Avesta kommun

Enhetschef till LSS

Sista ansökningsdag

2019-08-27

Arbetsplats

Avesta kommun

Kommun

Avesta

Yrkeskategori

Enhetschef inom social omsorg

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Omfattning

Heltid

Antal tjänster

1

 

Läs mer

http://www.avesta.se

 

 

Kontakt

Ann-Christine Magnusson

Socialchef

0226-64 56 38

ann-christine.magnusson@avesta.se

 

Kontakt

Jenny Lyxell

Rekryterare

0226-64 56 89

jenny.lyxell@avesta.se

 

 

 

Enhetschef till LSS

 

Om arbetsplatsen

Det är något speciellt med Avesta! 
Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också pannben och mod, handlingskraft och framtidstro. Vi växer och utvecklas. År 2020 är vi 25 000 invånare och har ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd. Vi tror att det är möjligt för vi vågar tänka nytt och annorlunda. Nu går vi in mot upploppet på vår resa mot 2020. Vi gör det tillsammans – vill du vara med? 

Avesta kommuns arbetsmarknadsenhet (AME) ska organisatoriskt övergå till Socialtjänsten. I enheten arbete & sysselsättning kommer, förutom AME, daglig verksamhet (LSS) och daglig sysselsättning (SOL) ingå. Enhetens mål är att med deltagarens/brukarens delaktighet ge stöd som skapar meningsfull sysselsättning. För en del av målgruppen är målet även egen försörjning. 

Om erforderliga beslut fattas söker vi en utvecklingsinriktad och lösningsfokuserad ledare som vill vara med och bygga upp verksamheten tillsammans med oss. Vi går en spännande resa tillmötes och vill dela den med dig som med klarsynt blick kan se och parera de fallgropar som kommer i vår väg, utan att förlora fokus på de möjligheter som en sammanslagning av arbetsmarknadsenheten och daglig verksamhet kommer att innebära. 

 

Arbetsuppgifter

Arbetet som enhetschef är innehållsrikt och meningsfullt. I uppdraget ingår att bygga upp, leda, utveckla och följa upp verksamheten vad gäller kvalitet, personal, arbetsmiljö samt ekonomisk uppföljning med ansvar för budget. Du ingår i socialtjänstens ledningsgrupp där vi vill att du är aktiv och bidrar med förslag på nya idéer och kreativa lösningar. 

Arbete & sysselsättning är en helt ny enhet, en viktig arbetsuppgift blir därför att forma verksamheten tillsammans med medarbetarna. Gemensamma nämnare mellan verksamheterna men också skillnader behöver identifieras. I arbetsuppgifterna ingår att skapa en tydlighet på enheten, allt ifrån att mål ska bli tydliga och kända för alla, till att enhetens rutiner blir tydliga. Du leder och organiserar arbetet och skapar förutsättningar för lärande kollegier emellan, för att det som varit två enheter nu blir en. 

I rollen som enhetschef för arbete & sysselsättning kommer du att ha många kontaktytor både internt och extern, lokalt och regionalt. Det är av största vikt att du trivs med att arbete i nätverk/samverkan och att du har förmåga att skapa förtroendefulla relationer. Du har lätt för att knyta nya kontakter och tycker om att hålla i presentationer. 

Vi har förväntningar på dig men skapar också förutsättningar för att du ska lyckas med ditt uppdrag. På förvaltningen finns ledarstöd avseende ekonomi och du kommer ha stöd av arbetsledare i det dagliga arbetet. Vi satsar också mycket på kompetensutveckling för dig som är chef, så att du ska få så bra förutsättningar som möjligt. Vi vill att du ska få kunskapsutveckling och känna dig trygg i ditt ledarskap. 

 

Kvalifikationer

Vi söker dig med ett genuint intresse för att verkligen göra skillnad i människors liv. Du har tidigare arbetat i ledande funktion och med människor i behov av stöd och utveckling. Du drivs av utvecklingsfrågor och din förmåga till nytänkande kommer vara av stor vikt för hur vår verksamhet utvecklas i praktiken. En viktig aspekt är den digitala utvecklingen. 

Vi vill att du leder och utvecklar verksamheten genom ett tryggt och kommunikativt ledarskap. Du har ett coachande och lösningsfokuserat förhållningssätt och ett ledarskap som präglas av nyfikenhet, omtanke och tydlighet. Din förmåga att motivera och inkludera skapar ett aktivt medarbetarskap och ett arbetsklimat som präglas av vi-känsla i alla led. 

Rollen är komplex och alla pusselbitar kommer inte vara på plats när du tillträder tjänsten. Du behöver därför ha förmåga att organisera och strukturera arbetet för att skapa resultat och tydlighet för alla. Såväl din goda samarbetsförmåga som din förmåga att arbeta mål- och resultatorienterat kommer vara till stor nytta i den här tjänsten. 

Övriga kvalifikationer 
• Relevant högskoleutbildning 
• Tidigare erfarenhet av arbete i ledande funktion 
• Handikapprätt/socialrätt (om du inte har den idag måste du vara villig att läsa in den) 
• Kunskap om arbetsmarknadspolitiska processer och anställningar 
• Utbildning i lösningsfokuserat arbetssätt är meriterande 
• B-körkort, då du behöver kunna köra bil i tjänsten. 

Målgrupperna för de verksamheter som arbete & sysselsättning kommer möta skiljer sig åt, det är därför viktigt för oss att du har intresse och helst grundläggande kunskap om båda. Vi vill att du redan idag har erfarenhet av LSS eller av att arbeta med arbetsmarknadsåtgärder, har du båda delarna är det ett stort plus. 

Erfarenhet krävs

 

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde enligt överenskommelse

Referensnummer: C29777/2019

 

Övrigt

FÖRMÅNER 
Hos oss har du friskvårdstimme eller friskvårdspeng, tillgång till nyrenoverat personalgym alla dagar i veckan samt fria bad i kommunens badhus. 

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Avesta kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. 

Varmt välkommen med din ansökan! 

Inför rekryteringsarbetet har Avesta kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

 

 

 Ansök nu

Sista ansökningsdag : 27 augusti . Arbetsort : Avesta . Publicerat : 22 juli

Kategorier : Chef & Ledning


Senaste jobben från Avesta kommun

Alla jobb hos Avesta kommun

Liknande jobb Enhetschef till LSS