Avesta kommun

Förste lärare på Åvestadalskolan

Om arbetsplatsen

Vi är målmedvetna – Något fantastiskt händer nu i Avesta! 
Avesta kommun är mitt i ett stort utvecklingsarbete där alla är med och bidrar med kompetens och engagemang. Vi är handlingskraftiga, professionella och vi bygger tillit. År 2020 är vi 25 000 invånare och har ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd. Vi tror att det är möjligt för vi vågar tänka nytt och annorlunda. Nu fortsätter resan mot 2020. Vi gör den tillsammans – vill du vara med?

Avesta kommun siktar mot att bli en av de bästa skolkommunerna i regionen. Vi vill också vara i framkant när det gäller kvalitet och satsar därför bland annat på kompetensutveckling och kollegialt lärande. Vi arbetar systematiskt och långsiktigt för att du som medarbetare ska ha ett hållbart arbetsliv och en god arbetsmiljö. Som förstelärare blir du en viktig del i utvecklingsarbetet både på den egna skolan och kommunen. 

Vi annonserar nu efter fem nya förstelärare till fyra av kommunens grundskolor. Försteläraruppdraget är ett 4-årsförordnande med möjlighet till förlängning. Förstelärartjänsten är kopplad till respektive skola. Tjänsten är i grunden en tillsvidareanställning som lärare i kommunen Arbetsuppgifterna för förstelärare upprättas av rektor, men ska i huvudsak bestå av undervisning. I arbetet ingår det att leda och driva utveckling av undervisningen på skolan, initiera pedagogiska samtal, samt bistå med pedagogisk handledning och modellundervisning. Att vara handledare för lärar-studerande och ansvara för att introducera ”nya” lärare kan också bli aktuellt, likaså att vara huvudansvarig för ett ämne, ett arbetslag och olika former av nätverksarbete. Arbetet ska i huvudsak ske på skolan, men vissa delar blir aktuella att genomföra på andra enheter och tillsammans med andra förstelärare. 

Denna tjänst innebär ett försteläraruppdrag på Låg- och Mellanstadiet på Åvestadalskolan i Krylbo. Åvestadalskolan är en F-9 skola med 500 elever. Låg- och Mellanstadiet är organiserat i ett arbetslag. Skolan har klasslärarsystem. Vi har stort fokus på trygghet och trivsel, t ex finns personal med inriktning att arbeta förebyggande och åtgärdande mot kränkningar. Skolan har ett aktivt Skol IF. 

Arbetsuppgifter

I dina arbetsuppgifter som förstelärare och klasslärare på Åvestadalskolan ingår planering och genomförande av ordinarie undervisning samt fortlöpande bedömning av elevernas kunskapsutveckling, i enlighet med skolans styrdokument och att vara arbetslagsledare.

Kvalifikationer

Vi söker en legitimerad lärare med minst 4 års vitsordat arbete med undervisning inom skolväsendet. 

Du ska ha visat en god förmåga att förbättra elevers studieresultat och utvecklat undervisningen och bedöms som särskilt kvalificerad för undervisning. 
Vi söker dig som har förmågan att leda och motivera elever samt skapa en trygg och lärorik undervisningssituation, med engagerade och delaktiga elever. Ditt ledarskap kännetecknas av tydlighet och struktur. För att arbetet ska vara framgångsrikt behöver du ha en god samarbetsförmåga och vara relationsskapande, då goda relationer med såväl elever, vårdnadshavare som kollegor är grundläggande för arbetet. Du är trygg, stabil och har god självinsikt. 

Du har ett stort intresse för att utveckla din undervisning och har förmåga att anpassa din undervisning utifrån resultat, utvärderingar och den enskilda elevens behov. För att detta ska uppnås behöver du ha en god pedagogisk insikt för hur olika elever tar till sig kunskap och ha förmågan anpassa ditt sätt att undervisa på såväl grupp- som individnivå. 

Som förstelärare tar du stort ansvar för det kollegiala lärande, tar initiativ och driver utveckling i kollegiet. 

Erfarenhet krävs

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde: 2018-08-13

Referensnummer: A769482/2018

 

Ersättning

Löneform: Månadslön

Anställning

Arbetstid:  Dagtid
Ferietjänst

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Avesta kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. 

Varmt välkommen med din ansökan! 

Inför rekryteringsarbetet har Avesta kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

 Ansök nu

Sista ansökningsdag : 29 april . Arbetsort : Avesta

Kategorier : Grundskollärare


Senaste jobben från Avesta kommun

Alla jobb hos Avesta kommun

Liknande jobb Förste lärare på Åvestadalskolan