Svenska Kraftnät

Svenska kraftnät söker en jurist och datasky­ddsombud

Vill du också arbeta i en utvecklande miljö där du blir en viktig länk i en samhällsviktig verksamhet? Vi bygger ut transmissionsnätet för att möta framtidens energibehov och utvecklar vårt samarbete med övriga Europa.

Svenska kraftnät söker nu en jurist för funktionen som dataskyddsombud, men som även ska arbeta med att stödja vår verksamhet inom avtalsrätt, med särskild inriktning på avtal inom IT-området. Du kommer att tillhöra enheten Juridik, som bland annat består av fem verksjurister och en ansvarig jurist. Enhetens övergripande ansvar är att ge verksamheten stöd och råd i juridiska frågor. Tjänsten är placerad på vårt huvudkontor i Sundbyberg. 


Dina arbetsuppgifter

I rollen som verksjurist kommer du främst att ansvara för GDPR och du kommer att vara Svenska kraftnäts dataskyddsombud. Svenska kraftnät hanterar en mängd personuppgifter och det planeras även en marknadsgemensam verksamhet, som kommer innebära ett utökat utbyte av personuppgifter mellan verket och andra aktörer. Du kommer även att ansvara för juridik som rör IT. Arbetet sker i nära samarbete med den operativa verksamheten och övriga jurister på enheten samt chefsjuristen. 

Tjänsten innefattar även att: 
Ge stöd och råd till verksamheten i andra affärsjuridiska frågor, såsom främst avtalsrätt och inköpsrelaterad juridik
Ge stöd och råd i offentligrättsliga frågor 
Delta i och stödja olika projekt och arbetsgrupper internt och med externa parter


Utvecklingsmöjligheter

På Svenska kraftnät händer det mycket - vi är en organisation i förändring. Vi har som mål att bli branschens attraktivaste arbetsgivare. För att nå vårt mål arbetar vi alla utifrån ett personligt ledarskap. Du erbjuds god möjlighet till balans mellan arbete och privatliv, goda förmåner och mycket mer. Som medarbetare hos oss blir du en del i en samhällskritisk organisation där vi värdesätter och strävar efter hög kollektiv intelligens. Det är med samarbete och effektivitet som vi ska uppnå vår vision om att bli ledande för en säker och hållbar elförsörjning. Svenska kraftnät har som statligt affärsverk och myndighet en omfattande verksamhet som spänner över många områden vilket innebär stora möjligheter att utvecklas inom ett flertal rättsområden. 


Din bakgrund
 
Du ska ha svensk juristexamen/juris kandidatexamen.  Vidare ska du:  
> Ha minst sju års erfarenhet av juridiskt arbete från myndighet, advokatbyrå eller företag
> Ha arbetat med GDPR 
> Ha arbetat med juridik inom IT området, i synnerhet avtalsrätt
> Kunna uttrycka dig väl på svenska och engelska i tal och skrift.

Vi ser gärna att du tidigare har innehaft rollen som dataskyddsombud på företag eller myndighet. 


Dina personliga egenskaper

Vi söker dig som är ansvarstagande, självgående och prestigelös. Du ska även vara kommunikativ, ha förmåga att ta egna initiativ och ha en god samarbetsförmåga. Vidare ska du vara lösningsorienterad med bibehållen integritet. Svenska kraftnät arbetar med kompetensbaserad rekrytering vars syfte är att se till varje persons kompetens och därmed främja mångfald och motverka diskriminering. Eftersom vi arbetar med viktig infrastruktur i samhället så är våra tjänster säkerhetsklassade och svenskt medborgarskap därför ett krav.

Vill du veta mer, kontakta gärna rekryterande chef Jessica Karlberg Lagrelius, tel. nr. 010- 436 43 58 alternativt HR-partner Johanna Engdahl, tel. nr. 010-475 83 55. Fackliga representanter är Erik Böhlmark, SACO, tel. 010-475 86 14 och Stefan Ekberg, ST, tel. 010-475 82 91. Du når oss också via e-post: fornamn.efternamn@svk.se.

Välkommen med din ansökan senast den 2 juni 2019. Vi behandlar ansökningar löpande så vi välkomnar din ansökan så snart som möjligt.Ansök nu

 

 

Sista ansökningsdag : 2 juni . Arbetsort : Sundbyberg . Publicerat : 16 maj

Kategorier : Data & IT Juridik Offentliga jobb


Senaste jobben från Svenska Kraftnät

Alla jobb hos Svenska Kraftnät

Liknande jobb Svenska kraftnät söker en jurist och datasky­ddsombud