Avesta kommun

Biträdande rektor till Skogsbo förskoleområde

 

Sista ansökningsdag

2022-07-06

 

Arbetsplats

Avesta kommun

 

Kommun

Avesta

 

Yrkeskategori

Förskolechef

 

Anställningsform

Tillsvidareanställning

 

Omfattning

Heltid

 

Antal tjänster

1

 

Kontakt

Maria Välimaa

rektor

0226-645094

maria.Valimaa@avesta.se

 

Facklig företrädare

AnnaSofia Tillenius

Ombudsman, Lärarförbundet

0226-645536

0226-645460

annasofia.tillenius@avesta.se

 

Om arbetsplatsen

 

Det är något speciellt med Avesta!

Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också vilja och mod, handlingskraft och framtidstro. Vi vill växa och utvecklas för att få ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd. Vi tror att det är möjligt för att vi vågar tänka nytt och annorlunda. Tillsammans bygger vi Avestas framtid – vill du vara med?

 

Arbetsuppgifter

Tycker du det är viktigt och roligt att jobba med utveckling inom förskolan? Vi söker nu en engagerad och driven biträdande rektor till Skogsbo förskolor.

 

Enheten består av förskolan Leka Lära med 11 avdelningar och Törnrosa som är en förskola med en avdelning. Vi arbetar aktivt med verksamhetsutveckling och vårt viktigaste mål är att förskolan är barnens arena där de har rätt till en lustfylld samt likvärdig utbildning och undervisning. Vår verksamhet ska vara rolig, trygg och meningsfull för alla barn. Vi lägger grunden för barns livslånga lärande.

 

Rektor och biträdande rektor har ett delat ledarskap och arbetar i ett team tillsammans med enhetens specialpedagog. Det innebär att rektor och biträdande rektor kommer ha ett nära samarbete för hela förskoleenheten i Skogsbo. Rektor har det yttersta ansvaret och ekonomiskt ansvar men som biträdande rektor är du med och driver och följer upp det systematiska kvalitetsarbetet, systematiskt arbetsmiljöarbetet och barnhälsoarbetet. Ledningen bollar tankar, idéer och lär av varandra. Här får du utrymme att utvecklas och vara innovativ. Du arbetar i ett nära ledarskap, inspirerar samtidigt som du utmanar och vägleder medarbetarna. Vid behov är du den som täcker upp för rektorn när hon inte är på plats.

 

Som biträdande rektor kommer du att ha arbetsuppgifter som exempelvis:

- Personalansvar som medarbetarsamtal, lönesättning, rehabilitering och rekrytering.

- Att leda, fördela och utveckla arbetet.

- Schemaläggning och daglig personalplanering.

- Att hålla i APT och andra verksamhetsmöten.

- Barnhälsoarbete.

- Administrativt arbete.

 

Biträdande rektor har ett särskilt ansvar för att driva och följa upp:

- Systematiskt kvalitetsarbete

- Systematiskt arbetsmiljöarbete

 

Vissa arbetsuppgifter kommer genomföras tillsammans med rektor och vissa kommer tydligt att delas upp utifrån intresse, kompetens och utvecklingspotential.

 

Kvalifikationer

Vi söker dig med ett intresse för att leda personal och erfarenhet av att arbeta med verksamhetsutveckling inom förskolan. Du har tidigare arbetat i någon slags ledande funktion i förskolan. Vi ser gärna att du har ett intresse för digital utveckling.

 

Du arbetar nära mig som är rektor och vårt samarbete blir grunden för Skogsbo förskolors ledarskap och utveckling. Som rektor vill jag gärna bolla strategiska tankar och förslag med dig. Jag vill att du har eget driv och en idé om hur du vill leda och utveckla verksamheten likväl som du är lyhörd och har god samarbetsförmåga. För att skapa tydlighet i organisationen är det viktigt att du är bra på att organisera och strukturera arbetet.

 

Då rollen är komplex underlättar det om du är bra på planera din tid, göra prioriteringar och att du har förmåga att se din roll i helheten. Vi söker dig som leder och utvecklar verksamheten genom ett tryggt, kommunikativt och coachande ledarskap. Du här bra på att skapa förtroendefulla relationer. Genom ett nära ledarskap arbetar du aktivt för att skapa vi-känsla i alla led, för det är tillsammans som vi bygger Avestas framtid.

 

Övriga kvalifikationer:

- Pedagogisk högskoleexamen.

- Kunskap om förskolans styrdokument.

- Förståelse för arbetsmiljöns betydelse för ett hållbart arbetsliv.

- Goda IT-kunskaper för att kunna arbeta i de system och digitala verktyg som krävs i dag och i framtiden.

 

- Intresse för barnhälsoarbete.

- Erfarenhet av att arbeta i kommunal förskola/skola samt om du har utbildning i ICDP är meriterande.

 

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

 

Omfattning: Heltid

 

Tillträde: 2022-09-01

Tillträde 2022-09-01 eller enligt överenskommelse.

Referensnummer: C93655/2022

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Avesta kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

 

Varmt välkommen med din ansökan!

 

Inför rekryteringsarbetet har Avesta kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

 

 

 Ansök nu

Sista ansökningsdag : 16 augusti . Arbetsort : Avesta . Publicerat : 30 juni

Kategorier : Chef & Ledning Offentliga jobb


Senaste jobben från Avesta kommun

Alla jobb hos Avesta kommun

Liknande jobb Biträdande rektor till Skogsbo förskoleområde