Skanska

Distriktsekonom till Väg och anläggning Mellansverige - Södertälje

Engagerad och initiativtagande ekonom som trivs nära verksamheten

Region Mellansverige ansvarar för Skanskas väg- och anläggningsarbeten i Östergötland, Bergslagen (Örebro, Västmanland och Dalarna), Sörmland och Uppsala/Gävleborg. Region Mellansverige har ca 250 medarbetare.

 

Som distriktsekonom i distrikt Sörmland är du det ekonomiska navet i distriktet och driver de ekonomiska frågorna framåt. Du fungerar som ett stöd till cheferna och kommer även arbeta med att sprida kunskap inom ekonomiområdet till övriga medarbetare.

Du är med och utvecklar distriktet genom ditt arbete i distriktsledningsgruppen som du är en del av.

 

Arbetsuppgifterna är mycket varierande – du arbetar med såväl prognos- och budgetarbete som bokslutsarbete, men även omföringar och utfördelning av kostnader. I rollen ingår också att stötta och följa upp våra chefer i deras projekt med tillhörande avstämningar, uppföljning, säkerheter och betalningsplaner och fakturering. Du stöttar även organisationen i administration som rör personal och distriktsövergripande frågor. Det innebär bland annat hantering och uppföljning av utbildningsinsatser och behörighetsutbildningar samt förberedelser för nyanställda och mailutskick till distrikten. Du stöttar och hjälper distrikt- och projektchefer utifrån behov som dyker upp med tiden.

 

Vi erbjuder en trivsam miljö med härliga kollegor, där du får ta eget ansvar och vara delaktig i verksamheten. Du har ett nära samarbete med regioncontroller samt regionens andra distriktsekonomer.

 

Du är resultatorienterad, analytisk och noggrann!

Den vi letar efter har något eller några års erfarenhet av rapportering, prognos- och budgetarbete. I ditt arbetssätt är du lösningsorienterad, strukturerad och analytisk. Det är en självklarhet för dig att ha ordning och reda i ditt arbete samt att slutföra det du påbörjat. Du har en god förmåga att förstå verksamheten och omsätta det i ekonomiska tal.

 

Som person är du serviceinriktad, lösningsorienterad, har god samarbetsförmåga och stort engagemang i ditt arbete. Det är naturligt för dig att arbeta självständigt och ta egna initiativ.

 

Vi utgår ifrån att du har:

• Gymnasieutbildning inom ekonomi eller motsvarande erfarenhet förvärvad genom arbetslivserfarenhet

• Du har god datavana och erfarenhet av att arbeta med Office-paketet, i synnerhet med Excel.

 

Ansök redan idag

Ansök genom att skicka in ditt CV och personliga brev via länken senast 2022-12-11. Urval sker löpande och tillsättningar kan komma att göras innan sista ansökningsdag, så vänta inte med att skicka in din ansökan. Vid frågor angående tjänsten är du välkommen att kontakta Petter Hedin (rekryterande chef) på tel 010-4487631 alt Sanna Gränsmark (HR Business Partner) på tel 010-4480940.

 

Våra medarbetare är vår främsta styrka och det är viktigt att du känner dig trygg hos oss. Vi vill att du ska trivas på jobbet och ha kul med dina kollegor. Vi lovar dig som medarbetare en ständig kompetensutveckling och tillhandahåller en rad internutbildningar, befattningsspecifika program och internationella utvecklingsmöjligheter. För oss är hälsa och säkerhet extra viktigt och det ligger även som grund för våra förmåner till dig som anställd på Skanska.

 

 

 

Ansök nu 

 

 

 

Sista ansökningsdag : 11 december . Arbetsort : Södertälje . Publicerat : 17 november

Kategorier : Ekonomi & Finans


Senaste jobben från Skanska

Alla jobb hos Skanska

Liknande jobb Distriktsekonom till Väg och anläggning Mellansverige - Södertälje