Avesta kommun

Vikarierande undersköterska till Tallbacken, Horndal

Om arbetsplatsen

Vi är målmedvetna – Något fantastiskt händer nu i Avesta! 
Avesta kommun är mitt i ett stort utvecklingsarbete där alla är med och bidrar med kompetens och engagemang. Vi är handlingskraftiga, professionella och vi bygger tillit. År 2020 är vi 25 000 invånare och har ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd. Vi tror att det är möjligt för vi vågar tänka nytt och annorlunda. Nu fortsätter resan mot 2020. Vi gör den tillsammans – vill du vara med?

På Avesta kommuns omsorgsförvaltning arbetar vi efter värdegrunden att alla människor vi möter har samma värde och är unika. Vi ska se, förstå och visa respekt för det unika. 
Tallbacken är ett särskilt boende som ligger i Horndal. Avdelning Smedjan är en demensavdelning och rymmer nio platser. De boende har service och omvårdnad dygnet runt. Vi söker nu en vikarierande undersköterska och du kommer att vara en av undersköterskorna i ett arbetslag som består av åtta personer. 

Vi som arbetar på Smedjan är till stor del ett nytt gäng, men tillsammans har vi ändå lång erfarenhet och många år i yrket, så kompetensnivån är hög. Vi har alla stort intresse av demensomvårdnad och trivs med de utmaningar som det innebär. Vi är drivna och sätter stort engagemang i viljan att driva gruppens fortsatta arbete framöver. 

Är du den vi söker som ytterligare kan förstärka vår grupp med kompetens och arbetsglädje? Välkommen in med din ansökan redan idag! 

Arbetsuppgifter

Som undersköterska på Smedjan är ditt mål att ge omsorg av högsta kvalitet. Du kommer att arbeta efter genomförandeplanen som finns för varje brukare. Arbetet innefattar personlig omvårdnad som av- och påklädning, hygien och hjälp vid matsituationer. I arbetet förekommer även medicinsk omvårdnad på delegering från sjuksköterska. I din roll som undersköterska är du även behjälplig i sociala aktiviteter som t.ex. promenader och spela spel. 

Smedjan är en demensavdelning och stor del av omvårdnaden tar därmed sin utgångspunkt i det personcentrerade, mer än själva sjukdomen. I arbetsuppgifterna ingår att med intresse lära känna och ta del av brukarnas historia för att på bästa sätt kunna rikta aktiviteter, hobbyverksamhet och annat till den verklighet som personen är bekant och trygg med. 

Du kommer att arbeta enligt senioralert och BPSD. Dokumentering och avvikelseraportering är en naturlig del i arbetet. Arbetet är delvis fysiskt ansträngande med tyngre lyft och förflyttningar. Du kommer att arbeta både dag, kväll, och helgjobb och du kan till viss del påverka ditt schema genom egenpåverkad arbetstid. I tjänsten ingår disponibel tid vilket kan innebära arbete på andra avdelningar i kommunen. 

Kvalifikationer

Arbetet på en demensavdelning kräver att du är stabil och behåller ditt lugn även i stressade situationer. Du tar ansvar för dina uppgifter och driver dina processer vidare. Du ska vara flexibel, ha lätt för att samarbeta och har som mål att ge omsorg av högsta kvalitet. Du tycker om att arbeta med människor, har ett gott bemötande och sätter alltid brukaren i fokus. 

Godkänd undersköterskeutbildning och erfarenhet av vårdnära yrken är krav för tjänsten. Erfarenhet av arbete med personer med demens och kunskap om demenssjukdomar är också ett krav. 

Då en stor del av dina arbetsuppgifter handlar om att kommunicera med olika parter samt att arbeta med dokumentation krävs goda kunskaper i det svenska språket, i såväl tal som skrift. Grundläggande datakunskaper för att kunna dokumentera, schemalägga och sköta självservice är också ett krav. Eftersom arbetet innefattar tunga förflyttningar och mycket rörelse bör du ha en fysik som klarar detta. Du bör kunna ta dig till olika delar av kommunen vid t.ex. disponibel tid.

Erfarenhet krävs

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

Omfattning: Heltid

Tillträde enligt överenskommelse.

Tidsbegränsad till: 2018-08-31

Referensnummer: C17415/2018

 

Övrigt

Förmåner 
Vi månar om våra anställda. Du har friskvårdstimme eller friskvårdspeng, tillgång till nyrenoverat personalgym, fria bad i kommunens badhus samt många andra fria friskvårdsaktiviteter som kommunen anordnar kontinuerligt. 

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Avesta kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. 

Varmt välkommen med din ansökan! 

Inför rekryteringsarbetet har Avesta kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

 Ansök nu

Sista ansökningsdag : För 3 timmar sedan . Arbetsort : Avesta

Kategorier : Undersköterska


Senaste jobben från Avesta kommun

Alla jobb hos Avesta kommun

Liknande jobb Vikarierande undersköterska till Tallbacken, Horndal