Avesta kommun

Speciallärare åk 4-6 Bergsnässkolan

Om arbetsplatsen

Det är något speciellt med Avesta!

Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också vilja och mod, handlingskraft och framtidstro. Det är kraften från människorna som gör Avesta unikt. Tillsammans bygger vi Avestas framtid – vill du vara med?

 

Bergsnässkolan är den lilla skolan i centrala Avesta. Här går idag ca 250 elever. Skolans storlek är en av våra många styrkor! Här arbetar samtliga skolans lärare och elever i nära samspel med varandra och vi värnar om vår goda kvalitet på undervisningen i kombination med hög trygghet och trivsel.

 

Arbetsuppgifter

Arbete som speciallärare på mellanstadiet med huvudinriktning svenskundervisning. Du arbetar tillsammans med elever som behöver extra hjälp med sin språkliga utveckling. Du stöttar även lärarna i deras arbete för att skapa en gynnsam undervisning för samtliga elever. Detta kan göras t.ex. genom handledning och stöd med anpassningar.

 

Du har ett nära samarbete med skolans andra speciallärare/specialpedagog. Ni arbetar tillsammans med utvärderingar och analyser av elevernas resultat samt jobbar i team kring de elever som behöver stöd i deras kunskapsutveckling.

 

Du kommer att vara en del i skolans elevhälsoteam. I samverkan med elevhälsoteamet definieras och fördelas speciallärarens uppdrag. Uppdragen kan ex. innefatta spec. undervisning enskilt eller i mindre grupper, observationer, handledningsuppdrag eller arbete med anpassningar. Alla uppdrag sker i god samverkan med aktuella lärare och i team med speciallärarkollega.

 

Vidare arbetar speciallärarteamet tillsammans med kartläggningar och åtgärdsprogram. Du stöttar även, vid behov, lärare i deras kartläggningsarbete.

 

Kvalifikationer

Du har behörighet att undervisa i svenska på mellanstadiet samt

speciallärarutbildning eller erfarenhet av specialundervisning.

 

Det är meriterande om du har god kunskap om och erfarenhet av undervisning i svenska som andra språk

 

Du behöver ha förmåga att anpassa din undervisning och ditt arbete utifrån resultat, utvärderingar och den enskilda elevens behov. För att detta ska uppnås behöver du ha en god förståelse för hur olika elever tar till sig kunskap och ha förmågan anpassa ditt sätt att undervisa på såväl grupp- som individnivå.

 

Du förstår vikten av att arbeta mot skolans övergripande mål och följa uppsatta rutiner, riktlinjer och beslut och arbetar lojalt för verksamhetens bästa.

 

Vi ser också att du har kunskap och erfarenhet av arbete med Officeprogrammen då dessa används frekvent i arbetet.

 

Erfarenhet av att handleda är av vikt. Du kommer att verka som ett stöd för andra lärare. Du har också god förmåga att skapa goda relationer med dina kollegor, elever och vårdnadshavare

 

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde: 2024-08-12

Referensnummer: C190781/2024

 

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Avesta kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

 

Varmt välkommen med din ansökan!

 

Inför rekryteringsarbetet har Avesta kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

 

Sista ansökningsdag

2024-05-28

 

Arbetsplats

Avesta kommun

 

Kommun

Avesta

 

Yrkeskategori

Speciallärare

 

Anställningsform

Tillsvidareanställning

 

Omfattning

Heltid

 

Antal tjänster

1

 

Kontakt

Johan Lindström

Rektor

0226-645398

johan.lindstrom@avesta.se

 

Kontakt

Vesna Olsson

Biträdande rektor

0226-645219

vesna.olsson@avesta.se

 

Facklig företrädare

Fackliga kontakter se:

www.avesta.se/fackliga-organisationer

 

 

 

Ansök nu 

 

 

 

Sista ansökningsdag : 28 maj . Arbetsort : Avesta . Publicerat : 16 maj

Kategorier : Offentliga jobb Pedagogik Speciallärare och specialpedagoger


Senaste jobben från Avesta kommun

Alla jobb hos Avesta kommun

Liknande jobb Speciallärare åk 4-6 Bergsnässkolan