Avesta kommun

Välkommen till Avestas viktigaste sommarjobb!

Om arbetsplatsen

Det är något speciellt med Avesta!
Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också pannben och mod, handlingskraft och framtidstro. Vi växer och utvecklas. Vi ska bli 25000 invånare och ha ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd. Vi tror att det är möjligt för vi vågar tänka nytt och annorlunda. Tillsammans bygger vi Avestas framtid vill du vara med?

Nu har du chansen att söka till Avestas viktigaste sommarjobb!

Arbetet med att ta hand om våra äldre och hjälp till dem som lever med olika typer av funktionsnedsättningar är ett av kommunens viktigaste. Ett arbete där du tillsammans med goda arbetskamrater är med och gör skillnad för andra människor varje dag.

Arbetet hos oss innebär många olika möjligheter och stor variation. Du kommer arbeta på någon eller några av nedan angivna enheter vid den ordinarie personalens semester. Har du inte erfarenhet från vårdyrket tidigare så kommer du få en bra introduktion och det finns alltid nära stöd av såväl duktiga arbetskamrater som närmaste chef.

Som anställd hos oss har du tillgång till nyrenoverat gym alla dagar i veckan, fria bad och andra friskvårdsaktiviteter som anordnas.

Vi vet att det är du som gör skillnad för våra brukare och vi kallar det Avestas viktigaste sommarjobb. Tveka inte, skicka in din ansökan redan idag!

 

 

Arbetsuppgifter

• Vård- och omsorgsboende
En bostad med service och omvårdnad dygnet runt där varje brukare har ett eget rum. Du är hjälper till med personlig omvårdnad, som kläder, hjälp vid matsituationer och personlig hygien. Arbetet innebär dag-, kväll- och helgjobb.

• Nattpersonal på vård-och omsorgsboende
Du arbetar nattetid och är behjälplig vid omvårdnadsinsatser. Nattschema, även helger.

• Nattpatrull (utgår från Horndal och Avesta)
Du åker hem till brukare på natten, ger medicin och hjälper till vid omvårdnadsinsatser. Nattschema, även helger. B-körkort är ett krav.

• Hemtjänst
Hemtjänst innebär att du själv, eller tillsammans med en kollega, åker hem till brukarnas bostad och hjälper till med personlig omvårdnad, som kläder, matsituationer och personlig hygien. Du är också med vid sociala aktiviteter. Arbetet innebär dag-, kväll-, helgjobb. B-körkort är ett krav.

• Gruppboenden
På ett gruppboende är din främsta uppgift är att möjliggöra ökad självständighet hos personer med funktionsnedsättning. Arbetet omfattar personlig och medicinsk omvårdnad som hjälp vid på- och avklädning, personlig hygien, förflyttningar och ledsagning. Arbete dag-, kväll-, helg och natt. Heldygn förekommer.

• Personlig assistans
Som personlig assistent möjliggör du en meningsfull vardag för personer med fysisk eller psykisk funktionsnedsättning. Din arbetstid är förlagd i personens hem och du hjälper till med personlig omvårdnad som kläder, matsituationer och personlig hygien. Arbete dag, kväll, helg och natt. Heldygn förekommer. B-körkort krävs på vissa arbetsställen.

• Socialpsykiatri (Boendestöd, gruppboende, Johannagården)
Du utför insatser hos brukaren i eget hem där du ger ett stöd i vardagslivet. Hjälp med grundläggande vardagsaktiviteter som matlagning, stödja och vägleda är vanliga arbetsuppgifter. Arbete dag, kväll, natt, helg. Heldygn förekommer.

• Stödboende Malmgården
Ett boende för personer med drog- och alkoholmissbruk där du är med och hjälper personer ut till ett nyktert liv samt eget boende och sysselsättning. Arbete dag, kväll och natt och helg. Heldygn förekommer.

 

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som fyllt 18 år, är ansvarstagande och med en personlig mognad. Kärnan i vår verksamhet är omsorg och ett gott bemötande är av största vikt för oss. För att trivas hos oss och med arbetet inom omsorgen tror vi att du har ett genuint intresse av att arbeta med människor och en vilja att göra skillnad i deras liv och vardag.

Arbetet kräver att du kan samarbeta med andra, vara lyhörd och uppträda med stor respekt mot dem du möter. Du har förmåga att kunna sätta dig in andras situation och kan hantera andras känslor på ett naturligt sätt. Arbete med människor innebär alltid att oförutsägbara situationer kan uppstå och du är en person som kan behålla ditt lugn när situationen kräver.

Då en stor del av dina arbetsuppgifter handlar om att kommunicera samt daglig dokumentation krävs goda kunskaper i det svenska språket, i såväl tal som skrift. Grundläggande datakunskaper därför är också ett krav. Arbete inom hemtjänst, särskilt boende, gruppbostad och personlig assistans kan innebära obekväma arbetsställningar och förflyttningar du bör därför ha en fysik som klarar detta.

Om du har undersköterskeutbildning, social utbildning eller annan för arbetet relevant utbildning är det meriterande. Det är också meriterande om du har erfarenhet från yrket sedan tidigare.

Om du inte redan är utbildad så kanske det är det här sommarjobbet är det som får dig att välja bana. Var med och gör skillnad!

Ingen erfarenhet krävs

 

 

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Timavlönad
Vikariat enligt schema. Tillträde från 8/6 och/eller arbete inom önskade perioder enligt nedan:

v. 24
v. 25
v. 26-29
v. 30-33
v. 34
v. 35

Tidsbegränsad till: 20200830

Referensnummer: A924473/2019

 

 

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Avesta kommun samt för att uppfylla de krav GDPR ställer ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Avesta kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

 

 

Sista ansökningsdag

2020-02-13

 

Arbetsplats

Avesta kommun

 

Kommun

Avesta

 

Yrkeskategori

Vårdbiträde

 

Anställningsform

Tidsbegränsad anställning

 

Omfattning

Timavlönad

 

Antal tjänster

160

 

Kontakt

Maria Gustavsson

Enhetschef Bemanningsenheten

0226-64 58 47 (säkrast 7:30-9:00)

maria.gustavsson@avesta.se

 

Facklig företrädare

Kontaktuppgifter till din fackliga representant se:

www.avesta.se/fackliga-organisationer

 

 

Ansök nu 

 

 

Sista ansökningsdag : 13 februari . Arbetsort : Avesta . Publicerat : 2 januari

Kategorier : Hälsa & sjukvård Offentliga jobb


Senaste jobben från Avesta kommun

Alla jobb hos Avesta kommun

Liknande jobb Välkommen till Avestas viktigaste sommarjobb!