Avesta kommun

Lärare i B-språk tyska

Om arbetsplatsen

Det är något speciellt med Avesta!

Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också pannben och mod, handlingskraft och framtidstro. Vi växer och utvecklas och får ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd. Vi tror att det är möjligt för vi vågar tänka nytt och annorlunda. Tillsammans bygger vi Avestas framtid – vill du vara med?

 

Johan-Olovskolan i Horndal är en F-9 skola med ca 280 elever. Johan-Olovskolan ligger i norra delen av Avesta kommun, nära till grönområden, simhall och bibliotek. På skolan finns fritidshem, förskoleklass och vi samverkar med den närliggande förskolan. På Johan-Olovskolan ser vi att samarbete och kollegialt lärandet är nyckeln till att höja och stärka kompetensen hos våra medarbetare på Johan-Olovskolan. På vår skola ingår därför våra medarbetare i arbetslag och i ämneslag där var och en spelar en viktig roll i vårt gemensamma arbete med och strävan mot att utveckla skolans verksamhet.

 

 

Arbetsuppgifter

Vi söker en lärare för undervisning i tyska till Johan-Olovskolan med möjlighet att kombinera tjänsten med undervisning i annat ämne. Tjänsten består av undervisning i årskurs 6-9. I detta arbete ansvarar du för att planera, genomföra och utvärdera undervisningen enskilt och i samarbete med vår skolas pedagoger. En viktig del i arbetet är att systematiskt följa elevernas kunskapsutveckling, formativt och summativt, enligt gällande rutiner för individuella utvecklingsplaner och skriftliga omdömen. I arbetsuppgifterna ingår att verka för anpassningar av undervisningen utifrån de behov som uppstår över tid.

 

Tillsammans med en medarbetare ser vi gärna att du är elevmentor för en elevgrupp med tillhörande arbetsuppgifter, såsom fortlöpande kontakt mellan hem och skola. Vi lägger stor vikt vid att våra pedagoger verkar för att bygga goda relationer med elever och vårdnadshavare, då detta är avgörande förutsättningar för att nå positiva resultat rörande elevernas kunskapsutveckling och hälsa. Vi lägger även stor vikt vid ett gott ledarskap i klassrummet som skapar grundläggande förutsättningar för trygghet och studiero. Till arbetsuppgifterna hör även att vara rastvakt och att äta pedagogisk lunch med eleverna.

 

För tillsvidareanställning krävs lärarlegitimation.

 

 

Kvalifikationer

Meriterande är att du har en lärarexamen eller annan pedagogiskt inriktad examen eller erfarenhet som arbetsgivaren anser vara relevant i förhållande till tjänstens utformning, såsom erfarenhet av att ha arbetat med undervisning riktad mot barn i grundskolan. På vår skola använder vi oss av IT och vi ser det som meriterande att du har erfarenhet av att arbeta i digitala miljöer såsom lärplattformar. Du bör även vara väl förtrogen med att använda olika Officeprogram som t.ex. Outlook och Word.

 

Vi söker dig som är självgående och som tar ansvar för sina uppgifter, strukturerar sitt angreppssätt och driver sina processer vidare. Du har en samarbetsförmåga och arbetar bra med andra människor och relaterar sig till dem på ett lyhört och smidigt sätt. Du lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt. Din pedagogiska insikt vilar på en god förståelse för hur människan tar till sig kunskap och människors olika förutsättningar och du kan anpassa sättet att förmedla ditt budskap till mottagaren. Du är en person som värdesätter olikheter och förstår hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar en själv och andra när du fattar beslut och väljer handlingssätt.

 

 

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde: 2021-01-07

Referensnummer: C43917/2020

 

 

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Avesta kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

 

Varmt välkommen med din ansökan!

 

Inför rekryteringsarbetet har Avesta kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

 

 

Sista ansökningsdag

2020-11-27

 

Arbetsplats

Avesta kommun

 

Kommun

Avesta

 

Yrkeskategori

Lärare i grundskolan, årskurs 7-9

 

Anställningsform

Tillsvidareanställning

 

Omfattning

Heltid

 

Antal tjänster

1

 

Läs mer

http://www.avesta.se

 

Kontakt

Mikael Isaksson

Rektor Johan-Olovskolan

0226-645941

mikael.isaksson@avesta.se

 

Kontakt

Lisbeth Frejd

Biträdande rektor

0226-645927

lisbeth.frejd@avesta.se

 

Facklig företrädare

För kontaktuppgifter till din facklig representant se:

www.avesta.se/jobb Fackliga organisationer

 

 

Ansök nu 

 

 

Sista ansökningsdag : För 13 timmar sedan . Arbetsort : Avesta . Publicerat : 13 november

Kategorier : Offentliga jobb Pedagogik


Senaste jobben från Avesta kommun

Alla jobb hos Avesta kommun

Liknande jobb Lärare i B-språk tyska