Avesta kommun

Förskollärare till Norra förskoleområdet

Om arbetsplatsen

Det är något speciellt med Avesta! 

Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också pannben och mod, handlingskraft och framtidstro. Vi växer och utvecklas. År 2020 är vi 25 000 invånare och har ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd. Vi tror att det är möjligt för vi vågar tänka nytt och annorlunda. Nu går vi in mot upploppet på vår resa mot 2020. Vi gör det tillsammans – vill du vara med? 

 

Norra förskolområdet består av fyra förskolor: Tallåsen i By, Triangeln i Fors, Kompassen och Rödluvan i Horndal. Sammanlagt finns det 11 avdelningar i området, utav dessa är fem småbarnsavdelningar, sex stycken är syskongrupper. Alla förskolor ligger i nära anslutning till naturen samt de skolor som finns i området och samverkar i olika uträckning med dessa. Ledningen består av en förskolechef samt en biträdande förskolechef som arbetar deltid mot området. Ledningen eftersträvar att vara närvarande pedagogiska ledare. 

 

Förskolan Kompassen är en mindre språkstödjande förskola för barn i åldrarna 3-5. På förskolan går enbart barn med annat modersmål än svenska, dessa barn är främst asylsökande och går 15h/veckan fördelade på 3h/dag. Då nästan alla barn går 3h/dag är de fördelade i två grupper en på förmiddagen och en på eftermiddagen. Detta gör att vi har en hög personaltäthet under dagen och kan ha en hög delaktighet i barnens lek. Varje dag finns möjlighet till planering mellan förmiddagsgruppens slut och eftermiddagsgruppens början. 

 

Förskolan Tallåsen består av en små- och en syskonavdelning som har ett nära samarbete med varandra. Förskolan ligger i samma byggnad som förskoleklass och skolan vilket gör att det blir ett bra och nära samverkan däremellan. Förskolan har en fantastisk gård där det finns tillfällen att använda sina sinnen för utveckling och lärande. Miljön både inomhus- och utomhus är föränderlig efter barn intressen, nyfikenhet och utveckling. Närheten till naturen gör att båda avdelningarna vistas utanför förskolans område varje vecka. 

 

Förskolan Rödluvan är en förskola med fyra avdelningar. Två avdelningar för åldrarna 1-3 och två för åldrarna 3-5. Avdelningarna med samma åldrar samverkar i hög utsträckning med varandra genom tvärgrupper flera dagar i veckan. Miljön både inomhus- och utomhus är föränderlig efter barn intressen, nyfikenhet och utveckling. Förskolan flyttande in nybyggda lokaler våren 2015. Närheten till naturen gör att alla avdelningar vistas utanför förskolans område varje vecka 

 

Förskolan Triangeln är en förskola med fyra avdelningar. Två avdelningar för åldrarna 1-3 och två för åldrarna 3-5. Avdelningarna med samma åldrar samverkar i viss utsträckning med varandra genom tvärgrupper någon dag i veckan. Förskolan har en fantastisk varierande gård där det finns allt från skog, gräs, asfalt, strukturerat material samt ostrukturerat denna gård ger många tillfällen att använda sina sinnen för utveckling och lärande. 

 

Utav de åtta tjänsterna så är fyra av tjänsterna tillsvidaretjänster och fyra är visstidstjänster. Tillsvidaretjänsterna finns på Triangeln, Kompassen & Rödluvan. På Tallåsen finns endast en visstidstjänst.

 

 

Arbetsuppgifter

Ansvarar för att arbetet sker i enlighet med målen i läroplanen. 

Planera, genomföra, följa upp, utvärdera, analysera och dokumentera förskolans verksamhet så att utveckling sker. 

Verka för att undervisningen ger varje barn möjlighet att utvecklas utifrån sina förutsättningar och förmågor.

 

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en förskollärarexamen och förskollärarlegitimation. 

 

Du ska ha en god samarbetsförmåga, empatisk förmåga samt ha en helhetssyn. 

Du ska vara serviceinriktad, kvalitetsmedveten, självgående och kulturellt medveten. 

Ingen erfarenhet krävs

 

 

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde: 2019-08-05

Referensnummer: C26727/2019

 

 

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Avesta kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. 

 

Varmt välkommen med din ansökan! 

 

Inför rekryteringsarbetet har Avesta kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

 

 

Sista ansökningsdag

2019-04-22

 

Arbetsplats

Avesta kommun

 

Kommun

Avesta

 

Yrkeskategori

Lärare i förskola/Förskollärare

 

Anställningsform

Tillsvidareanställning

 

Omfattning

Heltid

 

Antal tjänster

8

 

Kontakt

Alexandra Hållén

Förskolechef

0226-645615

alexandra.hallen@avesta.se

 

Jenny Johansson

Biträdande förskolechef

jenny.johansson@avesta.se

 

 

 

Ansök nu 

 

 

Sista ansökningsdag : I morgon . Arbetsort : Avesta . Publicerat : 13 april

Kategorier : Förskollärare Offentliga jobb Pedagogik


Senaste jobben från Avesta kommun

Alla jobb hos Avesta kommun

Liknande jobb Förskollärare till Norra förskoleområdet