Avesta kommun

Förskollärare till Blåkullen

Om arbetsplatsen

Det är något speciellt med Avesta! 
Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också pannben och mod, handlingskraft och framtidstro. Vi växer och utvecklas. År 2020 är vi 25 000 invånare och har ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd. Vi tror att det är möjligt för vi vågar tänka nytt och annorlunda. Nu går vi in mot upploppet på vår resa mot 2020. Vi gör det tillsammans – vill du vara med? 

Blåkullen är en förskoleby med tre huskroppar som arbetar enhetsvis men samverkar gällande budget, kompetensutveckling, överskolningar och där vi ser att vi behöver eller vill. Till de respektive förskolehusen finns tre välutrustade förskolegårdar som alla husen har tillgång till. Vi söker en förskollärare till en 3-5 års avdelning och en förskollärare till en 1-3 års avdelning. 

Vår förskola är centralt belägen med närhet till flera attraktiva utflyktsmål, bibliotek och skogsområden.

 

 

Arbetsuppgifter

Att vara förskollärare hos oss innebär att du utvecklas varje dag. Det är ett fantastiskt privilegium och vi har väldigt roligt tillsammans. Varje månad har vi APT, där vi diskuterar pedagogiska frågor och ges möjlighet till kollegialt lärande. Du kommer erbjudas fortbildning och tillgång till nära ledarskap för att du, och därigenom barnen, ska vidareutvecklas och trivas hos oss. 

I uppdraget ingår att organisera för lärande och utveckling genom att tillsammans med arbetslaget driva den dagliga undervisningen och planera för rutinsituationer och den betydelsefulla leken. 

Du verkar också för att undervisningen ger varje barn möjlighet att utvecklas utifrån sina förutsättningar och förmågor. 

Arbetet innebär i praktiken att du bygger relation med barnen genom att vara nära barnen på barnens nivå. Du verkar för att undervisningen ger varje barn möjlighet att utvecklas utifrån sina förutsättningar och förmågor genom t ex spela spel, läsa sagor, arbeta med barns språkutveckling, rörelse, utforska teknik, leka lekar. Arbetet innebär dagliga möten/kontakt med vårdnadshavare men även att genomföra inskolningar, utvecklingssamtal, föräldramöten och andra samverkansformer.

Du har erfarenhet och kunskap av dataarbete såsom att skriva och dokumentera, spara och hämta dokument, söka information, arbeta med bildhantering och skriva i mallar. Du bör även kunna hämta och lagra information i olika system. 

 

 

Kvalifikationer

För tjänsten krävs godkänd förskollärarexamen och en förskollärarlegitimation. 

Dem vi söker arbetar självgående och initiativtagande, tar ansvar för sin uppgift och är relationsskapande och har god samarbetsförmåga då vi arbetar i arbetslag. 

Det är kvalificerande om du är mål- och resultatorienterad, det vill säga arbetar mot mål och fokuserar på resultat genom att vara problemlösande med analysförmåga. 

Vi söker trygga och viktiga vuxna för barnen, därför är det viktigt att du har personlig mognad, är stabil och har självinsikt. Du ser relationer i sitt rätta perspektiv, skiljer på det personliga och det professionella. 

 

Erfarenhet krävs

 

 

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: 2019-09-09
Tillträde till de respektive tjänsterna utifrån erforderligt fattade beslut alternativt 190909.

Referensnummer: C29804/2019

 

 

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Avesta kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. 

Varmt välkommen med din ansökan! 

Inför rekryteringsarbetet har Avesta kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

 

 

Sista ansökningsdag

2019-07-23

 

Arbetsplats

Avesta kommun

 

Kommun

Avesta

 

Yrkeskategori

Lärare i förskola/Förskollärare

 

Anställningsform

Tillsvidareanställning

 

Omfattning

Heltid

 

Antal tjänster

1

 

Kontakt

Maria Hedström

Förskolechef

0226-645597

maria.hedstrom@avesta.se

 

 

Ansök nu 

 

 

Sista ansökningsdag : I morgon . Arbetsort : Avesta . Publicerat : 11 juli

Kategorier : Förskollärare Offentliga jobb Pedagogik


Senaste jobben från Avesta kommun

Alla jobb hos Avesta kommun

Liknande jobb Förskollärare till Blåkullen