Avesta kommun

Stödassistenter till gruppbostad Hällsängsvägen

Om arbetsplatsen

Det är något speciellt med Avesta!

Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också pannben och mod, handlingskraft och framtidstro. Vi växer och utvecklas och får ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd. Vi tror att det är möjligt för vi vågar tänka nytt och annorlunda. Tillsammans bygger vi Avestas framtid – vill du vara med?

 

På Avesta kommuns omsorgsförvaltning arbetar vi efter värdegrunden att alla människor vi möter har samma värde och är unika. Vi ska se, förstå och visa respekt för det unika.

 

Nu söker vi två stödassistenter till vår gruppbostad Krylbovägen där vi har fem hyresgäster/boenden med egna lägenheter med stöd, service och omvårdnad dygnet runt. Vi är åtta medarbetare vars uppgifter bland annat innebär att skapa en meningsfull vardag utifrån boendens önskemål med perspektiv att stärka deras självständigheten.

 

Vill du bli en av våra nya kollegor? Välkommen med din ansökan!

 

 

Arbetsuppgifter

Att vara stödassistent är ett ansvarsfullt arbete som ger personlig utveckling och mycket glädje tillbaka.

 

Ditt uppdrag är att medverka till att skapa förutsättningar för utveckling, inflytande och självbestämmande för personer med funktionsvariationer. I arbetet ingår att stödja personerna i deras daglig livsföring utifrån vart och ens behov. Arbetsuppgifter som bland annat ingår är stöd vid på- och avklädning, personlig hygien, förflyttningar och ledsagning. I din tjänst som stödassistent stödjer du den enskilde i att sköta sitt hem vilket innefattar vardagliga sysslor som matlagning, städning, tvätt och inköp samt ge stöd i att upprätthålla sociala kontakter. Delegerad sjukvård förekommer.

 

Du kommer också att vara stöd vid fritidsaktiviteter som dans, bowling och promenader. Andra vanliga arbetsuppgifter är att bistå vid habilitering, dokumentation i Lifecare, följa upp genomförandeplaner samt introducera nya medarbetare och vikarier.

 

Arbetet består av långa skift med både dag, kväll, sovande natt, och i regel varannan helg. Ibland arbetar man ensam och ibland tillsammans med en eller två kollegor.

 

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som trivs med att finnas till för personer med särskilda behov och du har ett genuint intresse av att hålla dig uppdaterad inom verksamhetsområdet.

 

Ditt mål är att ge omsorg av högsta kvalitet och du sätter alltid brukaren i fokus. Du uppvisar personlig mognad, är ansvarstagande och har ett förhållningssätt som värnar om brukarens integritet. Du har lätt för att samarbeta med andra och kan anpassa ditt sätt att förmedla budskap efter olika personer och situationer. Du har förmågan att behålla ditt lugn även i pressade situationer.

 

Du har tidigare erfarenhet av arbete med personer med funktionsvariationer och kunskap om intellektuella funktionsnedsättningar. Då arbetet innebär uppgifter såsom att laga mat så bör du ha grundläggande kunskaper och intresse för matlagning. Då det ibland råder ensamarbete bör du inte ha några problem att arbeta självständigt och trivs i rollen på egen hand.

 

Du har en för arbetet godkänd gymnasial utbildning som undersköterskeutbildning med inriktning funktionsnedsättning, barn- och fritidsprogrammet med inriktning funktionsnedsättning eller annan utbildning arbetsgivaren finner likvärdig. Har du utbildning i alternativ och kompletterande och kommunikation (AKK) är detta meriterande.

 

En stor del av arbetsuppgifterna handlar om att kommunicera med olika parter samt att arbeta med dokumentation vilket kräver goda kunskaper i det svenska språket, i såväl tal som skrift. Grundläggande datakunskaper för att kunna dokumentera, schemalägga och föra mailkonversationer är ett krav.

 

 

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde enligt överenskommelse.

Referensnummer: C48511/2021

 

 

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Avesta kommun samt för att uppfylla de krav GDPR ställer ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

 

Varmt välkommen med din ansökan!

 

Inför rekryteringsarbetet har Avesta kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

 

 

Sista ansökningsdag

2021-03-07

 

Arbetsplats

Avesta kommun

 

Kommun

Avesta

 

Yrkeskategori

Stödassistent

 

Anställningsform

Tillsvidareanställning

 

Omfattning

Heltid

 

Antal tjänster

2

 

Kontakt

Efwa Gylfe

Enhetschef

0226-645348

efwa.gylfe@avesta.se

 

Facklig företrädare

Kontaktuppgifter till din fackliga representant se:

www.avesta.se/fackliga-organisationer

 

 

Ansök nu 

 

 

Sista ansökningsdag : 7 mars . Arbetsort : Avesta . Publicerat : 19 februari

Kategorier : Hälsa & sjukvård Offentliga jobb


Senaste jobben från Avesta kommun

Alla jobb hos Avesta kommun

Liknande jobb Stödassistenter till gruppbostad Hällsängsvägen