Boliden

Arbetsmiljöingenjör

Bolidenområdet söker Arbetsmiljöingenjör till Anrikningsverket i Boliden

Metaller finns och behövs överallt. Boliden utvinner mineraler och producerar metaller med hög kvalitet på ett kostnadseffektivt sätt. Arbete präglas av omsorg om människa, miljö och samhälle. Idag består Bolidenområdet av ett anrikningsverk och guldlakverk i Boliden, och tre närliggande gruvor. Antal anställda på bolidenområdet är idag ca 650 personer.

Är du utbildad arbetsmiljöingenjör eller har erfarenheter som är motsvarande? Tycker du att arbetsmiljö och säkerhet är viktiga frågor? Det tycker vi på Boliden med. Nu söker vi en vikarie för vår arbetsmiljöingenjör/HMS-samordnare (Hälsa, Miljö, Säkerhet). Personen ska ingå i vårt team på HMS-avdelningen och är någon som vill vara med och utveckla vår verksamhet och bidra till en ännu säkrare arbetsplats. Är det du?

 

Arbetsuppgifter
Du ingår i ett team på HMS-avdelningen på anrikningsverket som är en central resurs för miljö och arbetsmiljöfrågor inom verksamheten vid anrikningsverket.

Rollen som Arbetsmiljöingenjör innebär att du är sakkunnig och stöttar organisationen i frågor rörande arbetsmiljö, hälsa och säkerhet och verkar för ständiga förbättringar inom detta område. Arbetsuppgifterna omfattar bland annat att vara sakkunnig vid utredningar, riskanalyser och framtagande av checklistor/instruktioner samt att planera, genomföra och följa upp yrkeshygieniska mätningar.

 

Du kommer att:
- I nära samarbete med chefer och andra delar av organisationen, samordna och driva på anrikningsverkets arbetsmiljöarbete och säkerhetskulturarbete.

- Leda och medverka i riskanalyser och utredningar inom arbetsmiljöområdet.

- Medverka till att, driva, utveckla, följa upp och rapportera det systematiska arbetsmiljöarbetet.

- Informera, utbilda och coacha ledare och medarbetare inom arbetsmiljöområdet.

- Bevaka och tolka ändringar i regelverk, samt ha kontakt med myndigheter inom arbetsmiljö.

- Förvalta och vara lokal kontaktperson för befintliga system inom arbetsmiljöområdet.

Stationeringsort är Boliden. Resor med tillhörande övernattningar ingår i arbetet.

 

Utbildning/Erfarenhet
Vi söker dig som har ett stort intresse för arbetsmiljö i kombination med utvecklings- och förbättringsarbete. Du har en akademisk utbildning som arbetsmiljöingenjör, arbetsmiljöspecialist, arbetsmiljösamordnare eller liknande, alternativt har tillgodogjort dig motsvarande kunskaper genom arbetslivserfarenhet.

Du ska ha grundläggande kunskaper och/eller erfarenhet av arbete med kemikaliehantering, så som tex riskbedömningar och hygieniska gränsvärden. Du ska ha kunskap om lagstiftningen inom arbetsmiljöområdet samt dess tillämpning.

Vidare är kunskap om anläggning för gruvor, anrikningsverk eller processindustri, samt kunskap om Chemsoft, Maximo, IA och yttre miljö meriterande.  Du ska kunna uttrycka dig muntligt och skriftligt både på svenska och engelska. B-körkort är ett krav.

Som person är du lyhörd och har en stor samarbetsförmåga. Du tycker om att växla mellan stort och smått, strategiskt och operativt. Du är förtroendeingivande, lösningsorienterad, kommunikativ och drivande. Du är van att skapa och upprätthålla goda relationer med andra i ditt arbete.

Du tar egna initiativ och har en god förmåga att lyssna på andra och analysera information för att hitta rotorsaken till komplexa problem och frågor. Vidare krävs det att du är strukturerad och duktig på administration då arbetet många gånger medför flera parallellt pågående projekt och arbete i olika system.

Tjänsten är en visstidsanställning med start 2021-10-01 eller enligt överenskommelse och längst till och med 2022-09-30.

 

Upplysningar
Ytterligare upplysningar kring tjänsten, vänligen kontakta Lisa Andersson, arbetsmiljöingenjör, 070-813 24 53, lisa.andersson@boliden.com eller Johan Albertsson, anrikningschef, 0910-77 43 19.

 

Facklig information
Facklig information lämnas av Holger Rilinger (SACO), 0910-70 57 59, Andreas Mårtensson (Unionen), 0910-77 42 39, Peter Markström (Ledarna), 0910-77 40 09.

 

Välkommen till ett spännande jobb!
Vi kan erbjuda ett intressant och spännande jobb med utmaningar, givande sociala kontakter och en företagskultur baserad på goda värderingar!

 

Ansökan
Vi arbetar aktivt för att öka mångfalden och välkomnar alla sökande. Din ansökan med CV lämnar du via annonsens ansökningsikon. Frågor angående din ansökan besvaras av Charlotte Holmgren, Talent Acquisition Partner, charlotte@holmgren@boliden.com.

Vi vill ha in din ansökan så snart som möjligt då ansökningarna hanteras löpande, dock senast den 8 augusti 2021.


Boliden är ett metallföretag med fokus på hållbar utveckling. Våra rötter är nordiska, marknaden global. Kärnkompetensen finns inom prospektering, gruvor, smältverk och metallåtervinning. Boliden har cirka 6 000 medarbetare och en omsättning på 50 miljarder kronor. Aktien är noterad på NASDAQ OMX Stockholm, segment Large Cap.

 

 

 Ansök nu

 

 

Sista ansökningsdag : 8 augusti . Arbetsort : Boliden . Publicerat : 1 juli

Kategorier : Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från Boliden

Alla jobb hos Boliden

Liknande jobb Arbetsmiljöingenjör