Skanska

HR Business Partner Skanska Väg & Anläggning - Linköping/Örebro

HR Business Partner till Skanska-Örebro/Linköping

Skanska utvecklar och bygger ett bättre samhälle med fokus på hållbarhet. Våra medarbetare är vår största tillgång. Vi inom HR stöttar och utvecklar det viktiga arbetet med att attrahera, rekrytera, utveckla och behålla de bästa medarbetarna i alla roller!

 

Verksamhetsnära HR-Partner till Väg och anläggning Mellansverige

På Skanska Väg och anläggning Mellansverige bedrivs olika mark-, energi-, och anläggningsprojekt åt näringsliv, stat och kommun. Regionen ansvarar för Skanskas väg- och anläggningsarbeten i Uppsala, Östergötland, Sörmland och Bergslagen (Örebro, Västmanland och Dalarna). Regionen har idag ca 200 medarbetare.

 

Som Business partner driver du regionens långsiktiga strategiska HR-agenda för att uppfylla långsiktiga affärsmål och skapa den bästa medarbetarupplevelsen. Du deltar dessutom i operativa löpande HR-frågor. Du ansvarar för att i regionen initiera och driva HR´s huvudprocesser, säkerställa att HR processer och tjänster tas emot och efterföljs på ett enhetligt och kvalitativt sätt.

 

Du är en av nyckelspelarna i regionens strategiska utveckling

Vid behov kliver du in och driver förändring- och utvecklingsprojekt. En central del är att utmana och driva utvecklingen mot ett modernt ledar- och medarbetarskap inom regionen.

 

Du är en av nyckelspelarna i regionens ledningsgrupp och tillsammans med övriga i regionsledningsgruppen kommer du att ha en stor påverkan i regionens strategiska utveckling.

 

I rollen ingår även att coacha och agera rådgivare åt chefer. I tjänsten har du många kontaktytor, både internt och externt. Du rapporterar till HR-chef för verksamhetsgrenen Väg och anläggning tillsammans med ytterligare sju engagerade HR kollegor.

 

Tjänsten utgår från något av våra större kontor i regionen och resor förekommer.

 

Vi söker dig som har:

Vi ser gärna att du har lång erfarenhet av brett HR-arbete och att driva HR-processer som till exempel Performance Review, medarbetarmätningar och lönebildningsfrågor. Du bör ha goda kunskaper inom arbetsrätt, kollektivavtalstolkning och facklig samverkan. Du bör även ha en högskoleutbildning inom HR, personaladministration eller motsvarande.

 

För att lyckas i rollen som HRBP behöver du ha såväl integritet som förmåga att prioritera och driva HR- frågor tillsammans med verksamhetens chefer. Du gillar människor, är utvecklingsinriktad och har genomslag i organisationen med ditt coachande förhållningssätt.

 

Egenskaper som drivande, förmåga att arbeta självständigt, goda etiska värderingar och kommunikationsförmåga är prioriterade i den här rollen. Har du branscherfarenhet är det meriterande.

 

Ansök senast 6 juni!

Vi genomför löpande urval så tjänsten kan komma och tillsättas innan sista ansökningsdag.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Caroline Boström, HR-chef, på 076-116 31 98.

 

Välkommen med din ansökan!

 

Våra medarbetare är vår främsta styrka och det är viktigt att du känner dig trygg hos oss. Vi vill att du ska trivas på jobbet och ha kul med dina kollegor. Vi lovar dig som medarbetare en ständig kompetensutveckling och tillhandahåller en rad internutbildningar, befattningsspecifika program och internationella utvecklingsmöjligheter. För oss är hälsa och säkerhet extra viktigt och det ligger även som grund för våra förmåner till dig som anställd på Skanska.

 

 

Ansök nu 

 

 

Sista ansökningsdag : I morgon . Arbetsort : Linköping, Örebro . Publicerat : 15 maj

Kategorier : HR & Organisation


Senaste jobben från Skanska

Alla jobb hos Skanska

Liknande jobb HR Business Partner Skanska Väg & Anläggning - Linköping/Örebro