Skanska

Montagechef Stora Projekt - Stockholm

Guldbron är på plats. Vill du leda montaget av nästa ädla komponent?

 

Region Stora Projekt Stockholm är en av två regioner inom Skanska Sverige som leder och utför stora och komplexa anläggningsprojekt. Vi har kompetenta och engagerade medarbetare vars välbefinnande och säkerhet är prioriterat för oss. Vi bygger broar, tunnlar samt väg- och järnväg. Exempel på våra stora projekt är Slussen, Förbifart Stockholm i Kungens Kurva och Vinsta, utbyggnad av Mälarbanan och järnväg i Sundbyberg.

 

Framtidens Slussen blir en effektiv och trygg knutpunkt för gående, cyklister och kollektivtrafik. Det ska också bli en av Stockholms mest attraktiva mötesplatser med parkliv, nöjen, kultur, restauranger och caféer.

 

Med femdubblad kapacitet att släppa ut vatten från Mälaren till Saltsjön minskas också risken för översvämningar i Stockholm och Mälardalen. Det säkrar vattentillgången för de cirka två miljoner människor som får sitt dricksvatten från Mälaren.

 

Avbördningsluckorna som reglerar Mälarens vattennivå ingår i den enskilt största entreprenaden i ombyggnaden av Slussen. Vi är i full färd att planera monteringen av dessa inkl. två mindre slussluckor samt två rörliga broar och söker dig som vill leda montaget.

 

Spindel i nätet

 

Som montagechef har du ett övergripande ansvar för planering, koordinering och utförande avseende kvalitét, tid, arbetsmiljö, säkerhet och ekonomi.

 

Rollen är central och du kommer att vara involverad i flera forum och ha många kontaktytor i projektet och externt. Tekniskt innehåller projektet främst avancerade stålkonstruktioner, mekanik, hydraulik, el och styr.

 

I dina arbetsuppgifter ingår bland annat:

 

• Ansvara för övergripande montageplaneringen

• Ansvara för att montage genomförs i enlighet med riktlinjer i vårt kvalitetssystem

• Utförandeansvar för att montageplan samt montagetidsplan tas fram och uppdateras

• Ansvar för montagekalkyler

• Projektinköp för montage

• Delta vid arbetsberedningar tillsammans med arbetsledare (montageledare) och identifiera montagespecifika risker

• Leda och delta i samordningsmöten mellan olika block

• (Upprätta och) bibehålla relationer med UE

• (Medverka i metod- och systemval)

• (Tillsätta och rekrytera rätt resurser)

• (Hantera avtal med UE)

• Ansvara för den övergripande personalplaneringen i våra projekt.

 

Vem är du?

 

Vi söker dig som har jobbat mer än 5 år med montageledning inom byggbranschen eller maskininstallationer inom pappersindustrin, gruvnäring eller vattenkraft. Du har en god kunskap i hur dessa frågor hanteras i byggprojekt.

 

Du har en högskole- eller universitetsexamen inom bygg eller motsvarande. Tr-stål/N eller K är ett krav. Du är väl förtrogen med SS-EN 1090-2. Erfarenhet inom stora projekt är meriterande och du har ett stort tekniskt intresse och nyfikenhet.

 

Du är en van projektledare som har förmåga att prioritera rätt åtgärder och hitta vägar framåt för nå uppsatta mål och krav samt driva ständig förbättring.

 

Som person är du analytisk, organiserad och har förmåga att hålla tidplaner. Viktigt är att du har en mycket god samarbetsförmåga och kan skapa goda och varaktiga relationer. Vidare är du en god kommunikatör på svenska i både tal och skrift.

 

Ansökan

 

Skicka in din ansökan med CV och personligt brev via länken. Vi arbetar med löpande urval så skicka gärna in din ansökan så fort som möjligt, dock senast den 24 januari 2021.

 

Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Max Juhlin, avdelningschef: 010-448 10 82.

 

Vi ser fram emot din ansökan!

 

Additional Information

  • Location: Stockholm, Sweden
  • Schedule: Heltid
  • Employee Status: Tillsvidare

Statements

  • About Skanska: Skanska skapar hållbara lösningar inom bygg- och anläggning, infrastruktur, bostäder och kommersiella lokaler. Just nu driver vi tusentals projekt i Norden, Centraleuropa, UK och USA. Våra medarbetare bidrar till vår framgång och att vi idag är ett av världens största byggföretag. Vi är fler än 38 000 kunniga och passionerade medarbetare globalt, varav 9 000 finns i Sverige. Med utgångspunkt i våra starka värderingar utvecklar vi våra medarbetare och vår verksamhet. Välkommen att bygga ett bättre och grönare samhälle tillsammans med oss!

 

 

Ansök nu 

 

 

Sista ansökningsdag : 24 januari . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 29 december

Kategorier : Bygg & Anläggning Chef & Ledning Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från Skanska

Alla jobb hos Skanska

Liknande jobb Montagechef Stora Projekt - Stockholm