Skanska

Redovisningschef gruppen Redovisning - Stockholm

Skanska drivs av en vilja att skapa ett bättre samhälle som tar social och ekologisk hållbarhet på allvar. För att kunna göra det med trovärdighet sätter vi medarbetaren i centrum. Vi arbetar för att vara en inkluderande arbetsplats och värnar om våra medarbetares välmående. Vi vill vara en progressiv kraft i samhället och en trygg arbetsgivare. 

Skanska Sveriges Ekonomiavdelning ansvarar för att kvalitetssäkra och konsolidera den legala redovisningen och rapporteringen till Skanska AB och ledningen. Vi har kunskap, kan utbilda och ge instruktioner inom skatt och redovisning samt arbetar för enhetlighet inom BU Sweden. Vår vision är ”En Ekonomifunktion i världsklass”. På ekonomi-avdelningen är vi cirka 60 medarbetare och totalt inom ekonomifunktionen inom Skanska Sverige AB är vi mer än 200 medarbetare.

Här får du leda en grupp riktigt vassa redovisningsekonomer

Som Redovisningschef för Skanska Sverige AB kommer du att ha ett övergripande ansvar för Skanska Sverige AB´s externa och interna redovisning och rapportering. Det innebär att du leder en grupp om ca 11 stycken redovisningsekonomer, som rapporterar och säkerställer korrekt redovisning i den legala enheten Skanska Sverige AB. 

Skanska Sverige AB är moderbolag för Skanska koncernens verksamhet i Sverige avseende Entreprenad och Fastighetsutveckling. Inom bolaget bedrivs även maskin-, fabriks- och konsultverksamhet. Du ingår i ledningsgruppen för Ekonomiavdelningen tillsammans med 7 andra Redovisnings- och Gruppchefer och rapporterar till Ekonomichef BU Sweden. 

Ett viktigt uppdrag i rollen är att tydliggöra och förbättra existerande ekonomiprocesser, flöden och arbetssätt. Vidare ska du bygga en trygg och leveranssäker organisation som karaktäriseras av framförhållning och klara ansvarsgränsdragningar där medarbetare trivs, utvecklas och tar ansvar. 

Vi söker dig med gedigen kunskap och erfarenhet

I grunden har du en ekonomie magisterexamen med flerårig erfarenhet av att arbeta i en liknande position på ett större bolag och mycket god förståelse för den centrala rollen som intern- och externredovisning har ur ett ledningsperspektiv. Du har en tydlig bild av hur välfungerande redovisnings- och rapporteringsprocesser ser ut och stor förståelse för hur den legala redovisningen fungerar. 

Din strategiska höjd är påtaglig, samtidigt som du har erfarenhet av och intresse för de operativa frågeställningarna som finns inom området. Du har en solid bakgrund som ledare och gärna erfarenhet av att leda specialister. Erfarenhet av att hantera successiv vinstavräkning samt bakgrund från revision är meriterande. 

Som person och ledare är du trygg och företagsam, med vana av och kapacitet för att driva förändring och skapa struktur i en komplex organisation. Du är förtroendeingivande, kommunikativ och tydlig, med god förmåga att skapa engagemang och ansvarstagande. Detta bidrar till att du även ser potentialen hos varje individ och deras möjligheter till utveckling.

Ansökan 

För att garantera en säker och rättvis rekryteringsprocess tar vi inte emot ansökningar via e-mail eller post. Vi gör löpande urval, så skicka din ansökan med CV och personligt brev snarast möjligt, senast den 31 mars 2019.

Har du frågor är du varmt välkommen att kontakta Therese Hagel, Ekonomichef på tel. 010-44 80 818. 

I samband med denna rekrytering genomförs bakgrundskontroll med syfte att värna om Skanskas verksamhet, medarbetare samt varumärke. Inför bakgrundskontrollen inhämtas ditt medgivande.
Ansök nu

 

 

Sista ansökningsdag : 31 mars . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 12 mars

Kategorier : Chef & Ledning Ekonomi & Finans


Senaste jobben från Skanska

Alla jobb hos Skanska

Liknande jobb Redovisningschef gruppen Redovisning - Stockholm