Avesta kommun

Biträdande rektor By/Fors

Om arbetsplatsen

Det är något speciellt med Avesta!

Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också pannben och mod, handlingskraft och framtidstro. Vi växer och utvecklas och får ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd. Vi tror att det är möjligt för vi vågar tänka nytt och annorlunda. Tillsammans bygger vi Avestas framtid – vill du vara med?

 

Nu är platsen som biträdande rektor till By-Fors snart ledig. Lockas du av den lilla skolans fördelar kan det här vara tjänsten för dig. Här får du jobba i nära samarbete med rektor, nära personal och nära elever och dess vårdnadshavare. Skolan är på ett tydligt vis en central del i respektive samhälle och på båda skolorna finns aktiva föräldraföreningar.

 

By/Fors rektorsområde består av två f-6 skolor utanför centrala Avesta. I By finns 83 elever och i Fors 97. By skola är beläget i natursköna By-Kyrkby och Fors skola ligger mitt i samhället. Båda skolorna har sin undervisning i enparalelliga klasser och lärarna arbetar i huvudsak som klasslärare. Vår personalgrupp (20 medarbetare) tar ansvar, är generösa och bra på att hjälpa varandra. På skolorna arbetar vi aktivt med att skapa goda förutsättningar för lärande. Att elever ska känna sig trygga och att trivas hos oss är viktigt.

 

 

Arbetsuppgifter

I den här rollen är du biträdande rektor men har också ett ansvar för det administrativa området på By och Fors skola. Fördelningen mellan de olika ansvarsområdena är ungefär 50/50, även om det kan variera över tid.

 

Rektor och biträdande rektor kommer ha ett delat ledarskap. Du kommer vara ett strategiskt bollplank till rektor och dialogen er emellan avseende framtiden, utveckling och även problem är viktig. Som biträdande rektor kommer du ha ett särskilt ansvar för fritidshemmen. I arbetsuppgifterna ingår att leda, fördela och utveckla arbetet, hålla i APT, medarbetarsamtal, rekrytering och lönesättning tillsammans med rektor. Som skolledare arbetar du med såväl det systematiska arbetsmiljöarbetet som det systematiska kvalitetsarbetet samt ekonomisk uppföljning.

 

Den administrativa delen av tjänsten är viktig för att skapa ordning, reda och tydlighet i organisationen. Som administrativt ansvarig arbetar du exempelvis med vikarieanskaffning, schemaläggning, bussbokningar, dokumenthantering, diarieföring, arkivering och dokumentation men också som systemstöd för exempelvis Ping-pong och med sammanställning av statistik.

 

Rektor och biträdande rektor deltar båda i elevhälsoarbetet och samarbetar kring ledarskapet för hela skolans verksamhetsutveckling. Det delade ledarskapet bidrar till att skola och fritidshem ses som en helhet med en gemensam värdegrund.

 

 

Kvalifikationer

Du har både ledaregenskaper och trivs/har en fallenhet för att arbeta med administrativa uppgifter. Erfarenhet av arbete i ledande funktion inom skola/fritidshem är meriterande.

 

Vi söker dig som leder och utvecklar verksamheten genom ett tryggt och kommunikativt ledarskap. Du har förståelse för arbetsmiljöns betydelse för ett hållbart arbetsliv och genom ett nära ledarskap arbetar du aktivt för att skapa vi-känsla i alla led. Du arbetar nära rektor och ert samarbete blir grunden för By och Fors skolas ledarskap och utveckling.

 

I den här rollen behöver du ha ett eget driv likväl som du behöver vara lyhörd och ha en god samarbetsförmåga. Du ser din del i helheten och du agerar som en förebild för både elever och personal.

 

Din fallenhet för ordning och reda bidrar till att skapa tydlighet i organisationen. Du är bra på att följa upp men också bra på att organisera och strukturera arbetet så att deadlines hålls.

 

Övriga kvalifikationer

• Pedagogisk högskoleexamen

• Kunskap om skolans styrdokument

• Intresse för elevhälsa

• Goda IT-kunskaper för att kunna arbeta i de system och digitala verktyg som krävs i dag och i framtiden.

• Erfarenhet av att arbeta i kommunal skola är meriterande.

Erfarenhet krävs

 

 

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Referensnummer: C38593/2020

 

 

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Avesta kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

 

Varmt välkommen med din ansökan!

 

Inför rekryteringsarbetet har Avesta kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

 

 

Sista ansökningsdag

2020-06-07

 

Arbetsplats

Avesta kommun

 

Kommun

Avesta

 

Yrkeskategori

Biträdande rektor

 

Anställningsform

Tillsvidareanställning

 

Omfattning

Heltid

 

Antal tjänster

1

 

Läs mer

http://www.avesta.se

 

Kontakt

Angelica Ask Bellman

Rektor

0226-64 59 58

angelica.ask-bellman@avesta.se

 

Facklig företrädare

Fackliga företrädare

www.avesta.se/fackliga-organisationer

 

 

Ansök nu 

 

 

Sista ansökningsdag : 7 juni . Arbetsort : Avesta . Publicerat : 22 maj

Kategorier : Chef & Ledning Kontor & Administration Offentliga jobb Pedagogik


Senaste jobben från Avesta kommun

Alla jobb hos Avesta kommun

Liknande jobb Biträdande rektor By/Fors