Avesta kommun

Lärare i fritidshem, fritidspedagog

Om arbetsplatsen

Det är något speciellt med Avesta! 
Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns pannben och mod, handlingskraft och framtidstro. Vi växer och utvecklas. År 2020 är vi 25 000 invånare och har ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd. Vi tror att det är möjligt för vi vågar tänka nytt och annorlunda. Nu går vi in mot upploppet på vår resa mot 2020. Vi gör det tillsammans – vill du vara med? 

Skogsbo ro består av två skolor, Skogsbo skola med elever år 1-6 och Klockarskolan där eleverna i förskoleklass går. På skolorna arbetar vi aktivt med att skapa goda förutsättningar för lärande, genom att erbjuda en trygg lärandemiljö och undervisning av god kvalitet, såväl i skolan som på fritidshemmet. All undervisning på skolorna ska genomsyras av våra tre ledord: glädje, arbetsro och utmaningar, för att ge alla elever möjlighet att utvecklas så långt som möjligt utifrån sina förutsättningar.

Arbetsuppgifter

Denna tjänst är på Klockarskolan och innebär arbete i förskoleklassen under förmiddagstid och på fritidshemmet under eftermiddagstid. 
Ditt huvudansvar är på fritidshemmet där du ansvarar för att planera, genomföra och utvärdera undervisning på fritids i enlighet med Lgr11 och övriga styrdokument. Du ansvar även för att samverka med kollegor, elever, vårdnadshavare och andra relevanta aktörer för att skapa en trygg och utvecklande miljö för eleverna. 

I arbetsuppgifterna ingår planering, genomförande och utvärdering av undervisning på fritids, såväl enskilt, som i samarbete med arbetslaget och andra kollegor. Exempel på undervisning på fritidshemmet kan vara skapande, utforskande eller fysiska aktiviteter såväl utomhus som inomhus. Genom undervisningen på fritidshemmet ges eleverna möjligheter att lära på andra sätt än i skolan, och att tillämpa kunskaper i praktiken. Att arbeta för elevers sociala utveckling är ett fokusområde på fritidshemmen. Eftersom arbetsuppgifterna ofta består av ett aktivt deltagande i de aktiviteter som organiseras, bör du vara i god fysisk form. 
Under förskoleklasstid samverkar du med förskolläraren och ansvarar ibland för undervisningen i större eller mindre grupper. Du verkar för att skapa en miljö där alla elever kan lyckas utifrån sina förutsättningar. Du ansvarar för att skapa och upprätthålla goda relationer med elever, kollegor och vårdnadshavare. I arbetsuppgifterna ingår löpande kontakt med vårdnadshavare. Du ansvarar även för att ha en god överblick och omsorg över elevernas tid på fritidshemmet samt deras sociala situation, vilket kan innebära kontakt med andra myndigheter och instanser.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har förmågan att leda och motivera, samt skapa en trygg och lärorik miljö med delaktiga elever. Ditt ledarskap kännetecknas av tydlighet, struktur och initiativtagande, samt en förmåga att entusiasmera elever till att delta i aktiviteter. För att arbetet ska vara framgångsrikt behöver du ha en god samarbetsförmåga och vara relationsskapande, då goda relationer med såväl elever, vårdnadshavare som kollegor är grundläggande för arbetet. 
Arbetsuppgifterna som fritidspedagog förutsätter att du besitter en personlig mognad och en förmåga att skilja på det personliga och professionella. Du behöver även vara stabil och kontrollerad i stressituationer eller pressade situationer. Du förstår vikten av att arbeta mot skolans och fritidshemmets övergripande mål och följa uppsatta rutiner, riktlinjer och beslut. Du arbetar lojalt för verksamhetens bästa genom att du har en helhetssyn på verksamheten. 
Lärare i fritidshemsexamen, fritidspedagogexamen eller annan pedagogisk utbildning är meriterande. Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete i arbetslag samt av undervisning på fritids. Du behöver även ha en god förmåga att uttrycka dig på svenska i tal och skrift samt vara i en god fysisk form då arbetsuppgifterna ofta består av ett aktivt deltagande i aktiviteter i samspel med eleverna. 

Ingen erfarenhet krävs

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

Omfattning: Heltid

Tillträde: 2019-04-01
Tillträde 190401om erforderliga beslut fattas. Ev möjlighet till förlängning.

Tidsbegränsad till: 2019-06-20

Referensnummer: C24579/2019

 

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Avesta kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. 

Varmt välkommen med din ansökan! 

Inför rekryteringsarbetet har Avesta kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

 

 Ansök nu

 

Sista ansökningsdag : 24 februari . Arbetsort : Avesta . Publicerat : 4 februari

Kategorier : Offentliga jobb Pedagogik


Senaste jobben från Avesta kommun

Alla jobb hos Avesta kommun

Liknande jobb Lärare i fritidshem, fritidspedagog