Avesta kommun

Karlbo skola söker specialpedagog/speciallärare

Om arbetsplatsen

Det är något speciellt med Avesta!

Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också vilja och mod, handlingskraft och framtidstro. Vi vill växa och utvecklas för att få ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd. Vi tror att det är möjligt för att vi vågar tänka nytt och annorlunda. Tillsammans bygger vi Avestas framtid – vill du vara med?

 

Karlbo skola tillhör Karlbo rektorsområde i Avesta kommun och är en F-6 skola med 212 elever. Skolan ligger i det lilla samhället Karlbo. Integrerat med skolan finns Karlbo fritidshem med ca 110 barn inskrivna. På Karlbo skola har vi en hälso- och rörelseprofil där vi tillsammans arbetar för att eleverna ska förstå vikten av att leva ett aktivt och hälsosamt liv där daglig rörelse är ett givet inslag.

 

Arbetsuppgifter

Arbetet som specialpedagog/speciallärare innebär bland annat att bistå rektor och skolans personal i arbetet med att kartlägga hinder och möjligheter för att skapa tillgängliga lärmiljöer. Det innebär att göra bedömningar, analyser och dokumentation på organisation-, grupp- och individnivå.

 

Du är driven i skolutvecklingsfrågor och har ett brinnande intresse av att utveckla vårt elevhälsoarbete. Du arbetar i ett elevhälsoteam som tillsammans lägger tonvikten på främjande och förebyggande skolhälsoarbete.

 

Som specialpedagog/speciallärare är en viktig uppgift att hjälpa dina kollegor att utveckla sin undervisning samt att bistå dem i att hitta anpassningar och stöd som gör att alla elever får chans att nå så långt som möjligt. Du arbetar också enskilt med pedagoger för att observera och ge återkoppling och du arbetar också tillsammans med kollegor för att hitta rätt lösningar för enskilda elever. Du handleder lärare och stöttar vid kartläggningar och upprättande av åtgärdsprogram. Du kan också komma att arbeta nära elever som behöver individuellt intensifierade insatser genom extra anpassningar eller särskilt stöd både enskilt och i grupp.

 

Kvalifikationer

Du har lärarlegitimation i grunden, och har även avlagt en specialpedagogexamen/speciallärarexamen. Du är strukturerad, organiserad och tar egna initiativ. Du initierar, genomför och slutför. Du arbetar väl såväl enskilt som i grupp. Du är prestigelös och tycker om att utvecklas. Du bör ha lätt för att kommunicera i tal och skrift. Du tycker om att arbeta på en mindre skola och har en god förmåga till relationsskapande. Stor vikt läggs vid social kompetens och lämplighet.

 

Alternativt är under utbildning där vi stöttar dig i din fortsatta väg mot utbildning. Vid utbildning så tillsvidareanställs du som lärare och vid avslutad utbildning ändras tjänsten till en specialpedagogtjänst/speciallärartjänst.

 

För att detta ska kunna bli aktuellt krävs följande:

- Du har en lärarlegitimation som grundskollärare åk 1-6 och har minst tre års erfarenhet av att undervisa inom grundskola

- Du redan har påbörjat en utbildning eller har behörigheter för att påbörja så start kan ske nästkommande ansökningsperiod

- Du har erfarenhet av arbete med elever med särskilda behov inom grundskola och kan uppvisa goda resultat utifrån det arbetet

- Du har god kunskap och erfarenhet av att arbeta med elever inom NPF

- Du har en tydlig pedagogik och ett lågaffektivt bemötande

- Du har goda vitsord från din tidigare arbetsplats med rekommendationer om att du skulle passa som specialpedagog

 

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde: 2023-01-09

Referensnummer: C112246/2022

 

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Avesta kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

 

Varmt välkommen med din ansökan!

 

Inför rekryteringsarbetet har Avesta kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

 

Sista ansökningsdag

2022-12-05

 

Arbetsplats

Avesta kommun

 

Kommun

Avesta

 

Yrkeskategori

Specialpedagog

 

Anställningsform

Tillsvidareanställning

 

Omfattning

Heltid

 

Antal tjänster

1

 

Kontakt

Ylva Åkerberg

Rektor

0226 -64 52 28

ylva.akerberg@avesta.se

 

 

 

Ansök nu 

 

 

 

Sista ansökningsdag : 5 december . Arbetsort : Avesta . Publicerat : 22 november

Kategorier : Offentliga jobb Pedagogik


Senaste jobben från Avesta kommun

Alla jobb hos Avesta kommun

Liknande jobb Karlbo skola söker specialpedagog/speciallärare