Avesta kommun

Skolvärd

Om arbetsplatsen

Det är något speciellt med Avesta!

Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också vilja och mod, handlingskraft och framtidstro. Vi vill växa och utvecklas för att få ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd. Vi tror att det är möjligt för att vi vågar tänka nytt och annorlunda. Tillsammans bygger vi Avestas framtid – vill du vara med?

 

Domarhagsskolan är en 7-9-skola i centrala Avesta kommun. Vi ligger vägg i vägg med Karlfeldtgymnasiet och delar vissa lokaler med dem. Vi har i nuläget cirka 310 elever på skolan.

Personalen är engagerad och vi arbetar i enlighet med den gemensamt framtagna spelplanen. Där är professionalitet, respekt och mod tre nyckelord. Begreppet #aktivtsnäll leder oss i vårt målinriktade och främjande arbete för trygghet och studiero.

Vi tror på personalens förmåga att leda eleverna framåt. Du ingår i ett arbetslag och jobbar med alla våra elever och i tät samverkan med våra mentorer.

Har vi väckt din nyfikenhet? Är du en engagerad person som vill vara med och utvecklas på vår arbetsplats? Då är du välkommen att söka till oss!

 

 

Arbetsuppgifter

Skolvärd på ett högstadium är en viktig och central funktion. Du är en viktig del i vårt arbete för en bra arbetsmiljö på skolan. Arbetsuppgifterna varierar utifrån vad som sker på skolan. Du bemannar skåphallar och andra elevutrymmen, ansvarar för att ta bort klotter och umgås med våra elever. Du har hand om rastaktiviteter, är delaktig i att reda i kränkningsärenden, får uppdrag från elevhälsoteamet, hjälper lärare med lektioner, hjälper till med administrativa uppgifter (exempelvis kopiering) och omprov. Det absolut viktigaste är bemötande och att se eleverna. Du arbetar i tät samverkan med våra mentorer.

 

 

Kvalifikationer

Socialpedagog eller motsvarande

Det är viktigt att du kan skapa relationer till ungdomar och samtidigt som du kan säga till när det behövs. Vi söker en person med gott ledarskap och en personlig mognad som tar ansvar för sin uppgift. För oss är det viktigt att samarbetet fungerar och att du lätt kan skapa goda relationer med både elever och kollegor. För att vara en god skolvärd, som lyckas i sitt uppdrag, behöver du vara en stabil person som också är strukturerad. Du behöver också kunna använda digital teknik som en naturlig del i ditt arbete.

 

 

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

Omfattning: Heltid

Tillträde: 2022-08-10

Referensnummer: C85528/2022

 

 

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Avesta kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

 

Varmt välkommen med din ansökan!

 

Inför rekryteringsarbetet har Avesta kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

 

 

Sista ansökningsdag

2022-05-19

 

Arbetsplats

Avesta kommun

 

Kommun

Avesta

 

Yrkeskategori

Behandlingsassistent/Socialpedagog

 

Anställningsform

Tidsbegränsad anställning

 

Omfattning

Heltid

 

Antal tjänster

1

 

Kontakt

Monica Anderstedt

Rektor

0226-645294

monica.anderstedt@avesta.se

 

Kontakt

Kajsa Orre Engvall

Biträdande rektor

0226-645601

kajsa.orre-engvall@avesta.se

 

Facklig företrädare

Fackliga kontakter se:

www.avesta.se/fackliga-organisationer

 

 

 

Ansök nu 

 

 

 

Sista ansökningsdag : Om 16 timmar . Arbetsort : Avesta . Publicerat : 9 maj

Kategorier : Offentliga jobb Pedagogik


Senaste jobben från Avesta kommun

Alla jobb hos Avesta kommun

Liknande jobb Skolvärd