Avesta kommun

Vik barnskötare till förskolan Älvnäs

Om arbetsplatsen

Vi är målmedvetna – Något fantastiskt händer nu i Avesta! 
Avesta kommun är mitt i ett stort utvecklingsarbete där alla är med och bidrar med kompetens och engagemang. Vi är handlingskraftiga, professionella och vi bygger tillit. År 2020 är vi 25 000 invånare och har ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd. Vi tror att det är möjligt för vi vågar tänka nytt och annorlunda. Nu fortsätter resan mot 2020. Vi gör den tillsammans – vill du vara med? 

Förskolan Älvnäs är en förskola bestående av tre avdelningar. Avdelningen Svanen är en åldersintegrerad avdelning. En av våra barnskötatre kommer under ett år att vara föräldraledig, och därför söker vi dig! Vi har närhet till skogs- och grönområden, lekparker och bibliotek. 

I Avesta kommuns förskolor arbetar vi aktivt med Vägledande samspel (ICDP). Vi ser barn som kompetenta och med en vilja att lyckas, och genom ett bra samspel mellan barn och vuxna gör vi skillnad för barns möjligheter till utveckling och lärande. Vi vill att du också delar det synsättet. Vi är på väg att skapa en förskola med en mycket hög kvalité i Avesta kommun! Vill du vara med?

Arbetsuppgifter

Du arbetar i enlighet med målen i läroplanen. Det innebär att planera, genomföra, följa upp, utvärdera, analysera och skriftligen dokumentera förskolans verksamhet så att utveckling sker för både barnen individuellt och för gruppverksamheten. Arbetet innebär i praktiken att du ska bygga relation med barnen genom att vara nära barnen på barnens nivå, sitta på golvet och leka med, vara ute, vara inne, matsituationer, blöjbyten och allmän hygien, vila, lyfta, bära. 
Du ska verka för att undervisningen ger varje barn möjlighet att utvecklas utifrån sina förutsättningar och förmågor genom t ex spela spel, läsa sagor, arbeta med barns språkutveckling, rörelse, teknik, lekar. Arbetet innebär dagliga möten/kontakt med vårdnadshavare men även att genomföra inskolningar, utvecklingssamtal, föräldramöten och andra samverkansformer. Du ska ha erfarenhet och kunskap i data arbete såsom att skriva och dokumentera, spara och hämta dokument, söka information, arbeta med bildhantering och skriva i mallar. Du bör även kunna hämta och lagra information i olika system. 

Kvalifikationer

Du är utbildad Barnskötare. Du är trygg, stabil och har självinsikt. Du ser relationer i sitt rätta perspektiv, skiljer på det personliga och det professionella. Förhåller dig på ett sätt som är anpassat till situationen. 

Du har kunskaper i Vägledande samspel vilket innebär både ett aktivt deltagande i dialogen med barnen såsom ett aktivt ställningstagande i förhållningssätt mot barn, vårdnadshavare och kollegor. Du har en mycket god samarbetsförmåga och arbetar bra med andra människor. Du lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt. 

Du har intresse för tecken som stöd och använder det naturligt tillsammans med barnen för att förstärka språket. Du skall ha mycket goda kunskaper i svenska språket för att arbeta med barnens språkutveckling. 

Erfarenhet krävs

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

Omfattning: Heltid

Tillträde: 2018-12-10
Anställningsdatum utifrån erforderligt fattade beslut.

Tidsbegränsad till: 2020-01-03

Referensnummer: C22127/2018

 

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Avesta kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. 

Varmt välkommen med din ansökan! 

Inför rekryteringsarbetet har Avesta kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

 Ansök nu

 

Sista ansökningsdag : I morgon . Arbetsort : Avesta

Kategorier : Offentliga jobb Pedagogik


Senaste jobben från Avesta kommun

Alla jobb hos Avesta kommun

Liknande jobb Vik barnskötare till förskolan Älvnäs