Avesta kommun

Biträdande rektor

Om arbetsplatsen

Vi är målmedvetna – Något fantastiskt händer nu i Avesta! 
Avesta kommun är mitt i ett stort utvecklingsarbete där alla är med och bidrar med kompetens och engagemang. Vi är handlingskraftiga, professionella och vi bygger tillit. År 2020 är vi 25 000 invånare och har ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd. Vi tror att det är möjligt för vi vågar tänka nytt och annorlunda. Nu fortsätter resan mot 2020. Vi gör den tillsammans – vill du vara med?

By/Fors rektorsområde består av två skolor belägna i Avestas ytterområden. Tjänsten innebär arbete på båda skolorna. 

Lärarna arbetar främst som klasslärare med fullt pedagogiskt ansvar för den egna klassen. På skolorna arbetar vi aktivt med att skapa goda förutsättningar för lärande och att eleverna ska känna sig trygga och trivas hos oss. 

Båda skolorna har aktiva föräldraföreningar med syfte att vara en länk mellan skola och vårdnadshavare. Föreningarna är mycket aktiva och anordnar flertalet aktiviteter för barnen, både under och efter skoltid.

Arbetsuppgifter

I ditt uppdrag som biträdande rektor kommer du att tillsammans med rektor ansvara för att verksamheten drivs enligt gällande styrdokument och mot uppsatta mål. Du kommer att biträda i ledningen av verksamheten avseende utvecklings-, personal- och verksamhetsfrågor. Det innefattar bland annat att leda, följa upp och utvärdera pedagogiska processer, systematiskt kvalitets- och arbetsmiljöarbete samt skolutvecklingsfrågor. 

Som biträdande rektor kommer du att ha ett särskilt ansvar för vissa administrativa uppgifter och vikarieanskaffning. 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har förmågan att leda och driva utveckling. Ditt ledarskap kännetecknas av tydlighet och struktur. För att arbetet ska vara framgångsrikt behöver du ha en god samarbetsförmåga och vara relationsskapande. Som person är du trygg, stabil och har god självinsikt. 

Arbetet kräver flexibilitet och förmågan att se möjligheter. Du arbetar mot mål och fokuserar på resultat. Du har även förmåga att ändra inriktning när målen ändrar sig. Du sätter upp och håller tidsramar.

Ingen erfarenhet krävs

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde: 2018-09-24

Referensnummer: C21431/2018

 

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Avesta kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. 

Varmt välkommen med din ansökan! 

Inför rekryteringsarbetet har Avesta kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vill du veta var vi finns? Se arbetsplatsen på karta  här.

 

 Ansök nu

 

Sista ansökningsdag : 23 september . Arbetsort : Avesta

Kategorier : Chef & Ledning


Senaste jobben från Avesta kommun

Alla jobb hos Avesta kommun

Liknande jobb Biträdande rektor