Avesta kommun

Förskollärare till förskolan Rödluvan

Om arbetsplatsen

Det är något speciellt med Avesta!

 

Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också pannben och mod, handlingskraft och framtidstro. Vi växer och utvecklas. Vi ska bli 25000 invånare och ha ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd. Vi tror att det är möjligt för vi vågar tänka nytt och annorlunda. Tillsammans bygger vi Avestas framtid vill du vara med?

 

Förskolan Rödluvan i Horndal ca. 2,5 mil utanför Avesta är en förskola med fyra avdelningar. Två avdelningar för åldrarna 1-3 och två för åldrarna 3-5. Avdelningarna med samma åldrar samverkar i hög utsträckning med varandra genom tvärgrupper flera dagar i veckan. Miljön både inomhus- och utomhus är föränderlig efter barn intressen, nyfikenhet och utveckling. Förskolan flyttande in nybyggda lokaler våren 2015. Närheten till naturen gör att alla avdelningar vistas utanför förskolans område varje vecka. Den tilltänkta tjänsten är på en småbarnsavdelning som nuvarande består av 12 barn och tre heltidstjänster.

 

Förskolan Rödluvan tillhör Norra förskoleområdet och delar ledning med förskolorna i Horndal och By. På alla förskolor i området finns ett väl utarbetat systematiskt kvalitetsarbete och barnhälsoarbete med närvarande rektor och specialpedagog. Förskolorna följer kommunens planeringsavtal där du som förskollärare har rätt till 3h enskildplanering samt 1,5h arbetslagsplanering i veckan. I förskoleområdet satsar vi på intern fortbildning och varje månad har vi utvecklingsgrupper där en från varje avdelning i Norra förskoleområdet träffas för att diskutera pedagogiska frågor, i kommunen satsar vi även på utbildning inom vägledande samspel vilket vi har utbildningar inom varje år.

 

 

Arbetsuppgifter

Ansvara tillsammans med övriga i arbetslaget för att arbetet sker i enlighet med målen i läroplanen. Planera, genomföra, följa upp, utvärdera, analysera och dokumentera förskolans verksamhet så att utveckling sker.

 

Verka för att undervisningen ger varje barn möjlighet att utvecklas utifrån sina förutsättningar och förmågor. Bygga relationer med barnen genom att vara nära barnen på barnens nivå, sitta på golvet och leka med, vara ute, vara inne, matsituationer, blöjbyten m.m..

 

Du ska samverka med vårdnadshavare och kollegor för att skapa förtroende. Genomföra inskolningar, utvecklingssamtal, föräldramöten och andra samverkansformer

 

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en förskollärarexamen med tillhörande legitimation. Du ska vara trygg, stabil, självgående med självinsikt samt med god pedagogisk insikt. Du ska även vara kulturellt medveten, kvalitetsmedveten, serviceinriktad samt ha en helhetssyn på verksamheten, du ska även ha lätt för att samarbeta med olika personer och vara självgående.

 

Du som ej är utbildad förskollärare kan söka tjänsten och eventuellt kunna på en visstidsanställning men de med relevant utbildning går före i processen.

 

Ingen erfarenhet krävs

 

 

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde: 2020-02-24

Eller enligt överenskommelse

Referensnummer: C34967/2020

 

 

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Avesta kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

 

Varmt välkommen med din ansökan!

 

Inför rekryteringsarbetet har Avesta kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

 

 

Sista ansökningsdag

2020-02-19

 

Arbetsplats

Avesta kommun

 

Kommun

Avesta

 

Yrkeskategori

Lärare i förskola/Förskollärare

 

Anställningsform

Tillsvidareanställning

 

Omfattning

Heltid

 

Antal tjänster

1

 

Kontakt

Alexandra Hållén

Rektor

0226-645615

alexandra.hallen@avesta.se

 

 

Ansök nu 

 

 

Sista ansökningsdag : I morgon . Arbetsort : Avesta . Publicerat : 6 februari

Kategorier : Förskollärare Offentliga jobb Pedagogik


Senaste jobben från Avesta kommun

Alla jobb hos Avesta kommun

Liknande jobb Förskollärare till förskolan Rödluvan