Skanska

Kalkylingenjör Grundläggning - Stockholm

Vill du ingå i ett vinnande team där dina kalkyler vinner projekt för Skanska?

 

Vi är Skanska Sveriges specialister inom grundläggning. Vi hjälper våra kunder med komplexa stödkonstruktioner, sponter, borrade pålar, grundförstärkning och betongpålning.

Vår ambition är mycket hög i att få hälsosamma och arbetsplatser. Hälsa, och att må bra är också viktigt för vi ska kunna leverera bra projekt
Regionen driver komplexa grundläggningsprojekt i varierande storlek. De största nu pågående projekten är Slussen i Stockholm och nya Hisingsbron i Göteborg. Vår verksamhet präglas av stora maskiner och många tunga lyft.


Vi arbetar med en rad spännande projekt och söker nu en Anbuds-/kalkylingenjör som vill vara delaktig i att skapa Stockholms framtid.

 

Du har en väldigt viktig roll i våra projekt. 

 

Du medverkar ofta i tidiga skeden och i anbudsarbeten där du kalkylerar kostnaden för projektet utifrån ritningar, materialspecifikationer och tidplaner.
Dina kalkyler ligger till grund för våra anbud och är avgörande för att kunden skall välja oss. Anbuden är i regel komplexa med utmanande och tekniska detaljer.
Som Anbuds-/kalkylingenjör är du dessutom delaktig i uppstarten av projektet och är med och skapar förutsättningar för att åstadkomma säkra arbetsplatser, hög kvalitet, gröna lösningar och förutsägbar lönsamhet.


Vidare innebär rollen du arbetar med olika delar inom anbudsprocessen såsom:


• Kalkylera kostnader för våra olika projekt
• Genomföra pris och offertförfrågningar på material och hos underentreprenörer
• Läsa förfrågningsunderlag, utföra tidsplanering och ta fram underlag för riskinventering
• Undersöka tekniska lösningar och undersöka alternativa metoder och material
• Skriva anbudsbrev, ta fram underlag för slutgenomgångar och verka som stöd under förhandling
• Ta fram förslag på gröna lösningar och göra klimatkalkyler


Arbetet bedrivs i ett nära samarbete med projekten och det är viktigt att skapa/underhålla relationer och ha en tät dialog med vår producerande personal, leverantörer och underentreprenörer. Arbetet är självständigt med eget ansvar men man har också mycket kontakt med kollegor inom kalkylenheten. Att arbeta med kalkyl och anbud på Skanska är både spännande och utmanade! Dessutom finns möjlighet till vidareutveckling inom kalkyl och anbudsarbete via olika utbildningsinsatser som bland annat sker årligen.


Att räkna på projekt är din passion


Vi söker dig som har en god erfarenhet från kalkylarbete och dig som tycker att det är roligt att jobba med anbudsarbete och vill utvecklas inom det.
Din utbildningsbakgrund kan vara byggteknisk högskoleexamen eller motsvarande. Har du erfarenhet av arbete inom grundläggning som t ex platschef eller arbetsledare är det mycket meriterande.


För att lyckas som Anbuds-/kalkylingenjör är det viktigt att du är strukturerad, har lätt för att samarbeta, ser möjligheter och har ”entreprenörsanda”. Du är dessutom målinriktad och kreativ samt har ambition att utvecklas inom kalkyl.


Placeringsort: Stockholm


Ansök


Registrera din ansökan senast den 27 november 2019. Om du har några frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Erik Torstensson, 010-448 01 31 eller Karin Scarlini, HR partner, 010-448 25 76.


Varmt välkommen med din ansökan!


Additional Information

  • Location: Stockholm, Sweden
  • Schedule: Heltid
  • Employee Status: Tillsvidare

Statements

  • About Skanska: Skanska skapar hållbara lösningar inom bygg- och anläggning, infrastruktur, bostäder och kommersiella lokaler. Just nu driver vi tusentals projekt i Norden, Centraleuropa, UK och USA. Våra medarbetare bidrar till vår framgång och att vi idag är ett av världens största byggföretag. Vi är fler än 38 000 kunniga och passionerade medarbetare globalt, varav 9 000 finns i Sverige. Med utgångspunkt i våra starka värderingar utvecklar vi våra medarbetare och vår verksamhet. Välkommen att bygga ett bättre och grönare samhälle tillsammans med oss!

 

Ansök nu 

 

 

Sista ansökningsdag : 27 november . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 5 november

Kategorier : Bygg & Anläggning Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från Skanska

Alla jobb hos Skanska

Liknande jobb Kalkylingenjör Grundläggning - Stockholm