Avesta kommun

Lärare i Bild och Hem- och konsumentkunskap på Åvestadalskolan

Om arbetsplatsen

Vi är målmedvetna – Något fantastiskt händer nu i Avesta! 
Avesta kommun är mitt i ett stort utvecklingsarbete där alla är med och bidrar med kompetens och engagemang. Vi är handlingskraftiga, professionella och vi bygger tillit. År 2020 är vi 25 000 invånare och har ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd. Vi tror att det är möjligt för vi vågar tänka nytt och annorlunda. Nu fortsätter resan mot 2020. Vi gör den tillsammans – vill du vara med?

Avesta kommun siktar mot att bli en av de bästa skolkommunerna i regionen. Vi vill också vara i framkant när det gäller kvalitet och satsar därför bland annat på kompetensutveckling och kollegialt lärande. Vi arbetar systematiskt och långsiktigt för att du som medarbetare ska ha ett hållbart arbetsliv och en god arbetsmiljö. 

Åvestadalskolan är en F-9 skola med 500 elever. Högstadiet är organiserat i ämneslag för att skapa förutsättningar för kollegialt lärande i vardagen. 
Vi har stort fokus på trygghet och trivsel, t ex finns personal med uppgift att arbeta förebyggande och åtgärdande mot kränkningar. Skolan har ett aktivt Skol IF.

Arbetsuppgifter

I dina arbetsuppgifter som lärare i Bild och Hem- och konsumentkunskap på Åvestadalskolan ingår planering, genomförande och efterarbete av undervisning samt fortlöpande bedömning av elevernas kunskapsutveckling. 

Åvestadalskolan arbetar mycket med administrativ avlastning för sina lärare för att man som lärare ska få arbeta med det man är utbildad för. Skolan har därför speciella elevmentorer som geomför utvecklingssamtal och hanterar föräldrakontakter, som inte är ämnesrelaterade, och särskild personal, Skolgrupp, som arbetar med elevers beteende och tar hand om alla kränkningsärenden.

Kvalifikationer

Vi söker legitimerade lärare med behörighet i Bild och Hem- och konsumentkunskap. 

Vi söker dig som har förmågan att leda och motivera elever samt skapa en trygg och lärorik undervisningssituation, med engagerade och delaktiga elever. Ditt ledarskap kännetecknas av tydlighet och struktur. För att arbetet ska vara framgångsrikt behöver du ha en god samarbetsförmåga och vara relationsskapande, då goda relationer med såväl elever, vårdnadshavare som kollegor är grundläggande för arbetet. Du är trygg, stabil och har god självinsikt. 

Du har ett stort intresse för att utveckla din undervisning och har förmåga att anpassa din undervisning utifrån resultat, utvärderingar och den enskilda elevens behov. För att detta ska uppnås behöver du ha en god pedagogisk insikt för hur olika elever tar till sig kunskap och ha förmågan anpassa ditt sätt att undervisa på såväl grupp- som individnivå. 

Erfarenhet krävs

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde: 2018-08-13

Referensnummer: A772885/2018

Ansök här

 

Ersättning

Löneform: Månadslön

Anställning

Arbetstid:  Dagtid
Ferietjänst

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Avesta kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. 

Varmt välkommen med din ansökan! 

Inför rekryteringsarbetet har Avesta kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

 Ansök nu

Sista ansökningsdag : Om 2 timmar . Arbetsort : Hela landet

Kategorier : Lärare i praktiska och estetiska ämnen Offentliga jobb Pedagogik


Senaste jobben från Avesta kommun

Alla jobb hos Avesta kommun

Liknande jobb Lärare i Bild och Hem- och konsumentkunskap på Åvestadalskolan