Avesta kommun

Lärarvikarie

Om arbetsplatsen

Det är något speciellt med Avesta!

Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också vilja och mod, handlingskraft och framtidstro. Det är kraften från människorna som gör Avesta unikt. Tillsammans bygger vi Avestas framtid – vill du vara med?

 

Skogsbo skola är en F-6 skola med ca 490 elever. Skolan ligger strax utanför centrala Avesta. På skolan arbetar vi aktivt med att skapa goda förutsättningar för lärande, genom att erbjuda en trygg lärandemiljö och undervisning av god kvalitet, såväl i skolan som på fritidshemmet. Vi är partnerskola med Högskolan Dalarna vilket innebär att vi tar emot lärarstudenter varje termin, något som bidrar till vår vetenskapliga grund och utveckling av vår verksamhet.

 

All undervisning på skolan ska genomsyras av våra tre ledord: glädje, arbetsro och utmaningar, för att ge alla elever möjlighet att utvecklas så långt som möjligt utifrån sina förutsättningar.

 

Arbetsuppgifter

Vi söker dig som vill arbeta som lärarvikarie, som kan undervisa klasser då ordinarie lärare är frånvarande. Som lärarvikarie ansvarar du för att bedriva undervisning i förskoleklass - åk 6. Under perioder av längre frånvaro av ordinarie lärare kan visst ansvar finnas gällande planering och uppföljning av undervisning enskilt och i samverkan med lärare i arbetslaget. Du ansvarar för att samverka med kollegor, elever, vårdnadshavare och andra relevanta aktörer för att skapa en trygg och utvecklande miljö för eleverna.

 

Du ansvarar för att skapa och upprätthålla goda relationer med elever, kollegor och vårdnadshavare.

 

Övriga arbetsuppgifter som förekommer:

• Rastvärdskap

• Pedagogiska luncher

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har förmågan att leda och motivera elever samt skapa en trygg och lärorik klassrumsmiljö, med engagerade och delaktiga elever. Ditt ledarskap kännetecknas av tydlighet och struktur. För att arbetet ska vara framgångsrikt behöver du ha en god samarbetsförmåga och vara relationsskapande, då goda relationer med såväl elever, vårdnadshavare som kollegor är grundläggande för arbetet.

 

Du behöver ha förmåga att anpassa din undervisning utifrån resultat, utvärderingar och den enskilda elevens behov. För att detta ska uppnås behöver du ha en god förståelse för hur olika elever tar till sig kunskap och ha förmågan anpassa ditt sätt att undervisa på såväl grupp- som individnivå.

 

Arbetsuppgifterna förutsätter att du besitter en personlig mognad och en förmåga att skilja på det personliga och professionella. Du behöver även vara stabil och kontrollerad i stressituationer eller pressade situationer, samt flexibel och ha lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter. Du förstår vikten av att arbeta mot skolans övergripande mål och följa uppsatta rutiner, riktlinjer och beslut och arbetar för verksamhetens bästa. Din förmåga att uttrycka dig på svenska såväl skriftligt som muntligt är god.

 

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

Omfattning: Timavlönad

Tillträde: 2024-03-04

Tidsbegränsad till: 2024-06-13

Referensnummer: C176795/2024

 

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Avesta kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

 

Varmt välkommen med din ansökan!

 

Inför rekryteringsarbetet har Avesta kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

 

Sista ansökningsdag

2024-02-25

 

Arbetsplats

Avesta kommun

 

Kommun

Avesta

 

Yrkeskategori

Lärare i grundskolan, årskurs 4-6

 

Anställningsform

Tidsbegränsad anställning

 

Omfattning

Timavlönad

 

Antal tjänster

3

 

Kontakt

Sara Eriksson

rektor

0226645161

sara.eriksson@avesta.se

 

Facklig företrädare

Fackliga kontakter se:

www.avesta.se/fackliga-organisationer

 

 

 

Ansök nu 

 

 

Sista ansökningsdag : Om 9 timmar . Arbetsort : Avesta . Publicerat : 12 februari

Kategorier : Offentliga jobb Pedagogik


Senaste jobben från Avesta kommun

Alla jobb hos Avesta kommun

Liknande jobb Lärarvikarie