Avesta kommun

Ekonom till Avesta kommun

 

Sista ansökningsdag

2022-08-21

 

Arbetsplats

Avesta kommun

 

Kommun

Avesta

 

Yrkeskategori

Ekonomikonsult

 

Anställningsform

Tillsvidareanställning

 

Omfattning

Heltid

 

Antal tjänster

1

 

Läs mer

http://www.avesta.se

 

Kontakt

Nils-Eric Gustavsson

tf ekonomichef

0226-645003

nils-eric.gustavsson@avesta.se

 

Kontakt

Isabella Söderström

HR-Konsult

0226- 64 56 52

 

Facklig företrädare

Fackliga kontakter se:

www.avesta.se/fackliga-organisationer

 

Det är något speciellt med Avesta!

Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också vilja och mod, handlingskraft och framtidstro. Vi vill växa och utvecklas för att få ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd. Vi tror att det är möjligt för att vi vågar tänka nytt och annorlunda. Tillsammans bygger vi Avestas framtid – vill du vara med?

 

Vår centrala ekonomienhet är just nu inne i ett stort förändrings- och utvecklingsarbete för att möta de krav ett framtida Avesta kommer att ställa. Att införa e-handel och ta hjälp av ytterligare digitala hjälpmedel står överst på listan. Tjänsten som ekonom är placerad på kommunkansliet. Som central ekonom ingår man i den kommunövergripande ekonomienheten som ansvarar för styrprocessen med budget och uppföljningar samt löpande hantering av kundfakturering, leverantörsbetalningar, likvidhantering. Även upphandlingsfrågor ligger inom ekonomienhetens ansvarsområde. Förutom ekonomienheten har vi ekonomer placerade i respektive styrelse/nämnd.

 

Hos oss blir du en del av vårt team där samhällsintresse, kunskap och engagemang är starka drivkrafter. Vi erbjuder en miljö där det strategiska förhållningssättet är i fokus för och vi stödjer varandra för att uppnå det.

 

Arbetsuppgifter

Som ekonom hos oss ingår du i en central ekonomienhet med stor möjlighet till erfarenhetsutbyte och stöttning i ditt arbete. Stora möjligheter finns att bredda sitt verksamhetsområde på ekonomienheten utifrån kompetens och intresse, inte minst då enheten står inför en generationsväxling de kommande åren. Är du i början av din karriär som ekonom får du en mycket bra bas att stå på i ditt fortsatta yrkesliv, här får du förståelse för grunderna i ekonomiprocesserna inom en kommun.

 

I din roll som ekonom kommer du att ingå i en grupp av ekonomer och få möjlighet att arbeta med samtliga kommunövergripande redovisningsprocesser. Ditt ansvarsområde kommer i första hand vara att arbeta med de flödena in och ut från kommunen. Det kan också finnas möjlighet att inom kommunens e-handelsprojekt bidra till införandet av e-handelssystemet Visma Proceedo.

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som är nyfiken, målinriktad och som har ett stort samhällsintresse. Du behöver ha goda kunskaper i Excel och redovisning. Det är meriterande om du har goda kunskaper i ekonomisystemet Unit4. Praktisk erfarenhet av ekonomiarbete är viktigt och kunskap av hur en politiskt styrd organisation fungerar är meriterande. Vi söker i första hand dig som har högskoleutbildning med inriktning ekonomi/redovisning/IT.

 

I den här tjänsten är det av stor vikt att du är noggrann och serviceinriktad. Vi söker dig som inte är rädd för att ta dig an nya uppdrag och utmaningar. Digitala lösningar är naturligt för dig och du tar dig an nya program och system.

 

Ekonomienheten har personal med hög kompetens. Även om stöd på ekonomienheten finns krävs det i den här tjänsten att du i grunden är en person som är trygg i att ta ansvar och självständigt driva de egna arbetsprocesserna.

 

Du har hög integritet, en positiv inställning till dina uppdrag och är lyhörd i mötet med andra. Att skapa en bra relation och förtroende både till våra kunder, verksamheter och dem du ska samarbeta med är avgörande. Då arbetsuppgifterna är mångsidiga behöver du vara strukturerad och ha förmåga att byta fokus och omprioritera arbetsuppgifterna när det behövs.

 

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde enligt överenskommelse.

Referensnummer: C94988/2022

 

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Avesta kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

 

Varmt välkommen med din ansökan!

 

Inför rekryteringsarbetet har Avesta kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

 

 

 

 Ansök nu

 

 

Sista ansökningsdag : 21 augusti . Arbetsort : Avesta . Publicerat : 27 juli

Kategorier : Ekonomi & Finans Offentliga jobb


Senaste jobben från Avesta kommun

Alla jobb hos Avesta kommun

Liknande jobb Ekonom till Avesta kommun