Avesta kommun

Slöjdlärare till Johan-Olovskolan

Om arbetsplatsen

Det är något speciellt med Avesta!

Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också pannben och mod, handlingskraft och framtidstro. Vi växer och utvecklas och får ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd. Vi tror att det är möjligt för vi vågar tänka nytt och annorlunda. Tillsammans bygger vi Avestas framtid – vill du vara med?

 

 

Arbetsuppgifter

Vi söker en lärare för undervisning i trä- och metallslöjd samt teknik till Johan-Olovskolan. Tjänsten består av undervisning i välutrustade undervisningssalar riktad mot elever från årskurs 3 till årskurs 9. I detta arbete ansvarar du för att planera, genomföra och utvärdera undervisningen enskilt och i samarbete med vår skolas medarbetare. En viktig del i arbetet är att systematiskt följa och dokumentera elevernas kunskapsutveckling, formativt och summativt, enligt gällande rutiner för utvecklingsplaner och skriftliga omdömen.

 

I arbetsuppgifterna ingår att verka för anpassningar i undervisningen utifrån de behov som uppstår över tid och i samråd med ämneslag och skolans elevhälsa arbetar du för att relevanta åtgärder sätts in för elever i behov av särskilt stöd. Som ämneslärare på Johan-Olovskolans högstadium är du tillsammans med en medarbetare, elevmentor för en elevgrupp med tillhörande arbetsuppgifter såsom fortlöpande kontakt mellan hem och skola. Vi lägger stor vikt vid att våra pedagoger verkar för att bygga goda relationer med elever och vårdnadshavare, då detta är viktiga och avgörande förutsättningar för att nå positiva resultat rörande elevernas kunskapsutveckling och hälsa. Till arbetsuppgifterna hör även att vara rastvakt och att äta pedagogisk lunch med eleverna.

 

 

Kvalifikationer

I Avesta kommun lägger vi stor vikt vid det pedagogiska ledarskapet i klassrummet. Vi söker dig som har förmåga att motivera och skapa engagemang samtidigt som du är en tydlig ledare. Du är trygg i dig själv och genom ditt sätt att leda skapar du en trygg och lärorik klassrumssituation. Vi är övertygade om att ordning, reda och tydlighet i kombination med lyhördhet och omtanke tar fram det bästa hos våra elever. Ett gott omdöme och en hög integritet är viktigt då vi vill att du ska vara en vuxen förebild för eleverna och inte bara leda utifrån gällande rutiner utan också med hänsyn till etiska ställningstaganden. Vi söker dig som är kommunikativ och har förmåga att skapa förtroendefulla relationer till såväl kollegor som elever, vårdnadshavare och andra aktörer runt eleven.

 

För en tillsvidareanställning krävs att du har lärarlegitimation. Annan pedagogiskt inriktad examen eller erfarenhet av arbete med undervisning på grundskolenivå är meriterande. Du behöver vara väl förtrogen med skolans styrdokument Lgr11 och dess kursplaner.

 

Erfarenhet krävs

 

 

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde: 2020-08-10

Referensnummer: C38747/2020

 

 

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Avesta kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

 

Varmt välkommen med din ansökan!

 

Inför rekryteringsarbetet har Avesta kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

 

 

Sista ansökningsdag

2020-06-01

 

Arbetsplats

Avesta kommun

 

Kommun

Avesta

 

Yrkeskategori

Lärare i grundskolan, årskurs 7-9

 

Anställningsform

Tillsvidareanställning

 

Omfattning

Heltid

 

Antal tjänster

1

 

Läs mer

http://www.avesta.se

 

Facklig företrädare

För kontaktuppgifter till din facklig representant se:

www.avesta.se/jobb Fackliga organisationer

 

 

Ansök nu 

 

 

Sista ansökningsdag : 1 juni . Arbetsort : Avesta . Publicerat : 18 maj

Kategorier : Grundskollärare Lärare i praktiska och estetiska ämnen Offentliga jobb Pedagogik


Senaste jobben från Avesta kommun

Alla jobb hos Avesta kommun

Liknande jobb Slöjdlärare till Johan-Olovskolan