Avesta kommun

Kvalitets- och utvecklingschef

Om arbetsplatsen

Det är något speciellt med Avesta!

Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också vilja och mod, handlingskraft och framtidstro. Vi vill växa och utvecklas för att få ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd. Vi tror att det är möjligt för att vi vågar tänka nytt och annorlunda. Tillsammans bygger vi Avestas framtid – vill du vara med?

 

Kvalitet- och utveckling är en ny enhet som kommer ha en central roll i kommunens ambition att på bästa sätt möta framtidens behov genom att förbättra och förenkla både kommunens interna administrativa processer och servicen till medborgarna. Enheten blir ett nav och en samordnande funktion i det kommunövergripande kvalitets-, förbättrings- och utvecklingsarbete.

 

Som kvalitets- och utvecklingschef ingår du i koncernledningsgruppen och arbetar nära kommundirektören. Du kommer även fungera som ställföreträdande kommundirektör vid behov. Vi erbjuder dig en roll där det strategiska perspektivet är i fokus för att bygga en stark framtid för Avesta kommun. Var med och bygg upp vår nya enhet, var med och gör skillnad!

 

 

Arbetsuppgifter

Som chef för kvalitets- och utvecklingsenheten ansvarar du för att säkerställa Avesta kommuns samlade processer för verksamhetsstyrning, kvalitet och utveckling. Rollen är i första hand strategisk men i vissa frågor kommer du också arbeta operativt. Du har många kontaktytor internt med verksamheterna men även externt. Tillsammans med övriga stödfunktioner i kommunen kommer enheten att var både en strategisk och operativ partner till ledning och verksamheterna.

 

I arbetsuppgifterna ingår verksamhets-, budget-, arbetsmiljö- och personalansvar för 18 medarbetare. I din arbetsgrupp kommer utredning, hållbarhet, administration, arkiv, kommunikation och servicecenter ingå. Kompetenserna organiseras i tre områden och du kommer ha samordnare till stöd i den dagliga arbetsledningen. I nära samverkan med medarbetarna ansvarar du, som chef, för att kvalitetssäkra och utveckla verksamheterna var och en för sig men också för att identifiera samordningsvinster som stärker kvaliteteten och effektiviteten på hela enheten. Då rollen är ny kommer en viktig uppgift i ett initialt skede vara att skapa ett team och tydlighet i gemensamma mål och arbetsprocesser.

 

Aktuellt just nu är bland annat att vi står i startgroparna för två stora hållbarhetsprojekt. Vi är också i slutskedet av en förstudie för styr- och verksamhetssystem, där du tillsammans med ekonomichefen har en särskilt viktig funktion att fylla vid en eventuell implementering.

 

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har ett stort intresse för samhällsfrågor och att göra skillnad för våra medborgare. Du är bra på att anta ett övergripande perspektiv och att driva kvalitets-, förbättrings- och utvecklingsprocesser. Även om rollen i första hand är strategisk så växlar du prestigelöst till det operativa perspektivet när så krävs. Ditt ledarskap präglas av tillit och förmåga att skapa engagemang och delaktighet för att nå gemensamma mål.

 

Du har

• Relevant akademisk utbildningsbakgrund

• Gedigen erfarenhet från chefs- och ledarrollen

• God kunskap om det kommunala uppdraget och våra beslutsprocesser

• Hög digital mognad och lätt att förstå och sätta dig in i verksamhetsnära system.

 

Vi ser gärna att du är van att arbeta tvärsektoriellt samt att du är bra på att bygga och bibehålla goda relationer för såväl dig själv som för ditt team med dem ni finns till för, i detta ligger en grundläggande känsla för service. Vi söker dig som är bra på att samarbeta med andra, oavsett nivå inom verksamheten. I den här rollen är det viktigt att du kan skapa förtroende och representera Avesta kommun både internt och externt.

 

Andra personliga egenskaper som vi värdesätter högt är att vara lyhörd, kommunikativ och ha förmåga att leverera resultat. Vi söker dig som kan balansera omtanke och tilltro med kravställande och att skapa tydlighet i process och mål.

 

Då det är en ny enhets som håller på att etableras är det värdefullt om du har erfarenhet av att arbeta med gruppdynamiska processer och har förståelse för arbetsmiljöns betydelse för trivsel, prestation och välmående. Det är meriterande om du har kunskap om en eller fler av de verksamheter som ingår i kvalitets- och utvecklingsenheten.

 

 

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde enligt överenskommelse

Referensnummer: C102505/2022

 

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Avesta kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt via ovanstående länk.

 

Tjänsten är säkerhetsklassad och slutkandidaten får genomgå säkerhetsprövning.

 

Varmt välkommen med din ansökan!

 

Sista ansökningsdag

2022-10-06

 

Arbetsplats

Avesta kommun

 

Kommun

Avesta

 

Yrkeskategori

Kvalitetschef

 

Anställningsform

Tillsvidareanställning

 

Omfattning

Heltid

 

Antal tjänster

1

 

Läs mer

http://www.avesta.se

 

Kontakt

Tobias Åsell

Kommundirektör

0226-645002

tobias.asell@avesta.se

 

Kontakt

Jenny Lyxell

HR-konsult/Rekryterare

0226-64 56 89

jenny.lyxell@avesta.se

 

Facklig företrädare

Fackliga kontakter se:

www.avesta.se/fackliga-organisationer

 

 

Ansök nu 

 

 

Sista ansökningsdag : 6 oktober . Arbetsort : Avesta . Publicerat : 16 september

Kategorier : Affärsutveckling & Verksamhetsutveckling Chef & Ledning Offentliga jobb


Senaste jobben från Avesta kommun

Alla jobb hos Avesta kommun

Liknande jobb Kvalitets- och utvecklingschef