Avesta kommun

Säkerhetssamordnare till Avesta kommun

Sista ansökningsdag

2022-08-14

 

Arbetsplats

Avesta kommun

 

Kommun

Avesta

 

Yrkeskategori

Handläggare/Utredare, offentlig förvaltning

 

Anställningsform

Tillsvidareanställning

 

Omfattning

Heltid

 

Antal tjänster

1

 

Läs mer

http://www.avesta.se

 

Kontakt

Mikael Jansson

Resultatenhetschef

0226-64 50 39

mikael.jansson@avesta.se

 

Kontakt

Gustav Arvidsson

Rekryterare

0226-64 50 27

gustav.arvidsson@avesta.se

Facklig företrädare

 

Fackliga kontakter se:

www.avesta.se/fackliga-organisationer

 

Om arbetsplatsen

 

Det är något speciellt med Avesta!

Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också vilja och mod, handlingskraft och framtidstro. Vi vill växa och utvecklas för att få ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd. Vi tror att det är möjligt för att vi vågar tänka nytt och annorlunda. Tillsammans bygger vi Avestas framtid – vill du vara med?

 

Avesta kommun har en väl upparbetad organisation för att hantera säkerhetsfrågor och nu söker vi dig som vill fortsätta att långsiktigt utveckla och stärka kommunens säkerhets- och trygghetsarbete. Som säkerhetssamordnare hos oss blir du vår specialist inom området. Du blir anställd vid Teknisk service, en resultatenhet under Kommunstyrelsen. Här finns engagerade medarbetare, en trivsam och öppen miljö och ett ledarskap som präglas av frihet under ansvar

 

Arbetsuppgifter

Ditt huvudansvar är att säkerställa ett systematiskt säkerhetstänk i hela organisationen. Arbetet är brett och komplext så din förmåga att organisera och strukturera kommer vara viktig. Du arbetar aktivt med planering, framtagande och uppföljning av Avesta kommuns samlade säkerhetsarbete, där förebyggande trygghetsskapande åtgärder är särskilt prioriterade. Du arbetar systematiskt och långsiktigt för att Avesta ska ha en effektiv och säker beredskap och en krishanteringsorganisation som genom övning är väl förberedd. I kommunens krisledningsorganisation har du en framträdande roll.

 

En betydande del av arbetet sker genom olika nätverk och i samverkansgrupper både inom och utanför organisationen. Du ingår exempelvis i Brottsförebyggande rådet och i POSOM:s ledningsgrupp, där du också håller i utbildningar och träffar för kontaktpersoner.

 

Exempel på andra arbetsuppgifter som ingår i tjänsten:

• Ta fram och följa upp styrande och stödjande dokument.

• Svara på remisser kopplat till området.

• Avge yttrande i kameraövervakningsärenden.

• Anordna och hålla i utbildningar inom säkerhetsområdet

• Genomföra säkerhetsprövningar

 

Att arbeta hos oss innebär att du är en av nyckelpersonerna för att skapa ett tryggt och säkert Avesta.

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har förmåga att skapa engagemang för säkerhetsfrågorna. Du har lätt för att inta helikopterperspektivet och se sakers långsiktiga betydelse och vidare konsekvenser utan att tappa förmågan att se på frågor och situationer ur ett realistiskt perspektiv. Du har en god omvärldsananalys och tar initiativ till åtgärder utifrån vad som händer i samhället i stort men också lokalt. Ditt arbete är proaktivt, du kan omvandla övergripande perspektiv till praktisk handling.

 

Som person är du trygg, stabil, har självinsikt och en hög integritet. Du är en person att lita på. Du är van att ta ansvar och driva arbetsprocesser självständigt. Ödmjukhet i kombination med tydlighet och handlingskraft tror vi är viktiga förutsättningar för att kunna skapa förtroendefulla relationer inom och utanför organisationen. Arbetet ställer stora krav på kommunikationsförmåga, såväl muntlig som skriftlig samt att kunna analysera och presentera material på ett professionellt och målgruppsanpassat sätt.

 

Du har:

• Goda kunskaper och helst några års erfarenhet av att arbeta med trygghets- och säkerhetsfrågor på en övergripande nivå.

• Eftergymnasial utbildning med inriktning mot säkerhet eller krisberedskap alternativt erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Relevant högskoleutbildning är meriterande.

• Förståelse för de lagar som reglerar arbetet. Erfarenhet av att arbeta praktiskt utifrån lagen om kommuners och landstings åtgärder inför och vid extraordinära händelser i fredstid och höjd beredskap (2006:544) är meriterande.

• Förståelse för hur en politiskt styrd organisation fungerar.

 

Tjänsten är inplacerad i säkerhetsklass och kräver godkänd säkerhetsprövning. Säkerhetsprövning med registerkontroll genomförs innan beslut om anställning fattas.

 

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

 

Omfattning: Heltid

 

Tillträde enligt överenskommelse

Referensnummer: C94206/2022

 

FÖRMÅNER

Vi månar om din hälsa och hos oss har du många fina friskvårdförmåner som exempelvis tillgång till gratis gym alla dagar i veckan, fria bad, friskvårstimme och friskvårdpeng.

 

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Avesta kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

 

Varmt välkommen med din ansökan!

 

Inför rekryteringsarbetet har Avesta kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

 

 

 

Ansök nu

Sista ansökningsdag : För 21 timmar sedan . Arbetsort : Avesta . Publicerat : 27 juni

Kategorier : Säkerhet & Skydd


Senaste jobben från Avesta kommun

Alla jobb hos Avesta kommun

Liknande jobb Säkerhetssamordnare till Avesta kommun