Avesta kommun

Handläggare vid Integrationsenheten

Om arbetsplatsen

Något fantastiskt händer i Avesta! 
Avesta kommun är mitt inne i ett stort utvecklingsarbete där alla medarbetare är med och bidrar med kompetens och engagemang. Med envishet, målmedvetenhet och uthållighet har vi nått våra delmål med lysande resultat. Vi är halvvägs mot vårt stora mål: År 2020 är vi 25 000 invånare och har ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd. Vi tror att det är möjligt för vi vågar tänka nytt. Tänka annorlunda. Nu fortsätter resan mot 2020. Vi gör den tillsammans – vill du vara med?

Vi är stolta över vår kommuns ambition att på bästa sätt ta emot människor på flykt från hela världen. Vill du vara med i vårt arbete för etablering och integrering i Avesta? 

Integrationsenheten erbjuder dig en flexibel och stimulerande arbetsplats där du ges goda möjligheter att utvecklas i din yrkesroll. Bli en del av vår kompetenta och starka personalgrupp där kunskap och engagemang blandas med utvecklingsbenägenhet och prestigelöshet! 

Arbetsuppgifter

Vi erbjuder dig ett arbete på en enhet som ständigt utvecklas i positiv inriktning för att skapa bästa möjliga förutsättningar för integration och etablering. Du kommer att arbeta i ett team med kollegor och i nära samarbete med och på uppdrag av integrationsenhetens chef. 

Du kommer dagligen att möta nya kommuninnevånare i behov av information för sin etablering och i vissa fall också sökande av initialt ekonomiskt bistånd, det så kallade "glappet" . Du håller i gruppinformationer till nyanlända och tar emot enskilda besök. 
Vi har för avsikt att starta upp samtalsgrupper för nyanlända med män i fokus. Sedan i höstas bedriver vi framgångsrikt samtalsgrupper för nyanlända med kvinnor i fokus. Du deltar också aktivt i vårt utvecklingsarbete såväl internt som externt och förväntas håller dig ajour med vad som händer inom område. 

Vi erbjuder ett varierande och självständigt arbete med möjligheter att ta eget ansvar och utveckla yrkesrollen! 

Låter detta spännande och stämmer in på dig? 
Välkommen med din ansökan 

Kvalifikationer

Vi söker dig med adekvat högskoleutbildning tex beteendevetenskaplig utbildning eller socionom Du har goda kunskaper om välfärd funktioner och lagar som styr etableringsprocessen och socialtjänstlagen. Det är meriterande om du har erfarenhet av mångkulturellt arbete. 

Du behöver ha goda kunskaper eller erfarenhet av administration, kommunikation och service. 
I den här rollen är det viktigt att du har ett gott bemötande och är professionell och serviceinriktat. Det är av största vikt att du är tydlig i din kommunikation och att du har engagemang och förmåga att på ett lyhört vis möta människor. Vi ställer stora krav på din förmåga att samarbeta och samverka med såväl interna som externa parter. Du är noggrann och strukturerad och kan utifrån givna mål planera och driva ditt arbete självständigt. 

Tjänsten förutsätter att du har god datavana och har lätt för att lära dig nya program. 
Körkort är ett krav. 

Erfarenhet krävs

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde maj eller enligt överenskommelse

Referensnummer: A751443/2018

 

Ersättning

Löneform: Månadslön

Löneförmåner

Vi månar om våra anställda. Du har friskvårdstimme eller friskvårdspeng, tillgång till nyrenoverat personalgym, fria bad i kommunens badhus samt många andra fria friskvårdsaktiviteter som kommunen anordnar kontinuerligt.

Anställning

Arbetstid:  Dagtid

Övrigt

För ytterligare information om tjänsten kontakta enhetschef Marie Hjelm 19 -23 februari 

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Avesta kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. 

Varmt välkommen med din ansökan! 

Förmåner 
Vi månar om våra anställda. Du har friskvårdstimme eller friskvårdspeng, tillgång till nyrenoverat personalgym, fria bad i kommunens badhus samt många andra fria friskvårdsaktiviteter som kommunen anordnar kontinuerligt. 

Inför rekryteringsarbetet har Avesta kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vill du veta var vi finns? Se arbetsplatsen på karta  här.

 Ansök nu

Sista ansökningsdag : 25 februari . Arbetsort : Avesta

Kategorier : Samhälls- & Beteendevetenskap


Senaste jobben från Avesta kommun

Alla jobb hos Avesta kommun

Liknande jobb Handläggare vid Integrationsenheten