Avesta kommun

Stabschef, Avesta Vatten och Avfall

Om arbetsplatsen

Det är något speciellt med Avesta!

Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också vilja och mod, handlingskraft och framtidstro. Vi vill växa och utvecklas för att få ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd.

 

Avesta Vatten och Avfall AB är ett miljöföretag som ägs av Avesta kommun. Vi driver fem vattenverk och tre avloppsreningsverk, med tillhörande ledningsnät. Vi har också ansvaret för insamling av hushållsavfall. Avesta Vatten och Avfall är ett välskött bolag som står inför spännande utmaningar: bland annat ska ett nytt reningsverk byggas, vi stärker och säkrar vattenförsörjningen och arbetar även med större ledningsnätsprojekt. Avesta Vatten och Avfall är en viktig del i Avesta kommuns framtida utveckling som en attraktiv etablerings- och bostadsort.

 

Nu söker vi en stabschef till en av våra arbetsgrupper på cirka tio personer med en bra mix av både nya och mer rutinerade medarbetare. Gruppen driver olika projekt inom verksamhetsområdets uppdrag. Staben arbetar bland annat med olika förnyelseprojekt och arbeten som rör VA-verksamheten och avfalls- och återvinningsfrågor.

 

Arbetsuppgifter

Rollen som stabschef innebär att arbetsleda gruppen som ansvarar för utredningar, projektering och projektledning. I din roll som chef arbetar du med långsiktig resursplanering samt har ett helhetsgrepp och gör prioriteringar för de olika projekten för att nå de uppsatta målen.

 

Du har personalansvar för våra VA-ingenjörer, miljöingenjörer och projektledare. I personalansvaret ingår bland annat att genomföra medarbetarsamtal, lönesamtal, ansvara för arbetsmiljöfrågor och rekrytering. Du har även budget- och resultatansvar för enheten. Utöver detta arbetar du med exempelvis verksamhets- och aktivitetsplaner, remisser och strategiska utvecklingsfrågor.

 

Rollen innebär både ett övergripande chefsansvar och att du, utifrån din spetskompetens, deltar operativt i vissa projektgrupper inom området.

 

Som stabschef ingår du i ledningsgruppen, rapporterar direkt till VA-bolagets VD och bidrar aktivt till vårt gemensamma arbete att nå bolagets övergripande mål.

 

Kvalifikationer

Du har högskoleutbildning som civilingenjör eller en annan för tjänsten likvärdig utbildning. Du har erfarenhet från teknisk verksamhet och har du erfarenhet från VA eller VA-projektering är det meriterande. Det är även meriterande om du tidigare har arbetat i ledningsfunktion, exempelvis som projektledare eller chef.

 

Vi söker dig som har intresse för verksamhetsfrågorna, projektarbete och som har förmåga att skapa engagemang i rollen som ledare. Du är strukturerad, tar ansvar för dina uppgifter drivs av att nå resultat med hög kvalitet. Du kan planera, organisera och prioritera arbetet på ett effektivt sätt. Det är viktigt att du trivs med att arbete och samarbeta med många kontaktytor, är lyhörd, kommunicerar och löser utmaningar på ett konstruktivt sätt.

 

Arbetet innebär att du tar egna initiativ och säkrar att arbetsgruppen uppnår de resultat som förväntas i projekten. Då verksamhetsområdet innefattar många projekt av skiftande omfattning är det viktigt att du har förmåga att kunna samordna, se helheten, arbeta mot uppsatta mål men också kunna leda i andra inriktningar om förutsättningarna och målet ändras. Rollen förutsätter ett miljöfokus samt ett ledarskap som genomsyras av handlingskraft, tillit och god kommunikation.

 

Tjänsten är säkerhetsklassad, vilket innebär att säkerhetsprövning av slutkandidat kommer att genomföras i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Du är väl förtrogen med Office och sätter dig bekvämt in i nya IT-system. B-körkort krävs.

 

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde efter överenskommelse.

Referensnummer: C127831/2023

 

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Avesta kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

 

Varmt välkommen med din ansökan!

 

Inför rekryteringsarbetet har Avesta kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

 

Sista ansökningsdag

2023-03-28

 

Arbetsplats

Avesta kommun

 

Kommun

Avesta

 

Yrkeskategori

Gruppchef, teknik

 

Anställningsform

Tillsvidareanställning

 

Omfattning

Heltid

 

Antal tjänster

1

 

Läs mer

https://www.avestavatten.se/

 

Kontakt

Erik Nordén

VD

0226-64 51 35

erik.norden@avesta.se

 

Kontakt

Oskar Gustafsson

Stabschef

0226-64 51 01

oskar.gustafsson@avesta.se

 

Facklig företrädare

Fackliga kontakter se:

www.avesta.se/fackliga-organisationer

 

 

Ansök nu 

 

 

 

Sista ansökningsdag : 28 mars . Arbetsort : Avesta . Publicerat : 8 mars

Kategorier : Chef & Ledning Offentliga jobb Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från Avesta kommun

Alla jobb hos Avesta kommun

Liknande jobb Stabschef, Avesta Vatten och Avfall