Avesta kommun

Stödassistent till gruppbostad Grytnäsvägen

Om arbetsplatsen

Det är något speciellt med Avesta!

Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också vilja och mod, handlingskraft och framtidstro. Vi vill växa och utvecklas för att få ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd. Vi tror att det är möjligt för vi vågar tänka nytt och annorlunda. Tillsammans bygger vi Avestas framtid – vill du vara med?

 

På Avesta kommuns omsorgsförvaltning arbetar vi efter värdegrunden att alla människor vi möter har samma värde och är unika. Vi ska se, förstå och visa respekt för det unika.

 

Vi söker en stödassistent till Grytnäsvägens gruppbostad Lss. Målgruppen är personer inom autismspektrumområdet samt personer med intellektuell funktionsnedsättning. Hos oss blir du en del av en trygg arbetsgrupp som bidrar till att skapa en meningsfull vardag för brukaren.

 

Välkommen med din ansökan!

 

 

Arbetsuppgifter

Att vara stödassistent är ett ansvarsfullt arbete som ger personlig utveckling och mycket glädje tillbaka. Arbetet innebär att du som stödassistent ska ge ett individuellt anpassat stöd till var och en utifrån deras behov och önskemål. Målet är att tillgodose varje persons möjlighet att ha goda levnadsvillkor och detta planeras och genomförs tillsammans med personen i dennes genomförandeplan. Tillsammans med dina kollegor arbetar du för att utveckla arbetssätt och metoder med målet att skapa delaktighet, inflytande och ökad självständighet för var och en. Genom att arbeta med struktur och förutsägbarhet skapar du de bästa förutsättningarna utifrån varje individs funktionsförmåga.

 

Som stödassistent är dina arbetsuppgifter att ge individuellt stöd, omvårdnad samt att utföra serviceinsatser som matlagning, tvätt och städ. Du verkar för att boendena kan leva ett självständigt, aktivt och meningsfullt liv utifrån dennes förutsättningar och behov. Vissa delegerade hälso- och sjukvårdsuppgifter ingår i arbetet.

 

Arbetet innebär även dokumentation och uppföljning av genomförandeplaner samt samverka och upprätthålla goda kontakter med andra aktörer såsom anhöriga, god man, habilitering och övriga kontakter vid hälso-sjukvård.

 

Arbetet innebär tjänstgöring dag, kväll, vaken natt och i regel varannan helg.

 

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som trivs med att finnas till för personer med särskilda behov och du har ett genuint intresse av att hålla dig uppdaterad inom verksamhetsområdet.

 

Du har en godkänd undersköterskeutbildning eller barn- och fritidsprogrammet med inriktning funktionsnedsättning eller annan utbildning arbetsgivaren finner likvärdig. Att arbeta inom LSS innebär krav att kunna kommunicera med personer som har olika kommunikationssvårigheter. Har du utbildning i alternativ och kompletterande kommunikation (AKK) är detta meriterande.

 

Du har tidigare erfarenhet av arbete med personer med funktionsvariationer och särskilt av autism. Att arbeta med människor med särskilda behov innebär att arbeta i en skiftande vardag. Du har förmågan att behålla ditt lugn även i pressade lägen och kunskap i att bemöta utmanande beteenden med ett lågaffektivt förhållningssätt, är ett krav.

 

Du har pedagogisk förmåga och drivs av utmaningen och glädjen i att skapa de bästa förutsättningarna för att de boende ska känna trygghet i vardagen och utveckla sina funktioner.

 

En del av arbetet innebär ensamarbete så du behöver trivas med att arbeta självständigt och på egen hand. Vissa arbetsmoment kan innehålla tunga lyft och förflyttningar vilket kräver en fysik som klarar detta. Intresse och kunskap kring matlagning är också önskvärt.

 

För att kunna dokumentera krävs goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift. Då arbetet innebär att använda olika tekniska kommunikationslösningar krävs även grundläggande datakunskap.

 

Körkort är ett krav.

 

 

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde enligt överenskommelse.

Referensnummer: C67895/2021

 

 

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Avesta kommun samt för att uppfylla de krav GDPR ställer ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

 

Varmt välkommen med din ansökan!

 

Inför rekryteringsarbetet har Avesta kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

 

 

Sista ansökningsdag

2021-11-29

 

Arbetsplats

Avesta kommun

 

Kommun

Avesta

 

Yrkeskategori

Stödassistent

 

Anställningsform

Tillsvidareanställning

 

Omfattning

Heltid

 

Antal tjänster

1

 

Kontakt

Veronica Forssberg

Enhetschef

0226-645865

veronica.forssberg@avesta.se

 

Facklig företrädare

Kontaktuppgifter till din fackliga representant se:

www.avesta.se/fackliga-organisationer

 

 

 

Ansök nu 

 

 

 

Sista ansökningsdag : För 22 minuter sedan . Arbetsort : Avesta . Publicerat : 18 november

Kategorier : Hälsa & sjukvård Offentliga jobb


Senaste jobben från Avesta kommun

Alla jobb hos Avesta kommun

Liknande jobb Stödassistent till gruppbostad Grytnäsvägen