Boliden

HR-, Kvalitets- och Kommunikationschef till Bolidenområdet

Boliden

Full time

JOB_005704

 

HR-, Kvalitets- och Kommunikationschef

till Bolidenområdet

Vill du vara med och utveckla HR-, kvalitets- och kommunikationsfrågor? Då är det här en roll för dig!

 

Arbetsuppgifter

Det här är en möjlighet för dig som vill arbeta med strategiska och operativa HR-, kvalitets- och kommunikationsfrågor för Bolidenområdet. Din roll är att företräda alla funktioner du representerar. Strategiskt handlar tjänsten om att säkerställa att funktionerna du ansvarar för arbetar i enlighet med Bolidenområdets strategiska plan och skapar rätt förutsättningar för verksamheten nu och i framtiden.

 

Inom HR har du också en större operativ roll inom bland annat kompetensförsörjning, organisationsutveckling, löneutveckling, områdesövergripande förhandlingsfrågor, tvister och avtalsförhandlingar samt att stödja HR-avdelningen i komplexa HR-ärenden. En stor del av arbetet innebär att bygga tillit och skapa förtroende för uppdraget hos olika intressenter så som chefer och fackliga företrädare.

 

Du är en del av Bolidenområdets ledningsgrupp och leder ett självständigt team som består av HR Generalister, utbildningssamordnare, en sektionschef för Verksamhetsutveckling/Kvalitet som i sin tur har en medarbetare, samt vår kommunikatör. Du ingår också i Boliden Gruvors HR-chefsnätverk.

 

Du har en förmåga att bygga långsiktiga tillitsfulla relationer och skapa engagemang hos enskilda individer och grupper. Du coachar, är rådgivande och vågar utmana. Du vill ha en förståelse för vår kärnverksamhet, och delar våra grundläggande värderingar omsorg, mod och ansvar och tillämpar dessa i ditt arbete och ledarskap.

 

Bolidenområdet består av ett anrikningsverk i Boliden och de tre gruvorna Renström, Kristineberg och Kankberg samt Maurliden ett gruvområde under efterbehandling. Antal medarbetare på Bolidenområdet är idag cirka 650 personer.

 

Stationeringsort är Boliden och resor inom Bolidenområdet förekommer regelbundet.

 

Utbildning och erfarenhet

Vi söker dig som har högskoleutbildning med inriktning mot personalområdet, samt flera års erfarenhet av kvalificerat personalarbete och en roll som HR-chef. Du har erfarenhet av och god förmåga att bygga tillitsfulla relationer och har arbetat med arbetsrättsliga frågor och förhandlingar. Meriterande är om du har goda kunskaper inom IF Metalls avtalsområde.

 

Att arbeta i team är något som du drivs av, likväl som att arbeta självständigt. Du kan uttrycka dig väl i tal och skrift på både svenska och engelska. Du har B-körkort.

 

Vill du veta mer?

Kontakta rekryterande chef Peter Bergman, Områdeschef Bolidenområdet, 070-780 11 90, peter.bergman@boliden.com.

 

Facklig information får du av Scott Gordon, SACO, 070-612 99 47, Andreas Mårtensson, Unionen, 070-541 83 93 eller Peter Markström, Ledarna, 0910-77 40 09.

 

Välkommen med din ansökan

Vi tar emot din ansökan med CV till och med söndag den 9 oktober 2022 via vår hemsida www.boliden.com – Karriär - Jobba på Boliden.

 

Vi arbetar aktivt för mångfald på vår arbetsplats och välkomnar alla sökande. Din ansökan hanteras enligt GDPR. Frågor angående din ansökan besvaras av Charlotte Lindkvist, Talent Acquisition Partner, 0910-77 33 03.

 

 

Ansök nu 

 

 

Sista ansökningsdag : 9 oktober . Arbetsort : Boliden . Publicerat : 23 september

Kategorier : Chef & Ledning HR & Organisation Kommunikation


Senaste jobben från Boliden

Alla jobb hos Boliden

Liknande jobb HR-, Kvalitets- och Kommunikationschef till Bolidenområdet