Avesta kommun

Pedagogisk resurs till Nordanö skola

Om arbetsplatsen

Vi är målmedvetna – Något fantastiskt händer nu i Avesta! 
Avesta kommun är mitt i ett stort utvecklingsarbete där alla är med och bidrar med kompetens och engagemang. Vi är handlingskraftiga, professionella och vi bygger tillit. År 2020 är vi 25 000 invånare och har ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd. Vi tror att det är möjligt för vi vågar tänka nytt och annorlunda. Nu fortsätter resan mot 2020. Vi gör den tillsammans – vill du vara med?

Nordanö skola strävar efter att ständigt öka meritvärdena, erbjuda en trygg miljö som gynnar varje elevs utveckling och göra varje elev så förberedd som möjligt inför nästa steg i deras utbildning. Som ett led i detta arbete har vi på skolan en profil inom friluftsliv för att erbjuda eleverna en varierad undervisning med mycket rörelse. Friluftslivet bidrar också till en fin gemenskap för skolans ca 50 elever och vi arbetar efter devisen att alla tar ansvar och månar om alla barn på skolan. I anslutning till skolan finns också ett fritidshem som i nära samarbete verkar mot samma mål.

Arbetsuppgifter

Vill du vara med och bidra till att Avesta kommuns grundskola är bland topp 20 i Sverige år 2020? I tjänsten som pedagogisk resurs hos oss får du fokusera på att vara ett stöd för en eller flera elever med behov av stöd i sin utveckling mot måluppfyllelse. Det innebär att ge stöd för personlig utveckling och beteendeträning så att eleven kan ta till sig kunskap i skolan, men också viss undervisning utifrån styrdokument och personlig handlingsplan. Vår strävan är att eleven ska kunna delta i klassundervisning tillsammans med andra och fungera i sociala sammanhang. Stödet innebär att skapa förutsättningar för eleven att ta till sig kunskap och ibland hjälpa till med individuell undervisning samt bistå med annan hjälp som eleven är i behov av. Som pedagogisk resurs är du en del av skolans arbetslag och deltar i det gemensamma arbetet. 

Hos oss tror vi på att samarbete är nyckeln till utveckling och därför vill vi att du som pedagogisk resurs arbetar nära klassläraren och fritidspersonalen samt vid behov även samarbetar med andra funktioner inom skolan. 

Exempel på övriga arbetsuppgifter som kan förekomma: 
• Rastvakter 
• Pedagogiska luncher 
• Delta i temadagar och undervisning utomhus, som friluftsaktiviteter. 

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en pedagogisk utbildning mot lägre åldrar, erfarenhet av undervisning och kunskaper om neuropsykiatriska funktionshinder. Du har en förmåga att bygga en trygg relation med de elever du kommer att arbeta med närmast, men också till andra elever inom verksamheten.

För att arbetet ska vara framgångsrikt behöver du ha en god samarbetsförmåga då goda relationer med såväl elever, vårdnadshavare som kollegor är grundläggande för arbetet. Dina arbetsuppgifter underlättas av att du är trygg i dig själv och att du har förmåga att skilja på det personliga och professionella. För att hjälpa eleven framåt på bästa sätt har du förmågan att identifiera behov och agera utifrån dessa. 
På Nordanö skola har vi en friluftsprofil, därför är det även bra om du har ett intresse för och ser positivt på vår profil.

Ingen erfarenhet krävs

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

Omfattning: Deltid

Tillträde: 2018-11-05
Tillträde enligt ovan om erforderliga beslut tas.

Tidsbegränsad till: 2019-06-14

Referensnummer: C22184/2018

 

Övrigt

I Avesta kommun månar vi om våra anställda. Du har friskvårdstimme eller friskvårdspeng, tillgång till nyrenoverat personalgym, fria bad i kommunens badhus samt många andra fria friskvårdsaktiviteter som kommunen anordnar kontinuerligt. Vi har även Medflyttarservice. Vi erbjuder stöd för att hitta arbete till eventuell medflyttare men också vid behov stöd avseende boende, barnomsorg, skola, fritids- och föreningsliv. 

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Avesta kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. 

Inför rekryteringsarbetet har Avesta kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. 

Varmt välkommen med din ansökan!

 

Ansök nu

 

Sista ansökningsdag : Om 5 timmar . Arbetsort : Avesta

Kategorier : Offentliga jobb Pedagogik


Senaste jobben från Avesta kommun

Alla jobb hos Avesta kommun

Liknande jobb Pedagogisk resurs till Nordanö skola