Avesta kommun

Projektledare omställning av socialtjänstlagen

Om arbetsplatsen

Det är något speciellt med Avesta!

Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också vilja och mod, handlingskraft och framtidstro. Det är kraften från människorna som gör Avesta unikt. Tillsammans bygger vi Avestas framtid vill du vara med?

 

Omsorgsförvaltningen arbetar efter värdegrunden att alla människor vi möter har samma värde och är unika. Inom förvaltningen finns IFO, LSS-verksamhet, socialpsykiatri, hälso- och sjukvård, hemtjänst och särskilda boenden. Här arbetar ca 800 medarbetare som dygnet runt finns till för våra målgrupper.

 

Arbetsuppgifter

Då den nya socialtjänstlagen som syftar till att förändra socialtjänstens arbetssätt väntas trädas i kraft i juli 2025 söker vi en projektledare som är drivande i utvecklingen och en del i det förebyggande arbetet. Avesta kommun vill vara förberedda på omställningen och söker därför en projektledare.

 

Uppdraget som projektledare ger dig förutsättningar att vara med i arbetet med omställningen av socialtjänstlagen till nya förebyggande, tillgängliga, tillitsskapande, jämställda och kunskapsbaserade arbetssätt inom socialtjänstens område. Du kommer att ansvara för kartläggning av kommunens behov och förutsättningar i samband med omställningen och kommer därför vara kommunens representant vid konferenser eller workshops. Som projektledare kommer du leda förändringsprocessen kopplat till omställningen och vara en nyckelfunktion för att kommunen ska vara förberedd när förändringen träder i kraft. Du kommer kommunicera den information som kommer från regional och nationellnivå till förvaltningens chefer och medarbetare.

 

I rollen som projektledare kommer du arbeta självständigt men rapportera till förvaltningens ledningsgrupper. I rollen ingår det även att du aktivt arbeta med förebyggande socialt arbete tillsammans med enhetens övriga medarbetare.

 

Om utrymme finns kommer du även att arbeta med förebyggande socialt arbete tillsammans med enhetens övriga medarbetare.

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad socionom eller har en utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig där minst 90 högskolepoäng finns inom socialt arbete. Du är väl förtrogen med socialtjänstens nuvarande processer och inser vad förändringen kommer innebära. Har arbetat inom något av områdena: barn- och familj, ekonomiskt bistånd, våld i nära relation eller missbruk/beroende. Tidigare erfarenhet av projektledning är meriterande.

 

Rollen innebär mycket eget ansvar där din förmåga att självständigt driva processer framåt är central. Du har förmågan att planera, organisera och prioritera arbetet på ett effektivt sätt.

 

Rollen som projektledare innebär att samordna grupper och att vara en referenspunkt för andra där du kan skapa engagemang och delaktighet. Du har ett nytänkande och kommer ofta med idéer och nya angreppsätt i arbetsrelaterade frågor. Då en stor del av dina arbetsuppgifter handlar om att samverka och kommunicera med olika parter och aktörer krävs goda kunskaper i det svenska språket, i såväl tal som skrift. Det är meriterande om du har har erfarenhet av att arbeta med förebyggande insatser.

 

Du kommer att köra bil i tjänsten. B-körkort för bil med manuell växellåda är därför ett krav.

 

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

Omfattning: Heltid

Heltid

Tillträde enligt överenskommelse.

Projektledartjänst till och med 2025-12-31

Referensnummer: C180186/2024

 

Övrigt

Alla kommunens vikarier och tillfälligt anställda har tillgång till personalgym och upp till 30 fria bad i kommunens badhus.

 

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Avesta kommun samt för att uppfylla de krav GDPR ställer ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

 

Varmt välkommen med din ansökan!

 

Sista ansökningsdag

2024-04-14

 

Arbetsplats

Avesta kommun

 

Kommun

Avesta

 

Yrkeskategori

Socionom

 

Anställningsform

Tidsbegränsad anställning

 

Omfattning

Heltid

 

Antal tjänster

1

 

Kontakt

Jimmy Stenberg

Enhetschef

0226-645819

jimmy.stenberg@avesta.se

 

Facklig företrädare

Kontaktuppgifter till din fackliga representant se:

www.avesta.se/fackliga-organisationer

 

 

 

Ansök nu 

 

 

 

Sista ansökningsdag : 14 april . Arbetsort : Avesta . Publicerat : 27 mars

Kategorier : Offentliga jobb Projektledning Samhälls- & Beteendevetenskap


Senaste jobben från Avesta kommun

Alla jobb hos Avesta kommun

Liknande jobb Projektledare omställning av socialtjänstlagen