Avesta kommun

Biträdande rektor till centrala Avesta

Sista ansökningsdag

2022-08-23

 

Arbetsplats

Avesta kommun

 

Kommun

Avesta

 

Yrkeskategori

Förskolechef

 

Anställningsform

Tillsvidareanställning

 

Omfattning

Heltid

 

Antal tjänster

1

 

Läs mer

https://avesta.se/barn-och-utbildning/forskola-och-pedagogisk-omsorg/

 

Kontakt

Titti Juhlin

Rektor Avesta centrala förskoleområde 1

titti.juhlin@avesta.se

 

Kontakt

Isabella Söderström

HR-Konsult

0226- 64 56 52

Facklig företrädare

 

Fackliga kontakter se:

www.avesta.se/fackliga-organisationer

 

Det är något speciellt med Avesta!

Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också vilja och mod, handlingskraft och framtidstro. Vi vill växa och utvecklas för att få ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd. Vi tror att det är möjligt för att vi vågar tänka nytt och annorlunda. Tillsammans bygger vi Avestas framtid – vill du vara med?

 

Förskolan i Avesta kännetecknas av hög kvalitet. Verksamheten bedrivs genom ett målmedvetet arbetssätt på både enhets- och verksamhetsnivå. Vi satsar mycket på kompetensutveckling och tillämpar ett kollegialt lärande inom fler områden. Förskolan tillämpar ett medvetet förhållningssätt i form av Vägledande samspel, vilket sker i alla led och genomsyrar hela verksamheten. Det handlar om ett medvetet förhållningssätt som bidrar till att stödja barnens utveckling och ett gemensamt fokus för uppdraget. All personal utbildas på området.

 

Vi bygger nu en förskoleby på Blåkullenområdet, med den långsiktiga planen som omfattar utökad skolgård, ett nybygge och en fördubbling av verksamheten. Vi är väl förberedda och utgår ifrån ett nationellt framarbetat koncept där fokus ligger på en anpassad och hållbar miljö för barnen. Vi arbetar med mindre barngrupper utifrån en planerad verksamhet där vi använder natursköna gårdar och den närliggande skogen till verksamheten. Det gör vi för att främja barnens lek, utforskande och lärande. Nu erbjuder vi dig en möjlighet att vara med på en spännande utvecklingsresa är det dig vi söker?

 

Arbetsuppgifter

Då vi bygger en ny förskola i området, kommer du och rektor att ha ett spännande och viktigt uppdrag med att kvalitetssäkra förändringsarbetet. Du kommer arbeta mycket med kommunikation och grupprocesser för att skapa förståelse och engagemang. Som biträdande rektor arbetar du i nära samarbete med vår rektor, som har det yttersta ansvaret för verksamheten. Hos oss erbjuds ett nära stöd av såväl kollegor som ledning, där du får möjligheten att bolla tankar, idéer och utvecklas som ledare.

 

Tillsammans med rektor så arbetar du med frågor som bland annat målplansarbete och verksamhetsplanering, där du får möjligheten att påverka förskolans framtid. Vi har höga ambitioner och hos oss är det viktigt att bedriva ett kvalitativt utvecklingsarbete. Som biträdande rektor har du en drivande och sammanhållande roll i det systematiska kvalitetsarbetet, systematiska arbetsmiljöarbetet och barnhälsoarbetet.

 

Som Biträdande rektor leder, fördelar och utvecklar du arbetet genom ett nära ledarskap med samarbete i fokus. Detta inkluderar arbetsuppgifter som exempelvis schemaläggning och daglig personalplanering, möten med vårdnadshavare samt andra vanligt förekommande administrativa uppgifter. Tillsammans med rektor ansvarar du för medarbetarsamtal, arbetsplatsträffar, lönesamtal samt rekrytering.

 

Uppdelningen av arbetsuppgifterna kan komma att omfördelas utifrån intresse, kompetens och utvecklingspotential.

 

Kvalifikationer

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som är kommunikativ med förmågan att genom dialog skapa delaktighet och engagemang, samtidigt som du har mod att leda och fatta beslut för verksamhetens bästa. Du är trygg i dig själv, och trivs med att arbeta såväl självständigt som i grupp. Din förmåga att strukturera och organisera arbetet utifrån ett större perspektiv, gör att du bidrar till verksamhetens utveckling.

 

Du leder med omtanke och tydlighet, där din förmåga att ta initiativ gör att du blir en förebild för andra. Vi tycker att det är viktigt att du har kunskaper om grupprocesser och om hur man får en grupp människor att bli ett team. Du behöver därför ha en förståelse för arbetsmiljöns betydelse, för såväl kvalitet och effektivitet som för hälsa och trivsel i organisationen.

 

Du har ett tydligt engagemang för uppdraget och ett särskilt intresse för förskolans verksamhetsfrågor. Vi söker därför dig med en pedagogisk utbildning med högskolepoäng, motsvarande minst tre års utbildning. Vi ser också att du behöver erfarenhet av verksamhetsutveckling för att bäst möta kraven i rollen. Du behöver ha goda IT-kunskaper för att kunna hantera de system och program som krävs i det dagliga arbetet, samt kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska.

 

Meriterande för tjänsten:

• Kunskap och förståelse för relevanta styrdokument

• Erfarenhet av arbete i ledande funktion

• Förståelse och intresse gällande organisationsrelaterade frågor

 

• Rektorsutbildning, pedagogisk vidareutbildning, arbetsmiljöutbildning, ledarskapsutbildning, organisationsutbildning, utbildning inom vägledande samspel.

 

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde enligt överenskommelse.

Referensnummer: C96371/2022

 

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Avesta kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

 

Varmt välkommen med din ansökan!

 

Inför rekryteringsarbetet har Avesta kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

 

 

 

 Ansök nu

 

Sista ansökningsdag : 23 augusti . Arbetsort : Avesta . Publicerat : 22 juli

Kategorier : Chef & Ledning Offentliga jobb Pedagogik


Senaste jobben från Avesta kommun

Alla jobb hos Avesta kommun

Liknande jobb Biträdande rektor till centrala Avesta