Avesta kommun

IT-tekniker till Avesta kommun

Om arbetsplatsen

Det är något speciellt med Avesta!

Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också pannben och mod, handlingskraft och framtidstro. Vi växer och utvecklas och får ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd. Vi tror att det är möjligt för vi vågar tänka nytt och annorlunda. Tillsammans bygger vi Avestas framtid – vill du vara med?

 

Välkommen till en kommun med sikte på att ligga i framkant! IT-enheten med sina 14 medarbetare arbetar huvudsakligen med att förse kommunen med kvalificerat IT-stöd och ansvara för standarder, infrastruktur samt för de gemensamma stödsystem som IT-enheten förvaltar. Detta innefattar anskaffning, konfigurering, drift och underhåll av ingående systemkomponenter.

 

Vi står nu inför en generationsväxling och står i startgroparna för en utvecklingsresa. Vill du vara med och bygga framtidens IT-enhet? Vi söker dig som trivs i en innovativ miljö som vill vara med och skapa långsiktigt hållbara lösningar för Avesta kommun!

 

 

Arbetsuppgifter

Tillsammans med två kollegor ansvarar du för att säkerställa en trygg och stabil IT-miljö, som ska hålla över tid. Det inkluderar bland annat drift av datorer och servrar, men också felsökning i teknikmiljö. Du kommer även utföra olika typer av tekniska utredningar och skriva tillhörande rapporter.

 

Tekniken är en möjliggörare och ditt arbete med omvärldsanalys kommer att vara viktig, för att följa utvecklingen av hård- samt mjukvara och förslå tekniska förbättringar. Du deltar aktivt i teamets och enhetens utvecklingsarbete.

 

I den här rollen tar du ansvar för och driver självständigt projekt inom ditt område, du bryter ner större uppgifter i aktiviteter och är bra på att leverera i tid. Arbetet innebär också att du jobbar med och följer fattade beslut, mål, policys och riktlinjer.

 

Avesta kommun är mitt uppe i en spännande utmaning. Vi ska bli 100 procent digitala år 2025 och där har IT-enhetens en betydande roll att stödja verksamheterna.

 

 

Kvalifikationer

Vi söker dig med tekniskt kunnande och ett stort intresse inom området, vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Som person tar du ansvar för ditt arbete och driver processer vidare, du är noggrann och lägger stor vikt på att uppfylla de mål som är utsatta för uppgiften. Du är trygg i din specialistkunskap och att kan ta kvalitetssäkra beslut, men också bidra till kunskapsspridning i gruppen. Vi på IT-enheten arbetar i ett starkt men litet team och du behöver därför en god samarbetsförmåga. Du är lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande, med ett intresse och en vilja att leverera lösningar. Som person är du utvecklingsinriktad och motiveras av innovativt arbete, för vi vill satsa på framtidsutveckling och du med.

 

Vi söker dig som har erfarenhet av att arbeta med drift i en komplex IT-verksamhet, har du en relevant datateknisk högskoleutbildning är detta meriterande.

 

För att arbeta med oss behöver du ha dokumenterad erfarenhet av:

• MS Active Directory

• MS Office 365 & Azure

• MS Endpoint manager (Intune)

• Federering (ADFS & HAG)

 

Vi ser det som meriterande om du har kunskap i MS Windows 2019 Server, nätverk, MS Endpoint configuration manager. Vi tror även att du i rollen kan ha nytta av erfarenhet inom MS SQL Server, Citrix, MS MIM och säkerhetsarbete.

 

 

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde enligt överenskommelse.

Referensnummer: C51361/2021

 

 

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Avesta kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

 

Varmt välkommen med din ansökan!

 

Inför rekryteringsarbetet har Avesta kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

 

 

Sista ansökningsdag

2021-04-18

 

Arbetsplats

Avesta kommun

 

Kommun

Avesta

 

Yrkeskategori

IT-tekniker/Datatekniker

 

Anställningsform

Tillsvidareanställning

 

Omfattning

Heltid

 

Antal tjänster

1

 

Läs mer

http://www.avesta.se

 

Kontakt

Bosse Andersson

IT-chef

0226-645076

 

Kontakt

Isabella Söderström

HR-Konsult

0226- 64 56 52

 

Facklig företrädare

Fackliga kontakter se:

www.avesta.se/fackliga-organisationer

 

 

Ansök nu 

 

 

Sista ansökningsdag : Om 22 timmar . Arbetsort : Avesta . Publicerat : 25 mars

Kategorier : Data & IT Offentliga jobb


Senaste jobben från Avesta kommun

Alla jobb hos Avesta kommun

Liknande jobb IT-tekniker till Avesta kommun