Avesta kommun

Elevassistent Gymnasiesärskolan

Om arbetsplatsen

Det är något speciellt med Avesta!
Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också pannben och mod, handlingskraft och framtidstro. Vi växer och utvecklas och får ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd. Vi tror att det är möjligt för vi vågar tänka nytt och annorlunda. Tillsammans bygger vi Avestas framtid – vill du vara med?

Gymnasiesärskolan är belägen med fina lokaler vägg i vägg med Karlfeldtgymnasiet. I nuläget har vi tre nationella program och ett individuellt. Du kommer att ingå i en arbetsgrupp med stor kompetens och erfarenhet.

 

Arbetsuppgifter

Stötta elever med utvecklingsstörning i deras lärande och sociala samspel. Vara den kompensation som eleven behöver i sin skolvardag, p g a sin funktionsnedsättning. Vissa pedagogiska uppdrag ingår, såsom vara delaktig i UF (ung företagsamhet) och assistent under APL (arbetsplatsförlagt lärande).

 

Kvalifikationer

Som assistent på gymnasiesärskolan behöver du ha körkort då du ibland kommer att köra elever i någon av skolans bilar.
Att tala flytande svenska är viktigt för denna tjänst. Eleverna hos oss har stora svårigheter med lärandet i ämnena och man behöver behärska svenska språket på sådant sätt att man hjälpa eleverna med studierna.
För oss skulle det vara mycket värdefullt om du har arbetat tidigare som elevassistent för elever i särskola, gärna gymnasiesärskolan. Har du därtill kunskaper och erfarenheter från arbete med elever i stort behov av stöd, är det mycket bra.
Den vi söker behöver vara lugn och stabil, samt kunna kontrollera sitt humör i stressituationer eller pressade situationer. Ingen dag är den andra lik, så du behöver ha lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter och att du ser möjligheterna i förändringar.
Som assistent hos oss räknar vi med att du besitter god förståelse för hur människan tar till sig kunskap och människors olika förutsättningar. Att du kan anpassa ditt sätt att förmedla ditt budskap till mottagaren.
Passar du in på ovanstående och är en person med hjärtat på rätta stället, tveka inte att söka. Vi sätter stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde: 2020-08-10

Referensnummer: C39815/2020

 

Ersättning

Löneform: Månadslön
Uppehållsanställning

 

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Avesta kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Avesta kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

 

Sista ansökningsdag

2020-07-29

Arbetsplats

Avesta kommun

Kommun

Avesta

Yrkeskategori

Lärarassistent

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Omfattning

Heltid

Antal tjänster

1

 

Kontakt

Erica Erixon

Rektor

0226 645414

0708645014

erica.erixon@avesta.se

 

 

Ansök nu

 

 

Sista ansökningsdag : 29 juli . Arbetsort : Avesta . Publicerat : 30 juni

Kategorier : Offentliga jobb Pedagogik


Senaste jobben från Avesta kommun

Alla jobb hos Avesta kommun

Liknande jobb Elevassistent Gymnasiesärskolan