bolagsjurist med erfarenhet av kommersiell avtalsrätt och compliancearbete.

VAD KOMMER DU ATT ARBETA MED?

Som bolagsjurist på Axis kommer du att arbeta både självständigt och i team med andra bolagsjurister, och i nära samarbete med våra stakeholders inom olika avdelningar. Arbetet är inriktat på att upprätta, granska, förhandla och följa upp våra affärsavtal inom olika avdelningar, t ex den globala säljorganisationen, R&D/Products, IT-/systemavdelningen, samt att följa upp ny lagstiftning inom olika rättsområden (omvärldsbevakning) och uppdatera våra complianceprogram.Vi erbjuder en roll där du självständigt kommer att ge råd och legal support och hålla utbildningar för olika avdelningar och bolag inom koncernen.     

Tjänsten kommer även att innebära arbete med vidareutveckling av vår contract management plattform och digitalisering. Arbetet kan komma att innebära ca 15 resdagar per år.

Du kommer att rapportera till Head of Legal Department.

VEM LETAR VI EFTER?

Vi söker dig som är affärsorienterad med ett starkt driv. Du är välorganiserad och noggrann vilket gör att du också har en god förmåga att hantera en mängd parallella ärenden och prioritera. Eftersom du kommer att arbeta med flera olika stakeholders tror vi också att du är en prestigelös person som gärna och enkelt samarbetar med andra.

Du har:

  • jur.kand-examen från svenskt universitet
  • ca 3 års erfarenhet av svensk och internationell affärsjuridik företrädesvis på advokatbyrå
  • erfarenhet av kommersiell avtalsrätt och avtalsförhandlingar
  • erfarenhet av compliancearbete och omvärldsbevakning
  • god kommersiell förståelse för IT-branschen
  • god analytisk förmåga

Du talar flytande svenska och engelska både i tal och skrift samt har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift.

AXIS LEGALA TEAM
Legalavdelningen ansvarar för Axis alla olika typer av affärsavtal, bolagsrätt, och löpande juridiska ärenden (undantaget IPR-ärenden). Idag består vårt team av Head of Legal Department, fyra Legal Counsels och en Trade Compliance Specialist. Vi samarbetar även med nationella och internationella advokatbyråer.

Head of Legal Department leder arbetet, samt rapporterar till Vice President Operations.

Målet för den legala avdelningen är att stödja Axis affärer genom att på ett effektivt sätt ge högkvalitativ juridisk rådgivning till bolagen inom Axis-koncernen. Vi kompetensutvecklar kontinuerligt olika avdelningar i juridiska frågor och contract management. 

VAD KAN AXIS ERBJUDA DIG?
Axis är ett världsledande företag med kontor och kunder över hela världen. Vi utvecklar och säljer nätverkskameror som används till övervakning och säkerhetslösningar. Vi är inne i en expansiv fas vilket innebär nya utmaningar och stora möjligheter att utvecklas på ett personligt och professionellt plan. I Lund finns huvudkontoret med företagsledning, supportfunktioner samt vår forsknings- och utvecklingsavdelning. Vi ser fram emot din ansökan!

ANSÖK NU!
Axis inser vikten av en blandad personalstyrka. Vi vet att olikheter i våra grupper och i vår organisation skapar en bättre arbetsmiljö och lägger grunden för den kreativitet som är en förutsättning för vår framgång. Vill du växa med oss?

Har du fler frågor är du välkommen att kontakta rekryterande chef Linda Hallencreutz på telefon +46 46 272 2305.

 Ansök nu

 

Sista ansökningsdag : 30 november . Arbetsort : Lund

Kategorier : Juridik


Senaste jobben från Axis Communication

Alla jobb hos Axis Communication

Liknande jobb Bolagsjurist – Legal Counsel