Avesta kommun

Behandlingspedagog inom öppenvårdsteamet

Om arbetsplatsen
Det är något speciellt med Avesta!
Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också pannben och mod, handlingskraft och framtidstro. Vi växer och utvecklas. År 2020 är vi 25 000 invånare och har ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd. Vi tror att det är möjligt för vi vågar tänka nytt och annorlunda. Nu går vi in mot upploppet på vår resa mot 2020. Vi gör det tillsammans – vill du vara med?

Socialtjänsten i Avesta arbetar för positiva förändringar för människor i utsatta situationer. Vår enhet präglas av engagemang, arbetsglädje och intresse för människors inneboende förmågor att förändra sin situation. I arbete med att stärka vuxenenheten söker vi nu en behandlingspedagog till vårt team. Tjänsten är placerad inom öppenvården där vi har beroendeterapeuter, socialsekreterare och vårt stödboende Malmgården.

Vill du vara med och göra skillnad? Välkommen med din ansökan redan idag!


Arbetsuppgifter
Som behandlingspedagog arbetar du med att vägleda personer med missbruk och samsjuklighet till ett mindre destruktivt liv och tillbaka till samhället. Du kommer arbeta uppsökande med uppdrag att motivera till behandling. Rollen innebär tät samverkan med beroendeterapeut och vårt stödboende Malmgården.

För de klienterna som finns i öppenvården hjälper du till med att få en fungerande struktur i vardagen, med försörjning och fritidssysselsättning. Du kommer fungerar som en praktisk hjälp i att verkställa biståndsbeslut och insatser från IFO.

Tillsammans med övriga funktioner och kollegor inom socialtjänsten arbetar du för en positiv utveckling, ett bättre mående och känsla av meningsfullhet. Rollen innebär att vara samverkanslänk mellan boendestödspersonal, behandlingsassistenter Malmgården och beroendeterapeuterna och deltar i ärendedragningar vid socialpsykiatrin och vuxenenheten.


Kvalifikationer
Vi söker dig som har en utbildning som behandlingsassistent eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Har du arbetat med personer i utsatta situationer eller med beroendeproblematik är detta meriterande. Du har ett intresse av att arbeta nära men kan sätta adekvata gränser och har styrka i att bära klienternas ibland svåra livshistoria. Arbetet innebär att du behöver kunna sätta dig in i en annan persons situation utan att ta över dennes känslor.

Arbetet ställer stora krav på personlig mognad, att du värdesätter olikheter och förstår hur vår bakgrund och tidigare erfarenheteter påverkar oss. Du bör kunna samarbeta, lyssna på och kommunicera med andra människor på ett konstruktivt sätt. Du har tydliga värderingar och förmåga att förhålla dig till frågor utifrån ett etiskt och empatiskt perspektiv.

Grundläggande IT-kunskaper för att kunna genomföra dokumentation är ett krav. Har du erfarenhet av att jobba i programmet Procapita är detta meriterande. Körkort är ett krav.

Erfarenhet krävs


Anställningens omfattning
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde enligt överenskommelse.
Referensnummer: C29846/2019


Övrigt

FÖRMÅNER
Hos oss har du friskvårdstimme eller friskvårdspeng, tillgång till nyrenoverat personalgym alla dagar i veckan samt fria bad i kommunens badhus.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Avesta kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Avesta kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.


Sista ansökningsdag
2019-09-25

Arbetsplats
Avesta kommun

Kommun
Avesta

Yrkeskategori
Behandlingsassistent/Socialpedagog

Anställningsform
Tillsvidareanställning

Omfattning
Heltid

Antal tjänster
1

Kontakt
Roland Lindén
Enhetschef
0226-645388
roland.linden@avesta.se

Facklig företrädare
Kontaktuppgifter till din fackliga representant se:
www.avesta.se/fackliga-organisationer


Ansök nu

Sista ansökningsdag : 25 september . Arbetsort : Avesta . Publicerat : 12 september

Kategorier : Hälsa & sjukvård Offentliga jobb Pedagogik Rehabilitering Samhälls- & Beteendevetenskap


Senaste jobben från Avesta kommun

Alla jobb hos Avesta kommun

Liknande jobb Behandlingspedagog inom öppenvårdsteamet