Avesta kommun

Timvikarier till barnomsorgen

Om arbetsplatsen
Det är något speciellt med Avesta! 
Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också pannben och mod, handlingskraft och framtidstro. Vi växer och utvecklas. År 2020 är vi 25 000 invånare och har ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd. Vi tror att det är möjligt för vi vågar tänka nytt och annorlunda. Nu går vi in mot upploppet på vår resa mot 2020. Vi gör det tillsammans – vill du vara med? 

Vi har höga ambitioner och år 2020 ska vi vara bland de bästa skolkommunerna i regionen. Vi bedriver ett målmedvetet utvecklingsarbete för att nå dit. På bildningsförvaltningen arbetar vi systematiskt och långsiktigt för att du som medarbetare ska ha ett hållbart arbetsliv. Som vikarie hos oss så får du bland annat tillgång till gratis gym alla dagar i veckan och fria bad. 

Vi är stolta över vår verksamhet och vår ambition är hela tiden skapa en miljö där alla barn kan känna sig trygga och utvecklas utifrån sina förutsättningar. Nu söker vi vikarier som har ett genuint intresse för barns utveckling och som vill vara med och skapa dessa miljöer och bidra till att barn växer och utvecklas. Om du inte redan är utbildad så kanske det här jobbet är det som får dig att välja bana! Framtiden finns i yrket - Var med och gör skillnad!


Arbetsuppgifter
I Avesta kommun finns det 20 stycken förskolor och 10 stycken fritidshem som är olika stora. Dessa är geografiskt placerade i hela kommunen. 

Att arbeta med barn på förskola och fritidshem är ett ansvarsfullt arbete som ger massor av stimulans. Vi tror att samarbete är en nyckel till utveckling och därför arbetar vi nära varandra och hjälps åt. 

Som vikarie går du in i den ordinarie pedagogiska verksamheten och tar ansvar för en grupp barn. Det innebär att du är aktiv i barns lek men också stimulerar till skapande och utforskande aktiviteter. Ibland får du vara den som styr upp aktiviteter och lek. I arbetsuppgifterna ingår också att ha en god överblick och omsorg över barnens dag. 

Exempel på andra arbetsuppgifter som kan ingå är pedagogiska måltider, utevistelser och aktiviter med barn, hjälp vid på- och avklädning. I förskolan kan lyft av barn förekomma. Vi är stolta över vår verksamhet och vill att våra barn och föräldrar ska känna sig trygga med såväl ordinarie personal som med våra vikarier, i alla sammanhang.


Kvalifikationer
Vi söker dig som har ett genuint engagemang och intresse för barns och barns utveckling. 

Dina personliga egenskaper av största vikt och du som arbetar hos oss ska vara en god förebild för våra barn. Vi är övertygade om att ordning, reda och tydlighet i kombination med lyhördhet och omtanke tar fram det bästa hos såväl barn som vuxna. Vi söker dig som är ansvarstagande och har förmåga att sätta igång aktiviteter. Då vi arbetar nära varandra är god samarbetsförmåga av stor vikt. Som vikarie kan det också vara bra om du är flexibel i ditt förhållningssätt när det gäller såväl arbetssätt som i bemötande av olika personligheter. 

Vi ser gärna att du har utbildning eller erfarenhet av att arbeta med barn eller att du arbetar extra hos oss under din utbildning till förskollärare, lärare, fritidspedagog eller liknande. 

För att du ska vara aktuell för tjänsten krävs också: 
• Att du fyllt 18 år 
• Att du ska kunna ta dit till en förskola/fritidshem med kort varsel 
• Att du ska kunna arbeta utomhus och ha kläder för både ute- och innemiljöer.
Ingen erfarenhet krävs


Anställningens omfattning
Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Timavlönad
Tillträden enligt överenskommelse
Referensnummer: A867913/2019


Övrigt
FÖRMÅNER 
Hos oss har du friskvårdstimme eller friskvårdspeng, tillgång till nyrenoverat personalgym alla dagar i veckan samt fria bad i kommunens badhus. 

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Avesta kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. 

Varmt välkommen med din ansökan! 

Inför rekryteringsarbetet har Avesta kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.


Sista ansökningsdag
2019-06-14

Arbetsplats
Avesta kommun

Kommun
Avesta

Yrkeskategori
Lärare i förskola/Förskollärare

Anställningsform
Tidsbegränsad anställning

Omfattning
Timavlönad

Antal tjänster
10

Kontakt
vikpool.barnomsorg@avesta.se
Kontakt på bildningsförvaltningen

Fackliga företrädare
Kontaktuppgifter till din fackliga representant se:
www.avesta.se/fackliga-organisationerAnsök nu

 

 

Sista ansökningsdag : 14 juni . Arbetsort : Avesta . Publicerat : 25 april

Kategorier : Offentliga jobb Pedagogik


Senaste jobben från Avesta kommun

Alla jobb hos Avesta kommun

Liknande jobb Timvikarier till barnomsorgen