Skanska

Mätchef Stora Projekt - Stockholm

Region Stora Projekt Stockholm är en av två regioner inom Skanska Sverige som leder och utför stora och komplexa anläggningsprojekt. Vi har kompetenta och engagerade medarbetare vars välbefinnande och säkerhet är prioriterat för oss. Vi bygger broar, tunnlar samt väg- och järnväg. Exempel på våra stora projekt är Slussen, Förbifart Stockholm, utbyggnad av Mälarbanan och järnväg i Sundbyberg.

 

Projekten är i regel stora med ordervärden mellan 200 Mkr och 3 Mdkr och är betydelsefulla för att lösa Stockholms trafikutmaningar samt skapa en trygg och trevlig innerstadsmiljö.

 

Vi söker en Mätchef till vårt infrastrukturdistrikt som främst har Trafikverket som kund. Inom distriktet och regionen har vi i dagsläget ett flertal projekt som är igång och vi har ett behov av dig direkt i pågående verksamhet eller för kommande projekt.

 

Att jobba som mätchef

 

I våra projekt är du i regel ansvarig blockchef Mät med ett antal mättekniker till din hjälp. Projekten är få till antalet men desto större i omfattning och innehåller i regel väg, VA, betong och berg. Du deltar i projektering, genomförande och avslut. Du har erfarenhet av att arbeta i totalentreprenader och i samarbete med projektering och har för vana att arbeta med 3-D modeller för produktionsstyrning. Vidare ansvarar du för resursplanering av mätblocket för att möta produktionsplanering och framdrift.

 

Du får även en nyckelroll i att samordna och vidareutveckla gemensamma arbetssätt inom mätverksamheten och skapa och upprätthålla ett nära samarbete med alla i produktionen. Som person gillar du att jobba i ett team som präglas av engagemang, öppenhet, prestigelöshet och glädje. Du leder en grupp av ca 3 - 6 mättekniker och bidrar till gruppens teamkänsla och hjälper gruppen att utvecklas i sina roller.

 

Som mätchef ligger du i framkant och agerar som en förebild. Du har förmåga att entusiasmera och stimulera dina medarbetare till goda arbetsprestationer. Du har lätt för att skapa delaktighet och motivation för att nå uppsatta mål. Samtidigt är det viktigt att du har lätt för att skapa goda relationer och är en bra kommunikatör för att ta vara på kontakter och nätverk internt och externt.

 

Vidare arbetar du med budget, resultatansvar och arbetsmiljöansvar, mängdreglering, inmätning, utsättning, terrängmodeller, kvalitetsuppföljning/dokumentation och uppmätning.

 

Den vi söker

 

Vi söker en strukturerad, drivande, självgående, kommunikativ och resultatinriktad person som vill utvecklas tillsammans i ett team med utmanande anläggningsprojekt.

 

Du har en mätningsingenjörsutbildning eller teknisk utbildning med kompletterad mätteknisk vidareutbildning och en dokumenterad yrkeserfarenhet av minst 5 år som mätchef inom väg- och anläggningsprojekt i storleksordningen minst 200Mkr, både general- och totalentreprenad.

 

Du är trygg i din yrkesroll och söker nya utmaningar i form av större och mer utmanande projekt, vill utveckla ditt ledarskap och dina färdigheter gällande mätteknik på spännande anläggningsprojekt.

 

Du har mycket god programvana av flertalet av följande verktyg:

 

Geo, GEOPAD, Leica Captivate, AutoCad CIVIL 3-D och Navisworks

Trafikverkets behörighet I är ett krav.

 

Ansök idag

 

eller senast 21 mars 2021 genom att registrera ditt CV och personligt brev via länken. Om du har några frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Johan Dahlberg, distriktschef på 010-448 16 73

 

Välkommen med din ansökan.

  

 

Additional Information

• Location: Stockholm, Sweden

• Schedule: Heltid

• Employee Status: Tillsvidare

 

Statements

• About Skanska: Skanska skapar hållbara lösningar inom bygg- och anläggning, infrastruktur, bostäder och kommersiella lokaler. Just nu driver vi tusentals projekt i Norden, Centraleuropa, UK och USA. Våra medarbetare bidrar till vår framgång och att vi idag är ett av världens största byggföretag. Vi är fler än 38 000 kunniga och passionerade medarbetare globalt, varav 9 000 finns i Sverige. Med utgångspunkt i våra starka värderingar utvecklar vi våra medarbetare och vår verksamhet. Välkommen att bygga ett bättre och grönare samhälle tillsammans med oss!

 

 

Ansök nu 

 

 

Sista ansökningsdag : 21 mars . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 17 februari

Kategorier : Bygg & Anläggning Chef & Ledning Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från Skanska

Alla jobb hos Skanska

Liknande jobb Mätchef Stora Projekt - Stockholm