Avesta kommun

Pedagogiskt stöd till elever i förskoleklass

Om arbetsplatsen

Vi är målmedvetna – Något fantastiskt händer nu i Avesta! 
Avesta kommun är mitt i ett stort utvecklingsarbete där alla är med och bidrar med kompetens och engagemang. Vi är handlingskraftiga, professionella och vi bygger tillit. År 2020 är vi 25 000 invånare och har ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd. Vi tror att det är möjligt för vi vågar tänka nytt och annorlunda. Nu fortsätter resan mot 2020. Vi gör den tillsammans – vill du vara med?

Skogsbo rektorsområde består av två skolor, Klockarskolan och Skogsbo skola, som ligger strax utanför centrala Avesta. På skolorna arbetar vi aktivt med att skapa goda förutsättningar för lärande, genom att erbjuda en trygg lärandemiljö och undervisning av god kvalitet, såväl i skolan som på fritidshemmet. På varje skola har vi rastaktivister och rastvärdar, som är ansvariga för att skapa meningsfulla aktiviteter för eleverna samt ha tillsyn under rasterna. All undervisning på skolorna ska genomsyras av våra tre ledord: glädje, arbetsro och utmaningar, för att ge alla elever möjlighet att utvecklas så långt som möjligt utifrån sina förutsättningar

Arbetsuppgifter

Du arbetar mot elever i förskoleklass som har särskilda behov, både under förskoleklasstid och under fritidstid. Du, tillsammans med lärare i förskoleklass, verkar för elevernas sociala utveckling samt kunskapsutveckling. Du fungerar som ett stöd för elever i undervisningssituationer samt i det sociala samspelet med kamrater. Viss dokumentation ingår i arbetsuppgifterna.

Kvalifikationer

Det är avgörande att du har utbildning och erfarenhet av arbete med barn/elever i behov av särskilt stöd och därmed god kunskap om hur arbetet ska planeras och genomföras för att uppnå goda resultat. Erfarenhet av arbete med IBT är meriterande. 

I arbetet som pedagogiskt stöd är det viktigt att ha en god förståelse för hur elever tar till sig kunskap utifrån olika förutsättningar, samt att som pedagog kunna anpassa sitt agerande utifrån elevers behov. 

Det är av största vikt att du är i god fysisk form då arbetet inkluderar mycket rörelse, såsom deltagande i aktiviteter, bistå vid påklädning, vissa lyft m m. 

Du har god samarbetsförmåga, samt förmåga att skapa relationer, då arbetet kräver nära samarbete med elev, kollegor och vårdnadshavare. 

Du har erfarenhet av att dokumentera elevers lärande samt arbeta utifrån åtgärdsprogram eller motsvarande handlingsplaner. 
Ingen erfarenhet krävs

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

Omfattning: Heltid

Tillträde: 2018-08-06

Tidsbegränsad till: 2019-06-19

Referensnummer: C20014/2018

 

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Avesta kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. 

Varmt välkommen med din ansökan! 

Inför rekryteringsarbetet har Avesta kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

 Ansök nu

Sista ansökningsdag : Om 5 timmar . Arbetsort : Avesta

Kategorier : Offentliga jobb Pedagogik


Senaste jobben från Avesta kommun

Alla jobb hos Avesta kommun

Liknande jobb Pedagogiskt stöd till elever i förskoleklass