Skanska

Gruppchef Projekteringsledning Stora Projekt - Stockholm

Vill du leda, driva och samordna våra projekteringsledare?

Region Stora Projekt Stockholm är en av två regioner inom Skanska Sverige som leder och utför stora och komplexa anläggningsprojekt. Vi har kompetenta och engagerade medarbetare vars välbefinnande och säkerhet är prioriterat för oss. Vi bygger broar, tunnlar samt väg- och järnväg. Exempel på våra stora projekt är Slussen, Förbifart Stockholm, utbyggnad av Mälarbanan och järnväg i Sundbyberg.

Trafikverket är en viktig kund, men regionen genomför även projekt åt andra kunder. Projekten är i regel stora med ordervärden mellan 100 Mkr och 3 Mdkr och är betydelsefulla för att lösa Stockholms trafikutmaningar samt skapa en trygg och trevlig innerstadsmiljö.

Ett lyckat projekt börjar med en gedigen projektering – och med dig vid rodret vill vi nå nya höjder

Vi söker nu en gruppchef Projekteringsledning som kommer att fokusera på att samordna och driva projekteringsarbetet i regionen.
Vi vill fortsätta förflytta oss avseende effektivt genomförande av projekt. Vårt mål är att skapa projekt i världsklass samt att ha en mycket god lönsamhet. För att lyckas med detta ökar vi nu vårt fokus på projekteringsskedet, där grunden läggs för ett kostnads- och produktionseffektivt projekt. Under de närmsta åren ser vi en kraftig marknadstillväxt och vi på Stora Projekt vill vara med och spela en nyckelroll.
Projekteringsgruppen har genom sitt arbete en stor möjlighet att påverka både tidplan och lönsamheten i projekten. Det som kännetecknar oss är att vi har en stark koppling till ledorden effektivitet, ansvar och entreprenörskap.

Ditt huvudsakliga ansvar är att se till att vi använder våra resurser på bästa sätt, för att uppnå de mest optimala lösningarna i respektive projekt. Detta gör du bland annat genom att leda och fördela regionens projekteringskompetenser hela tiden med regionens helhetsperspektiv i fokus. Du bidrar till att säkerställa beslutade arbetssätt och att vi systematiskt utför erfarenhetsåterföring.
Du kommer ha en nära dialog med nyckelpersoner inom produktionen och delta vid framtagande av en produktionsanpassad projektering, är effektiva samt kopplar in åtgärder där det behövs.

Som gruppchef för projektering har du personalansvar över våra projekteringsledare och du kommer även själv att arbeta operativt med projektering. Då leder du projekteringen och ansvarar för att kraven i kontraktet med beställaren uppfylls. Du skapar förutsättningar för att åstadkomma effektiv produktion, säkra arbetsplatser, hög kvalité, gröna lösningar och förutsägbar lönsamhet i våra projekt.

Du är en strategisk och värderingsstyrd ledare med gedigen erfarenhet av vår verksamhet

Du lever enligt Skanskas värderingar och brinner för att leda andra. Du har en gedigen erfarenhet från projekt, i synnerhet inom anläggning och infrastruktur och det är meriterande om du har arbetat med projektering i tidiga skeden.
För att lyckas i rollen som gruppchef Projekteringsledning är det viktigt att du är en god ledare och strateg, som har lätt för att få med sig andra och är engagerande och motiverande som person. Du är en god och tydlig kommunikatör som har förmågan att bygga relationer både internt och externt samt leder team mot tydliga mål. Vi ser gärna att du har erfarenhet av personalansvar.

Det är viktigt att du har analytisk förmåga, är strukturerad, har lätt för att samarbeta och ser möjligheter i det du gör. Du är målinriktad, kreativ och ambitiös. Ditt driv gör att du har en naturlig fallenhet för att ta en ledande roll i våra projekt med stort eget ansvar.

Skanskas löfte är att bygga ett bättre samhälle. För att göra det behöver vi hela tiden fler ambitiösa medarbetare som liksom vi brinner för att göra samhället koldioxidneutralt och en samhällsutveckling som ger alla bra livsvillkor. Om du är bra på det du gör och delar våra värderingar så hoppas vi att du vill bygga ett bättre samhälle med oss. Skanska är ett stort och internationellt företag. Det ger dig som jobbar här goda möjligheter att utvecklas och göra karriär.
Vi vill se dig utvecklas. Därför erbjuder vi en rad utvecklingsredskap som syftar till att hjälpa dig att ta nästa steg i din karriär, oavsett var hos oss du ser dig själv i framtiden.

Ansök nu

Sista ansökningsdagen är den 31 december 2019 men vi gör löpande urval så skicka in din ansökan så snart som möjligt via länken.
Om du har några frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Jens Dahlberg, Operativ chef: 010-448 16 69 eller Dominique Bjöör, HR partner: 010-449 04 33.

Varmt välkommen med din ansökan.

 

Additional Information

  • Location: Stockholm, Sweden
  • Schedule: Heltid
  • Employee Status: Tillsvidare

Statements

  • About Skanska: Skanska skapar hållbara lösningar inom bygg- och anläggning, infrastruktur, bostäder och kommersiella lokaler. Just nu driver vi tusentals projekt i Norden, Centraleuropa, UK och USA. Våra medarbetare bidrar till vår framgång och att vi idag är ett av världens största byggföretag. Vi är fler än 38 000 kunniga och passionerade medarbetare globalt, varav 9 000 finns i Sverige. Med utgångspunkt i våra starka värderingar utvecklar vi våra medarbetare och vår verksamhet. Välkommen att bygga ett bättre och grönare samhälle tillsammans med oss!

 

Ansök nu 

 

 

Sista ansökningsdag : 31 december . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 27 november

Kategorier : Bygg & Anläggning Chef & Ledning


Senaste jobben från Skanska

Alla jobb hos Skanska

Liknande jobb Gruppchef Projekteringsledning Stora Projekt - Stockholm