Jurek

Bolagsjurist till SSAB

SSAB är ett globalt stålföretag som är världsledande inom höghållfasta stål och relaterade tjänster. SSAB siktar på att bli det första stålföretaget i världen att erbjuda fossilfritt stål på marknaden 2026, och att i stort sett ta bort koldioxidutsläppen från vår egen verksamhet kring 2030.

 

Vi söker nu vår nya bolagsjurist till Koncernstab Juridik.

 

Arbetsbeskrivning

Koncernstab Juridik är en central funktion på SSAB med ansvar för koncernövergripande legala frågor, bl. a. inom bolagsrätt, börsrätt, avtalsrätt, M&A och corporate governance. Koncernstab Juridik stödjer SSABs styrelse och koncernledning samt ansvarar för koncernens interna regelverk.

 

En viktig del av dina arbetsuppgifter blir att stödja koncernen i frågor rörande börsrätt, bolagsrätt och corporate governance, varför mycket goda kunskaper inom dessa rättsområden är ett krav. Det är även meriterande med kunskaper inom bank och finans. Du kommer också att ansvara för uppföljning av ny lagstiftning, inklusive EU-lagstiftning, och vid behov svara för interna utbildningar.

 

Du kommer att rapportera till Chief Legal Counsel och tjänsten är placerad på koncernens huvudkontor beläget i World Trade Center i Stockholm.

 

Vem är du?

Vi söker dig som har fem till åtta års erfarenhet av kvalificerat affärsjuridiskt arbete på advokatbyrå eller större börsnoterat bolag. Du skall vara en drivkraftig och utåtriktad person med god samarbetsförmåga och hög integritet. Du skall vidare kunna ta dig an arbetsuppgifter självständigt och känna ett ansvar för att resultatet av ditt arbete levereras i rätt tid med god kvalité. Du måste också kunna uttrycka dig obehindrat på svenska och engelska i både tal och skrift.

 

Ansökan

Välkommen med din ansökan så snart som möjligt via www.jurek.se. Urval sker löpande.

 

I denna rekryteringsprocess samarbetar SSAB med Jurek Rekrytering & Bemanning. Vid eventuella frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Helena Woodcock på telefonnummer 0733-10 95 85 alternativt helena.woodcock@jurek.se

 

Om verksamheten

SSAB är ett Norden- och USA-baserat stålföretag. SSAB erbjuder mervärdesprodukter och tjänster som har utvecklats i nära samarbete med företagets kunder för att skapa en starkare, lättare och mer hållbar värld. SSAB har anställda i över 50 länder. Idag har SSAB produktionsanläggningar i Sverige, Finland och USA. SSAB är börsnoterat på Nasdaq Stockholm och sekundärnoterat på Nasdaq Helsingfors, www.ssab.com.

 

Område

Stockholm

Anställning

Tillsvidare

Omfattning

Heltid

 

 

 

Ansök nu 

 

 

 

Ansök snarast . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 29 april

Kategorier : Juridik


Senaste jobben från Jurek

Alla jobb hos Jurek

Liknande jobb Bolagsjurist till SSAB